1960'larda Ohio'da kırıldım. Cal State Sistemi benim merdivenimdi

25 Şubat 2025 3 am PT

Editöre: Çalışma, “Geçim kaynaklarını yükseltmek söz konusu olduğunda, CSU derecesi California'da bir CSU derecesidir” diyor. Makale kendi deneyimimi düşündü.

1961'de Cleveland'da yaşıyordum ve birinci sınıfımı Western Reserve Üniversitesi'nde tamamlamıştım. Ben de düz kırıldı ve bunun üniversite kariyerimin sonu olduğunu biliyordum. Ailem, Ohio'daki bir devlet kolejinde bile çok daha az özel bir okulda eğitim alamayan çalışkan lise terklerdi.

Sonra Long Beach State College'ı duydum. Dönem başına ücret 47,50 dolardı. Devlet dışı bir öğrenci olarak, 124 dolar daha ödemek zorunda kaldım. Bunu karşılayabileceğimi biliyordum, bu yüzden sahip olduğum her şeyi 1956 Plymouth'a paketledim ve batıya yöneldim.

Nihayetinde Cal State Long Beach'ten lisans ve yüksek lisans dereceleriyle mezun oldum. Sonra doktora kazanmak için USC'ye gittim. Kaliforniya'da 47 yıldır, çoğunlukla topluluk kolej düzeyinde ders verdim, benimsediğim durumuma geri dönmeme izin veren işlerin tadını çıkardım.

Profesyonel hayatımı ileriye dönük hükümete ve California vergi mükelleflerine borçluyum. Yukarı hareketlilik şansım için teşekkür ederim.

Robert Kopfstein, Bonsall, Kaliforniya.