34.000 Filistinlinin öldürülmesini protesto etmek antisemitik değil

Editöre: Seth Greenland'in yaptığı gibi, üniversite protestocularını antisemitik ve ayrıcalıklı olarak karalamak için kutsal Holokost anma törenine başvurmayın.

Bunun yerine, 7 Ekim'deki Hamas terörünün 1.200 İsrailli kurbanı ile o tarihten bu yana Gazze'de ölen 34.000'den fazla Filistinli arasındaki farkı kabul edin. Yıkılan kuzeyden kaçan Filistinlilerin son sığınağı olan Refah'ta İsrail bombardımanını hatırlayın.

Öğrenci protestocular, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve onun gözetiminde Hamas saldırısının gerçekleştiği sağcı kabinenin Gazze'de kışkırttığı savaş suçlarını görüyor.

Öğrenci protestocular ABD'nin İsrail ordusuna verdiği yıllık hediyelere son vermesini istiyor. Öğrenciler, üniversitelerinin, Filistinlilerin haklarına düşman olan bir İsrail devletiyle iş yapan şirketlerden çekilmesini istiyor.

Öğrenciler Amerika'nın suçluların değil, tarihin doğru tarafında, zavallıların ve yoksulların yanında durmasını istiyor.

Frances O'Neill Zimmerman, La Jolla

..

Editöre: Ben Holokost'tan sağ kurtulan birinin çocuğuyum. Ben aynı zamanda emekli bir psikoloğum. Bazı protestocuların Yahudilere “Polonya'ya geri dönün” dediği bu zor günlerde, Kaliforniya'nın sıradan nefretle dolu olduğunu görüyorum.

Haberler yalanların normalleştirilmesiyle dolu. Ortak bir topluluk duygusunun neredeyse tamamen yokluğu burada çevreye yayılmış durumda ve herkes aynı anda bağırıyor.

Benim iç dünyam uzun zamandır olmadığı kadar şeftali renginde. Biraz yalnız ama çoğunlukla halinden memnun. Ancak dışarıdaki dünya giderek hızlanan bir parçalanma sürecinde görünüyor.

Bu konuda pek bir şey yapamam. Yararlı bir şeyler ekleyebileceğimi düşündüğümde yazıyor ve eğitmeye çalışıyorum. Bazen kaçınamadığım en korkunç yalanlara meydan okuyorum. Ama sanki uçsuz bucaksız, açık bir gökyüzüne rastgele ateş ediyormuş gibi bir his veriyor.

Amerika her geçen gün daha da küçük ve daha az güvende hissediyor. Oğlumu daha sık görüyorum ve annemle konuşuyorum. Beni minnettar hissettiren şeylere yeniden odaklanmaya devam ediyorum.

Güvenlik adası her geçen gün daha da küçülüyor. Burada tavrımı ortaya koyacağım.

Steven Tenenbaum, Berkeley

..

Editöre: Grönland, Gazze'yi destekleyen protestocuların çoğunun Holokost'un etkilerini bilmediğini veya takdir etmediğini gösteren birkaç güzel noktaya değiniyor. Onlar için bu “antik tarih”tir.

Grönland için aynı zamanda “antik tarih” olan şey, Siyonizmin gerçek tarihidir. Bu, onun “Yahudilerin güvende olabilecekleri bir devleti hak ettikleri” inancından daha fazlasıdır.

1925'te ilk Siyonist liderlerden Ze'ev Jabotinsky şöyle yazmıştı: “Siyonizm bir sömürgeleştirme girişimidir ve bu nedenle silahlı kuvvetler sorununda ayakta kalır ya da yıkılır.” Siyonistler bu şekilde 1948'de İsrail devletini kurabildiler ve Filistinli Arapları yerinden edebildiler.

Bu mültecileri geleceklerini müzakere etmeye kim davet etti? Birleşmiş Milletler onların haklarını nasıl savundu? Filistinliler, İsrail'in iznini istemeden kendi devletleri olarak tanınmayı hak ediyorlar.

Peter Zschiesche, San Diego