ABD'nin İsrail'e yardımını eleştirenler Netanyahu'nun pervasızlığını durdurmak istiyor

Editöre: Köşe yazarı Jonah Goldberg'in ABD'nin İsrail'e ek askeri yardım yapmasını eleştirenleri kararlılık eksikliği olarak nitelendirmesi saçma. (“İsrail ve Ukrayna için ABD desteğinin güvenilmez ve yetersiz olduğu ortaya çıkıyor,” Görüş, 16 Nisan)

İsrail, hesaplı bir şekilde Suriye'deki İran diplomatik tesisini vurmaya karar verdi. İsrail, İran'ın misilleme yapmak zorunda kalacağını kesinlikle biliyordu. İsrail savunmasının faturasının ödenmesine yardımcı olan ABD'ye saldırının önceden bilgisini bile vermeden İsrail pervasız bir karara devam etti.

İsrail'in Demir Kubbe füze savunma sistemi, Amerika'nın kararlılığı nedeniyle oraya ulaşamadı. Aceleci eylemlerin sonuçlarını engellemek için değil, savunma amacıyla tasarlandı.

ABD yönetimi, İsrail'in öncelikli olarak Başbakan Binyamin Netanyahu'yu iktidarda ve savaşta tutmak için aldığı kararlarda bir hiç haline geldi. Biz sadece faturaları ödeyen ve İsrail'in kararlarının, eylemlerinin tüm maliyetine veya sonuçlarına katlanmaya dayanmadığı bir ortam sağlayan aptallarız.

Bruce McMenemy, Sanford, Fla.

..

Editöre: Goldberg, Başkan Biden'ı ABD'yi güvenilmez ve yetersiz bir müttefik olmakla suçlarken, Kürtleri terk edenin, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nü çöpe atan ve Avrupa'yı Rus kurtlarının eline atacağını söyleyenin eski Başkan Trump olduğunu tamamen görmezden geliyor.

Trump aynı zamanda Taliban'la yanlış bir anlaşma yapan ve ardından çekilmeyi Biden'a bırakan kişiydi.

Bu arada partisinden aşırılık yanlıları Ukrayna'ya yardım yapılmasını engelliyor ve Meclis'te Rusya'nın konuştuğu konuları konuşuyor.

Ve Gazze Şeridi'nde 30.000'den fazla ölümün ardından İsrail'den kadın ve çocukları öldürmeyi bırakmasını istemek neden “mantıksız”? Ah, biliyorum çünkü “İsrail'in kendini savunma hakkı var.”

Michael Schaller, Temple City