Babam USAID'in inşa edilmesine yardımcı oldu. Bir milyarderin onu yok etmesine izin veremeyiz

15 Şubat 2025 3 am PT

Editöre: Babam Charles Green, 1985'ten 2011'de 93 yaşında ölümüne kadar Malibu'da yaşıyordu. Malibu'ya taşınmadan yirmi yıldan fazla bir süredir, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı veya USAID için yurtdışında çalıştı. (“Trump ve Musk en önemli küresel yardım ajansımızı sakatladı. Sonuçlar korkunç,” Görüş, 7 Şubat)

Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Peru, Vietnam, Endonezya ve Liberya'da görev yaptı. Bu ülkelerde öğretmenler ve eğitim yöneticileri için mesleki gelişim sağladı, yeni okullar inşa etti, modernleştirilmiş müfredat, radyo sınıfları ve topluluk kolejleri aracılığıyla kırsal alanlara öğrenmeyi getirdi, böylece daha fazla öğrencinin yükseköğretime erişimi oldu.

Onun gibi işçiler, Elon Musk'un “suçlu” organizasyon dediği şeyi oluşturan işçiler.

Çoğu insanın USAID kepenkli kalması durumunda ne kaybettiğimizi bilmeyeceğini anlıyorum, ancak işte sadece küçük bir liste: Eğitim sonuçlarını ve erişimi, tıbbi tedaviyi, aşı dağıtımını, hastalıkların önlenmesini ve muhafazasını geliştirme programları ve yiyecek ve barınak için savaş veya doğal afetlerle yerinden edilenler.

Babamın inşa edilmesine yardımcı olan bir organizasyonun kötüleşmesini görmek için kalpli olmanın yanı sıra, USAID'in de anayasamızı nasıl parçaladığını da gözden kaçırmamalıyız. Seçilmemiş milyarderlerin Kongre'nin gücünü almasına izin veremeyiz.

Marilyn Green, Malibu

..

Editöre: Gelişmekte olan dünyada yaşadım ve çalıştım ve USAID tarafından sağlanan Amerikan dış yardımının faydalarını ilk elden gördüm.

Chad ve Malavi'de Barış Gücü gönüllüsüydüm. 1960'larda çocukken, babam kısmen USAID tarafından inşa edilen ve görevlendirilen Malavi Üniversitesi'nin politeknikinde ders verdi.

Şimdi cömert ülkemizin acımasız ve yanlış yönlendirildiğini gördüm. Görmek üzücü bir şey.

Fred Barker, Burbank

..

Editöre: Ülkemizin başkenti salonlarında ilerlerken, Musk'ın yakın zamanda yayınlanan bir haber haberinin çocuklarından birini omuzlarında gururla göremiyorum.

Ancak USAID'i kapatma yasadışı ve utanç verici girişimi ile Musk, omuzlarında dünyanın dört bir yanındaki çocukların hastalığını ve açlıktan, iskelet bedenlerini taşıyor.

Şimdi ne kadar gurur duyuyorsun Bay Musk? Ve yetenekli olduğunuz zulüm derecesini fark ettiklerinde çocuklarınız sizin için ne kadar gurur duyacaklar?

Mary Proteau, Los Angeles