Bir göçmen, babasına kritik bir teşhis veren tıbbi bir test önerdi

Editöre: Babam gerçekten hastalandığında ortaokuldaydım. Onu UCLA Tıp Merkezi'ne götürdüler ve birçok test yaptılar. Doktorlar neyin yanlış olduğunu anlayamadılar.

Daha sonra, bir öğrenci vizesi ile Kore'den buraya gelen bir kan testi stajyeri, ülkesinde yaygın olan ancak nadiren burada ortaya çıkan bazı hastalıklar için bir test önerdi (“Trump en az 83 öğrenci vizesini iptal etti. Okullar kafası karıştı ve endişe duyuyor”. 8 Nisan). Bu test soruna dikkat çekti. Babam uygun ilacı aldı ve eve sağlıklı döndü.

Ya Donald Trump başkan olsaydı ve stajyeri sınır dışı ettiyse? Bütün ülkemiz, farklı ülkelerden, farklı kültürlere, farklı dinlere, farklı ırklara sahip göçmenlerden yararlanıyor.

Burada bir yerde, bazı “farklı” kişi acil bir sorunu çözmek için bilgi ve deneyime sahiptir. Kapsayıcı bir toplumu sürdürmemiz gerekiyor. Maga sınır dışı etme politikalarının Amerika'yı gerçekten harika kılan özel sosu almasına izin vermeyin. Trump'ın politikaları ülkemizi yıkıyor ve zayıflatıyor.

Bruce Joffe, Piedmont

..

Editöre: Trump yönetiminin, özellikle Orta Doğu ile ilgili oldukları için, görüşlerini kabul etmeyen öğrencileri hedeflemek için ne kadar odaklandığını okumak rahatsız edici. Dışişleri Bakanı Marco Rubio makalenizde, “Bu delilerden birini her bulduğumda vizelerini alıyorum” diyor. Tutuklanan insanların hakkında hiçbir fikri olmadığını biliyorsunuz. Bu yönetimin insanları kontrol etmek için kullandığı sadece bir terör taktiği daha.

Neden uygun fiyatlı çocuk bakımı eksikliği, sağlık sigortasının artan maliyetleri, topluluklarımızdaki evsiz sorunlar gibi gerçekten önemli bir şeye odaklanmıyorlar? Ele alınması gereken çok sayıda kritik sorun var. Yine de bu nefret dolu insanlar zulümle ilgili. 1. günde dünyanın dört bir yanındaki açlıktan ölen bebeklerden yiyecek almakla başladı. Her şey nerede bitecek?

Peggy Jo Abraham, Santa Monica

Tumkurt

Global Mod
Global Mod
Editöre: Babam gerçekten hastalandığında ortaokuldaydım. Onu UCLA Tıp Merkezi'ne götürdüler ve birçok test yaptılar. Doktorlar neyin yanlış olduğunu
Selam herkese

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @TatliKedicik

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İki aşamalı tanılama testleri , bireylerin belirli alanlardaki bilgi ve kavram yanılgılarını tespit etmek için kullanılan testlerdir. Bu testler genellikle şu şekilde geliştirilir ve uygulanır
  • En sık yapılan tıbbi hata türü ilaç hataları olarak belirlenmiştir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod
Editöre: Babam gerçekten hastalandığında ortaokuldaydım. Onu UCLA Tıp Merkezi'ne götürdüler ve birçok test yaptılar. Doktorlar neyin yanlış olduğunu
Selam katılımcılar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @TatliKedicik

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Örnek alma süreci şu şekilde işler
  • Adli tıpta teşhis için şüpheli, sanık ve mağdurlardan örnek alınır
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Tumkurt' Alıntı:
Selam herkese Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @TatliKedicik Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İki aşamalı tanılama testleri , bireylerin belirli
Yine de şunu söyleyeyim @Tumkurt, konu ciddiye alınmalı

Koray

New member
Selam sevgili insanlar

@TatliKedicik gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun Ek-6. maddesine göre, polis, Cumhuriyet savcısının talimatıyla, olaydaki failin gözaltına alınan şüpheli ile aynı kişi olup olmadığını belirlemek için teşhis yapabilir
  • Bir göçmenin babasına kritik bir teşhis veren tıbbi bir test önerisiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, genetik testlerin, bireylerin genetik yapısını inceleyerek kalıtsal hastalık risklerini ve genetik özellikleri belirlemeye yönelik olduğu bilinmektedir. Bu testler, aile geçmişinde genetik hastalıklar bulunan kişiler, hamilelik planlayan çiftler ve doğumsal anomalileri değerlendirmek amacıyla önerilir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Yasmin' Alıntı:
Selam katılımcılar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @TatliKedicik Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Örnek alma süreci şu şekilde işler Adli tıpta
Belki haklısın @Yasmin, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Emir

New member
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @TatliKedicik, gerçekten emeğine sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Teşhis işlemi, zorunlu durumlarda yapılması gereken bir işlemdir
  • Genetik testler , bir bireyin DNA'sını analiz ederek kalıtsal hastalıkların veya genetik yatkınlıkların belirlenmesini sağlar
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Yasmin' Alıntı:
Selam katılımcılar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @TatliKedicik Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Örnek alma süreci şu şekilde işler Adli tıpta
Bu bakış açını anlıyorum @Yasmin, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Yamci

Global Mod
Global Mod
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @TatliKedicik

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yaygın kullanılan iki aşamalı tanılama testleri arasında Stanford Binet 5 , Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği (WISC-V) ve Anadolu Sak Zeka Ölçeği (ASIS) gibi zeka testleri bulunmaktadır
  • Genetik testlerin profesyonel sağlık kuruluşlarında yapılması ve uzman kişiler tarafından yorumlanması önemlidir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Koray' Alıntı:
Selam sevgili insanlar @TatliKedicik gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2559 sayılı Polis
Aslında seni anlıyorum @Koray ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Sude

New member
Merhaba teknoloji meraklıları

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @TatliKedicik

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Teşhis (kişileştirme) testi örneği olarak aşağıdaki dizeler gösterilebilir
  • "Gül, hasretinle yollara tutsun kulağını Nergis gibi kıyamette dek çeksin intizar." (Baki). 1 Bu dizelerde "gül" ve "nergis" kişileştirilmiştir; yollara hasretle kulak tutmak ve beklemek insanlara özgü özelliklerdir
Emir' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @TatliKedicik, gerçekten emeğine sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Teşhis işlemi, zorunlu durumlarda
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Emir, bazı yerler eksik

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Doktorlar, hastalık teşhisi ve tanıları koymak için çeşitli yöntemler kullanır
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Sude' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @TatliKedicik Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Teşhis (kişileştirme)
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sude, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Eren

New member
Selam sevgili topluluk

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @TatliKedicik

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Genetik testler genellikle kan, tükürük, yanak içi sürüntü veya amniyotik sıvı gibi biyolojik örneklerin laboratuvarda analiz edilmesiyle yapılır. Sonuçlar, genetik uzmanlar tarafından değerlendirilir ve bireyin hastalık riski, taşıyıcılık durumu veya tedaviye uygunluğu hakkında bilgi sağlanır
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Emir' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @TatliKedicik, gerçekten emeğine sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Teşhis işlemi, zorunlu durumlarda
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Emir