Bu karanlık Trumpian günlerinde, kolektif eylem sürgünleri filizleniyor

On yıllar önce New Yorker'daki bir çizgi film, bilek ve ayak bileklerinde duvara zincirlenmiş iki mahkumun yerden, bir hapishane hücresinde, bir mağarada gösterildi. Bir adam diğerine döner ve “Tamam, işte benim planım…” diyor.

Bunu kahvemle haberi okuduktan sonra düşündüm. Dışarıda kalın, bulanık, gri bir gökyüzü belirdi. Sırt neredeyse gizliydi. Panik göğsümde oturuyor ve cilalı tırnaklarına hayran kaldı. Tüm eski arkadaşlarım bu endişeli umutsuzluğu ve devam ediyor. Kaos ve zulüm arttıkça bu son birkaç ay daha yaşlı hissediyoruz. Daha yorgun ve unutkanız, gömleklerimizdeki yiyecek lekelerinde bir artış, iyi pantolonlarımızdaki garip çizgiler fark ediyoruz.

Elon Musk'u suçluyoruz.

Düşünceli hava, şimdiki durumumu yansıttı, diyelim ki, olağan rastgele mutluluk cepleriyle endişe duyuyordu ve insanların iyiliğinde ve aptal eski anayasaya umut etti. Hala hayatı harika bir hediye, karışık bir ızgara olarak deneyimliyorum. Bir zamanlar Carrie Fisher uzun bir itiraz dönemindeyken, bir görüşmeci ona şimdi mutlu olup olmadığını sordu ve “Mutlu, çoğu gün olduğum şeylerden biri” diye yanıtladı.

North Yıldızımız, eve işaret eden nerede? Erkeklerin böyle davrandığı bir ülkede hiç yaşamadık. Musk ve Başkan Trump'ın gelecek mahkeme emirlerine meydan okuyup meydan okumadığını görmek için beklerken, kitlesel protesto yürüyüşlerinin ve genel grevlerin başlamasını beklerken, arkadaşlarım ve ben birbirimize ve ailelerimize bakıyoruz. ACLU ve Oxfam'a veriyoruz. Birbirimizi kontrol ediyoruz: sistem çalışıyor çünkü hepimiz aynı gün korkmuyoruz. Birisi her zaman gelecek hakkında umutlu hisseder. Oldukça sık benim. Pazar-okul öğretmenimin kalbinde iyiliğin bizi çevrelediğini, zarafet yarasalarının sonunu ve bu adamlar için iyi sonuç vermeyeceğini biliyorum. Yaşasın, Karma.

Milyonlarca insan hasar görüyor. Doğrudan eyleme ihtiyaç vardır, gerçekleşir, büyümeye başlar. İzliyoruz ve umuyoruz.

Hala işe yarayan her şeyin, etrafımızdaki güzelliğin, küçük anların tadını çıkarıyoruz. Tabii ki, huysuz durumumda, bazıları intikamcı: izlemek Küçük misk çocuğu oval ofiste kozu azar Bana hayatta yeni bir kira verdi. İlk randevuda kibar olmaya çalışan biri gibi, Trump'ın yüzüne bakışta günlerce güldüm. Musk basına övgüde bulunurken, Trump'ın bu garip küçük milyarderleri desteklemek istediğini görebilirsiniz. Onun düşündüğünü görebiliyordun, “Neden Bunu kabul ettim mi? Ve kimi ateşleyeceğim? “

Bazı anlar pratiktir: yatakta mümkün olduğunca sık temiz yapraklar, aralarında lezzetli bir sandviç dolusu gibi uzanır.

Bazıları kültüreldir. Edward Norton, Pete Seeger olarak “Tam Bilinmeyen”. Paul Simon ve Sabrina Carpenter, eski dahi ve betondan kırılan yeni yeşil filiz “Homeward Bound” düeti söylüyorlar.

Son bir sabah kasvette bazen umut sunabilecek bir arkadaş aradım, ancak en son haberler hakkında konuşmayı reddetti: bir gün önce, Trump yanlışlıkla nükleer silah personelini kovdu – Oh iyi. Bu arkadaşım için son samandı. “Sen büyük bebeğim,” dedim. “Seç seç.” O gün için planlarının ne olduğunu sordum. Dedi, “Sanırım arkanıza yaslanıp faşist cennetin tadını çıkarmaya çalışacağım.” Dedi. Biraz histerik olarak gülüyordum, belki de crack kokain üzerinde Blanche Dubois gibi.

Buzlu bir kireç rickey ve uzun bir sigara tutucu ile bir şezlong üzerinde havuz kenarında uzanan onu bütün sabah ruhlarımı kaldırdı.

Arkadaşlarım ve ben umut, cevaplar ve belki bir ya da iki peygamber arıyoruz. Endişeli çocuklar gibi etrafa bakıyoruz. Yazar Barry Lopez şöyle yazdı: “Hepimiz inşa etmeyi unuttuğumuz tekneleri arıyoruz.”

Büyük arkadaşım yazar Mark Yaconelli, Gal Gael'in en yoksul bölgelerinden birinde, kayıp gençlerin, bağımlıları, evsiz insanlar ve savaş gazilerini kurtarmak, eski şekillerde bir yelkenli inşa etmek için bir çalışma topluluğunu ziyaret etti. Yontuldular, oydular ve eski aletlerle planladılar ve çivi yok. Ahşap levhaları birbirine sıkıştılar, mükemmel bir şekilde yerleştirdiler. Mutluydular. Amaçları ve birbirleri vardı. Tekne inşası kültürel gurur ve kayıp köklerle yeniden bağlantı ile ilgiliydi.

Mark yönetmene “Bu tekneyle ne yapacaksın?” Diye sordu. Bir dakika sonra, “yelken açacağız” diye yanıtladı.

Belki bir sürü küçük tekne inşa etmeliyiz. Şu anda en çok tehlikede olanları beslemek ve korumak için projelere başlayabilir veya katılabiliriz, yemekler ve topluluk organizasyonu, birbirini tanımak. Arkadaşlarım ve ben 60'larda 12 kişinin ortaya çıktığı Vietnam protestolarına gittiğini hatırlıyoruz, ama sonuçta savaşı durdurduk. Büyük ve küçük gösteriler bir fark yaratacak mı? Ruh için iyidirler. Neyin doğru olduğuna dair anlayışımız üzerinde hareket etmeye devam etmeliyiz. Mevcut kötü kamusal alanda eksik olan şefkat eylemleri yapmalıyız.

Bizim gibi insanların insan ve şefkatli bir şekilde tepki verdiğini gördüğünde, bu hepimizin içeride taşıdığımız vahşi bir şeye karşı bir kontrol.

1986'da ayık aldığımda, bir adam bana içki içmesinin sonunda, standartlarını düşürebileceğinden daha hızlı kötüleştiğini ve bu tam olarak benim olduğunu söyledi. Dürüst ve derinden bunun Capitol'da olduğunu düşünüyorum. Kontrol edemediğiniz şeyi vermekten başka bir şey kalmadığı yere vuruyoruz. Güven ve teslim olma zamanı. Kırpılmış kaslar bıraktı çünkü debriyaj için hiçbir şey kalmadı. Kesme, uzun gecikmiş bir barış tadı verir ve o zaman vardiya meydana gelir, belki de ilk başta korkutucu durumda değil, dahili olarak.

Genellikle kasvetli havalarla başlayan bir hikaye ve ağır bir kalp güneşin çıkmasıyla biter, ancak bulanık gri sabahın gününde daha iyi bir şey oldu. İyi bir yağmur perdesi düşmeye başladı ve beni çok mutlu etti. Hepimiz iç ve dışta nem için kavruluyoruz. Puddles ve ilk kağıt beyazları, soğukluğa değer.

Kurgu ve kurgusal olmayan bir yazarı olan Anne Lamott, Marin County'de yaşıyor. Son kitabı “Bir şekilde: Aşk Üzerine Düşünceler”. X: @Annelamott