CEO'nun öldürülmesinin ardından Amerika'nın adaletsiz sağlık sistemi için bir hesaplaşma mı?

10 Aralık 2024 03:00 PT

Editöre: Köşe yazarı Robin Abcarian, lösemili bir çocuğun bekar annesinin, sigorta şirketi UnitedHealthcare'in ödemeyi reddetmesi nedeniyle çocuğunun besleme cihazı için ayda 900 dolar ödemek zorunda kaldığını belirtiyor. Annesi “Neden böyle oldu?” diye sordu. Sistemsel bir sorun olabilir mi?” (“UnitedHealthcare'in genel müdürü vurularak öldürüldü. Binlerce kişi neden neşeyle tepki verdi?” Görüş, 6 Aralık)

Hem bir hasta (Medicare kapsamında) hem de bir hekim olarak evet diyorum, bu kesinlikle sistemik bir sorun.

Bu, yaklaşık 85 milyonumuzu sigortasız veya yetersiz sigortalı bırakan, başarısız ve maliyetli sağlık sigortası sistemimizin bir örneğidir. İhtiyacımız olduğunda bizim ve ailelerimizin parasını karşılayamayacağımızdan veya bakım alamayacağımızdan endişeleniyoruz.

Sigorta şirketlerinin, ilaç üreticilerinin ve Wall Street tiplerinin geleneksel Medicare teminatımı ortadan kaldırması, onun yerine kârı hasta bakımının önüne koyan bir sistem koyması (Medicare Avantajı denilen şeyi düşünün) ve böylece benim Kendi doktorlarımı ve hastanelerimi seçme özgürlüğümü elimden alıyorum.

Halihazırda çok fazla Amerikalı mevcut sistemimizden zarar görüyor. Ve evrensel, kamu tarafından finanse edilen ve kar amacı gütmeyen daha iyi bir sistem konusunda ısrar etmedikçe durum daha da kötüleşecek.

Dr. Robert Vinetz, Los Angeles

..

Editöre: UnitedHealthcare İcra Kurulu Başkanı Brian Thompson'un öldürülmesinin ardından halkın sağlık sigortasına yönelik öfkesi, kanserle 12 yıllık mücadelem sırasında yaşadığım hayal kırıklıklarını hatırlatıyor.

Tam remisyona girdiğim duyurulmadan önce uyguladığım yedi tedavi yöntemi arasında dördüncü tedavi yöntemim, yakın zamanda ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylanan pahalı bir radyo-immünoterapi tedavisiydi. UnitedHealthcare'den ön izin aldım ve tedavi oldum ama ne yazık ki başarısız oldum.

Altı ay sonra teminat reddedildiği için 85.000 dolarlık bir fatura aldım. Aradığımda temsilci bana, yakın zamanda bir tedavinin onaylanmasının ardından tüm sigorta kapsamını reddetmeleri talimatı verildiğini söyledi. Neyse ki benim çağrım üzerine kararlarını geri aldılar.

Sanki kanser hastaları sadece hastalıklarımızdan dolayı yeterince stres yaşamıyormuş gibi, biz de sigorta şirketleriyle mücadele etmek zorundayız.

Laurie S. Adami, Los Angeles

..

Editöre: Bunu yazarken umudum Thompson'un çocuklarına ve sevdiklerine herkesin onun öldürülmesini kutlamadığını göstermektir. Sevilen birini silahlı şiddet nedeniyle kaybetmek korkunçtur; Kişisel olarak onların kaybından dolayı üzgünüm.

UnitedHealthcare tarafından kapsanmayanların hayal kırıklığını anlıyorum, ancak düşüncelerini sosyal medyada yayınlayanları bunu yapmadan önce düşünmeye teşvik ediyorum. Kelimeler önemlidir ve internette bir kez sert eleştiri yayınladığınızda, sonsuza dek orada kalır.

Kabus sigorta hikayelerini paylaşmak bir daha peşinizden gelmeyecek, ancak silahlı şiddet konusundaki sevincinizi paylaşmak bundan birkaç yıl sonra pek iyi görünmeyebilir.

Marie Puterbaugh, Redondo Plajı

..

Editöre: İster Thompson'a soğukkanlı bir saldırı olsun, ister ticari sağlık sigortaları tıbbi açıdan gerekli sağlık hizmetlerini rutin olarak reddediyor veya geciktiriyor olsun, herhangi birini öldürmek kınanacak bir şeydir.

Bu uygulama, pazar için yeni ürün ve hizmetler geliştirmek için gerekli olduğu iddia edilen rekor karları artırmaya yönelik iş modelleridir.

Thompson'ın bugün hala hayatta olmasını ve bu tür iş uygulamalarının, hayat ve para kurtaracak verimli, modern, kamu tarafından finanse edilen evrensel bir sağlık sistemi ile değiştirilmesini tercih ederim.

Yeni gelen başkanlık yönetiminin Hükümet Verimliliği Departmanı'nın, toplu satın alma ve fiyat müzakereleri yoluyla vergi gelirlerimizi mali açıdan sorumlu bir şekilde korumak ve etkili bir şekilde yönetmek için bunu araştıracağını umuyoruz.

James Sarantinos, Los Angeles