Delhi'deki okullar 6 Şubat'tan itibaren normal ders saatlerine devam edecek | Son Haberler Delhi

Ferhat

New member
Delhi'deki Eğitim Bakanlığı, yarından itibaren tüm devlet okullarında, devlet destekli ve özel okullarda düzenli derslerin yeniden başlatılmasını emretti.

Delhi'deki okullar Salı gününden itibaren normal derslere devam edecek. (Raj K Raj/Hindustan Times)

Eğitim Bakanlığı resmi bir emirle şunu yazdı: “Delhi'deki iyileşen hava koşulları göz önüne alındığında, Delhi'deki tüm hükümet, devlet destekli ve tanınmış özel okullar 06.02.2024 (Salı) tarihinden itibaren normal eğitim programlarına devam edecek.”

Kriket heyecanını daha önce hiç olmadığı gibi, yalnızca HT'de keşfedin. Şimdi keşfedin!

Karar, okul yönetiminin öğrencileri, velileri ve personeli ders saatlerindeki değişiklik konusunda zamanında ve uygun iletişim araçlarıyla bilgilendirmesini gerektiriyordu.

Daha önce eyalet başkentindeki yoğun sis ve soğuk hava nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı okul saatlerini değiştirmiş ve derslerin en erken sabah 9'da başlayıp akşam 5'te bitmesini şart koşmuştu.

Hindistan Meteoroloji Dairesi'nin (IMD) raporuna göre, Pazar günü Delhi'de sabah hafif yağmurun ardından mevsim ortalamasının biraz altında maksimum 20,3 santigrat derece sıcaklık kaydedildi.

IMD verilerine göre minimum sıcaklık, mevsim ortalamasının üç kademe üzerinde 11,9 santigrat derece olarak belirlendi.

Delhi'nin çeşitli bölgeleri sabah 5 ile sabah 8 arasında hafif yağmur alırken, son 24 saatte sabah 8.30'a kadar 3 mm yağış birikti.

IMD, gece saatlerinde daha fazla yağmur ve orta şiddette sis öngörüyor.

Saat 17.30'da nem yüzde 83'e ulaştı.

Merkezi Kirlilik Kontrol Kurulu'na (CPCB) göre, hava kalitesi endeksi (AQI) akşam 7'de 282 olarak “zayıf” kategorisine giriyor.

AQI sıfır ile 500 arasında değişir; sıfır ile 50 arasındaki değerler “iyi”, 51 ile 100 arasındaki değerler “tatmin edici”, 101 ile 200 arasındaki değerler “orta”, 201 ile 300 arasındaki değerler “zayıf”, 301 ile 400 arasındaki değerler “tatmin edici” olarak değerlendirilir. çok zayıf” ve 401 ile 500 arası “ciddi” olarak kabul ediliyor.