'Dört yıl bekleyin' Demokratların yutması zor bir mesaj

12 Kasım 2024 03:00 PT

Editöre: Köşe yazarı Robin Abcarian şunları söylerken oldukça bıkkın ve soğukkanlı davranıyor: “Dört çirkin yıl alabilir, ama inanın bana, sarkaç eninde sonunda normale dönecek. Her zaman öyle olur. (“Harris destekçileri, tamamen umutsuzluğa kapılmayın. Bazı güzel seçim gecesi haberleri vardı,” başyazı, 7 Kasım)

Dört yıl, kadın haklarına ve üreme özgürlüğüne büyük zararlar verilebilecek uzun bir süre. Dört yıl, göçmenlerin ve ailelerinin haklarının çiğnenebileceği uzun bir süre.

Şimdi protesto ve direnmenin yollarını bulmalı ve sarkacın “normale” dönmesini beklememeliyiz.

Gail Chabran, Whittier

..

Editöre: Abcarian okuyuculara şunu hatırlatıyor: “Siyasetçiler çok ileri gittiğinde seçmenler onları tekrar merkeze doğru tokatlıyor.” Tüm kalbimle katılıyorum.

Kendisinin, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ve medyanın büyük çoğunluğunun anlayamadığı şey, bu seçimin onun sözlerini doğruladığıdır. Amerikan halkı, baş siyasi rakibinin birçok eyalet ve federal mahkemede yargılanmasını denetleyen bir partiyi yüksek sesle reddetti. Onu ve 70 milyondan fazla destekçisini faşist, Nazi ve çöp olarak etiketledi ve Harris'i aday olarak taçlandırmak için Demokratların 14 milyon ön oyunun iradesini görmezden geldi.

Abcarian şöyle yazıyor: “Sarkaç eninde sonunda normale dönecek.” Zaten var.

Victoria DeFelice, Irvine

..

Editöre: Abcarian'ın tam bir umutsuzluğa kapılmama konusundaki yazısı hoşuma gitti ve umut buldum. Bu seçimde Demokratlar açısından küçük de olsa bazı çığır açıcı kazanımlar elde edildi.

Cumhuriyetçilerin ezici galibiyetiyle aklıma şu ifade geldi: “Onlara yeterince ip verirseniz kendilerini asarlar.” Abcarian bunu daha kibar bir dille ifade ederek, Amerikalıların ikinci bir Trump yönetiminin kaçınılmaz kaosundan ve zulmünden yorulmasının uzun sürmeyeceğini söyledi.

Her iki durumda da önümüzdeki dört yılın bir fiyasko olacağına inanıyorum. Tek umudum, acı çekenlerin sıradan Amerikalılar değil, tepedeki insanlar olması.

David Tempest, Mar Vista

..

Editöre: Abcarian şöyle yazıyor: “Amerikalılar ikinci kez dengesiz, kadın düşmanı, ırkçı bir diktatörü başkan olarak seçtiler.”

Eski Başkan Trump'ın yeniden seçilmesine katkıda bulunan da tam olarak bu ad hominem hakaretlerdir. Abcarian'ın Trump'a yönelik küfürlü saldırıları artık etkisiz ve yersiz çünkü savaşı kazandı ve şimdi de Trump'ın savaşı kazanmasına yardım ediyor.

Giuseppe Mirelli, Los Angeles