Editöre Mektuplar: Seçimden sonra Fransa'nın geleceği

Editöre: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un erken seçim çağrısında bulunma kumarının Fransa için işe yaramadığı noktasında farklı düşünüyorum. Macron'un Marine Le Pen'in Ulusal Birlik dalgasını engellemek ve diğer siyasi partilerle birleşmek için aldığı hesaplı risk, sandıkta büyük bir dalga yaratarak Ulusal Birlik'i uzak tuttu.

Başlangıçta seçim kampanyası yürüten Fransız politikacıların, aşırı sağ karşıtı oyu pekiştirmek için stratejik olarak adaylıklarını geri çekme isteği, ülkenin daha büyük iyiliği için takdire şayan bir fedakarlık olduğunu gösteriyor. Çeşitli siyasi hizipleri birleştirmenin zorlu görevi şimdi başlasa da, Fransa'nın en azından şimdilik aşırı sağcı güçlerin yükselişini kontrol altına almayı başardığı açık. Fransa'nın takip edilmemesi gereken harika bir örneği vardı: Amerika Birleşik Devletleri.

Yaşasın Fransa, gerçekten!

Yasmin Netervala-Iseli, Zürih, İsviçre

..

Editöre: 1978-1979 yılları arasında, üçüncü sınıfta bir yıl Paris'te yaşadım. Büyük bir antisemitizm zamanıydı. Marais'te işletmeler ve bir sinagog bombalandı.

Bir ev eşyası pazarına gittim ve ev aletleri satıcısına neden büyük ve küçük fırınlara ihtiyaç duyulduğunu sorduğumda, verdiği cevap “biri büyük Yahudiler için, biri küçük Yahudiler için” oldu.

Bundan oldukça sarsılmıştım. Ve yanılmayın, o satıcı bir göçmen ya da Müslüman değildi. O beyaz bir Fransızdı. Vichy hükümetinin beyaz, Hristiyan Fransız üyeleri Yahudi nüfusunu toplayıp ölüm kamplarına göndermekte hızlıydı.

Donald Trump, Le Pen gibi, beyaz üstünlükçülere hitap ediyor. Dünya çapındaki Yahudiler gözlerini açmalı ve beyaz üstünlükçülerin Yahudileri ve Müslümanları birbirine düşürerek güç kazanmaya çalıştığını fark etmeli, böylece hepimizden kurtulmak çok daha kolay olacak.

Erica Fox, Stüdyo Şehri