Editöre Mektuplar: Trump'ın bir Iowa gazetesine ve anketöre açtığı dava geçerli olacak mı?

20 Aralık 2024 03:00 PT

Editöre: Trump'ın Des Moines Register ve anketör J. Ann Selzer'e karşı açtığı dava hukuken sağlıklı değildir.

Gazete kötü niyetli olmayan bir anket sonucu yayınladı; bunu yapmaya her hakları vardı. Anketör sonuçlarını yine kötü niyetli olmadan bildirdi; aynı zamanda bulgularını bildirme hakkına da sahipti.

Ben, davanın düşürülmesinin ardından, ki neredeyse kesin olacağı gibi, mağdur sanıkların, sürecin kötüye kullanılması ve kötü niyetli kovuşturma nedeniyle Trump'a karşı kendi davalarını açmalarını öneriyorum; bu davaların her ikisi de hukuk mahkemesinde açılabilir. Bu eylemlerin her biri herhangi bir başkanlık yetkisi veya otoritesinin dışında gerçekleştiğinden, dava Trump görevdeyken devam edebilir.

O zaman Trump, intikamcılığın bumerang yapabileceğini ve çözmeye çalıştığından daha fazla sorun yaratabileceğini öğrenmek zorunda kalabilir.

Barry Rubin, Beverly Hills

..

Editöre: Anketör J. Ann Selzer, kendisinin “bir parça delil” olmadan seçime müdahale etmekle suçlanmasını kınadı. Anketinin gülünç sonucu en azından bir parça ve davalardaki keşiflerin amacı bir eylemin ardındaki gerçekleri bulmaktır… ve bu “parça”.

Kip Dellinger, Santa Monica

..

Editöre: Makaleniz, Trump'ın, son seçimlerde rakibine yardım etmenin bir yolu olarak anketi çarpıttığını söylediği bir Iowa anketörünü ve gazetesini dava ettiğini belirtiyor.

“Acı çeken kaybedenler” diye bir şey duydum ama Trump yeni bir kategori icat etti: “acı veren kazananlar.”

Ted Bacino, Palm Springs

..

Editöre: Seçim hukuku uzmanı Richard Hasen, bu son Trump davasının bir yere varmasını beklemediğini bildirdi. Trump'ın övdüğü özel kalemi Susie Wiles'ın, takıntılı derecede intikamcı patronuna bu tür kararlar vermemesini tavsiye etmesi gerekmiyor mu?

Haziran Maguire, Mission Viejo