Editoryal: Metro'nun neden kendi polis gücüne ihtiyacı var?

Otobüs ve trenlerde çok fazla insanın kendini güvende hissetmemesinden bıkan ve sistemde devriye gezen kolluk kuvvetlerinden memnun olmayan Metro'nun yönetim kurulu, perşembe günü kendi polis gücünü oluşturmayı değerlendirecek.

Sıfırdan bir polis departmanı kurmanın maliyeti ve lojistiği konusunda haklı endişeler olsa da, Metro'nun memur işe almakta zorlandığı bir zamanda personel yetiştirme becerisi de dahil olmak üzere, kolluk kuvvetleri için sözleşme yapmak iyi sonuç vermiyor. Farklı bir yaklaşım denemenin zamanı geldi. Metro, sistemi daha güvenli hale getiremez ve yolcu sayısını artıramazsa bir felaket sarmalıyla karşı karşıya kalacak. Dahili bir polis gücü, sistemin tüm dertlerine deva değil, yolcuların Los Angeles toplu taşımasında rahat ve iyi hizmet aldıklarını hissetmelerini sağlayan daha geniş bir güvenlik stratejisinin bir parçasıdır.

Bu yeni bir fikir değil. Metro ve onun selefi olan Güney Kaliforniya Hızlı Transit Bölgesi, Yıllardır kendi polis teşkilatı. Memurları, koltuklarda uyuyan evsizler, zihinsel sağlık krizi yaşayan insanlar, yüksek sesle konuşan insanlar gibi otobüs ve tren yolcularının şikayetlerinin çoğunluğunu oluşturan davranış kuralları ve yaşam kalitesi sorunlarıyla ilgilenmek üzere özel olarak işe alındı, işe alındı ve eğitildi. müzik, sigara, içki ve uyuşturucu kullanımı.

Kurum içi departman yaklaşık 30 yıl önce, kamu güvenliği kadar siyasetle de ilgili olan bir değişiklik nedeniyle dağıtıldı.

Dönemin Los Angeles Belediye Başkanı Richard Riordan, kampanya sürecinde 3.000 yeni LAPD memurunun işe alınacağına söz vermişti. Şehrin genişletme için ödeyecek parası yoktu ama Büyükşehir Ulaşım Otoritesi'nin vardı; 1990'da toplu taşıma için seçmen onayıyla yapılan satış vergisi artışından elde edilen gelir. Riordan, o zamanki Şerif Sherman Block'la birlikte, çabaya öncülük etti Transit polis departmanını ortadan kaldırmak ve kolluk kuvvetleri görevlerini, personeli ve finansmanı, Metro'ya sözleşmeler yoluyla hizmet sağlayacak olan Los Angeles İlçe Şerifi ve Los Angeles Polis departmanları arasında bölmek.

O zamanlar destekçiler düzenlemenin daha ucuz olacağını ve Metro'nun büyük kolluk kuvvetleri tarafından hizmet verilmesinden fayda sağlayacağını savundu. Ancak bazı yönetim kurulu üyeleri Metro'nun yeteneğini kaybetmek Memurların nasıl konuşlandırılacağına, transit güvenliğinin düşük öncelikli olarak ele alınacağına ve yolcuların zarar göreceğine karar vermek. Bazı yönetim kurulu üyelerine göre olan da tam olarak bu.

Metro, otuz yıl boyunca sözleşmeleri birkaç kez değiştirdi ve azalan yolcu sayısı ve yolcuların güvenlik eksikliği konusundaki şikayetlerini gidermek için finansmanı artırdı. Ancak sistemdeki silahlı görevlilerin sayısı iki katına çıkarıldığında bile sürücüler görünür güvenlik eksikliğinden şikayet ederken uyuşturucu kullanımı, düzensizlik ve şiddet içeren suçlar da artış gösterdi.

Bu Metro için kritik bir an. Seçmenler, Los Angeles'ın 2028'deki “arabasız” Olimpiyatlarının omurgası olması beklenen otobüs ve raylı sistem sistemini genişletmek için milyarlarca dolarlık satış vergisini onayladı. Ancak insanlar kendilerini rahat hissetmezlerse toplu taşımayı kullanmayacak veya toplu taşımayı desteklemeyecekler. otobüslerde ve trenlerde.

İcra Kurulu Başkanı Stephanie Wiggins ve personel, Metro'ya kamu güvenliğinin tüm yönleri üzerinde tam yetki vereceği için şirket içi bir polis gücünün kurulmasını savundu. Şu anda Metro, müşteri hizmetleri sağlayan büyükelçileri, ücretleri kontrol eden ve kural ihlalleri için bilet düzenleyen toplu taşıma güvenlik görevlilerini ve evsizlere yardım ekiplerini doğrudan denetlemektedir.

Ancak polislik hizmetleri üç kurum arasında bölünmüş durumda ve kendi polis departmanına sahip olan Beverly Hills'teki D/Purple Line istasyonları yakında açıldığında bu sayı dört olacak. Metro liderleri, memurların nerede ve nasıl görevlendirildiğini izleyemediklerini ve hatta yönlendiremediklerini, bunun da güvenlik sorunlarına hızla müdahale etmeyi zorlaştırdığını söylüyor. Şerif'in Toplu Taşıma Hizmetleri Bürosunu denetleyen Yüzbaşı Shawn Kehoe, teşkilatının liderler yardım istediğinde Metro'ya hiçbir zaman “hayır” demediğini söyledi.

Metro liderleri ayrıca kurum içi bir polis gücüne sahip olmanın, teşkilatın müşteri ve hizmet odaklı memurları işe almasına ve eğitmesine olanak sağlayacağını savunuyor. Belediye Başkanı Karen Bass, Metro'nun bir kamu güvenliği kültürü yaratmasını istediği için kurum içi toplu taşıma polis teşkilatına sıcak baktığını söyledi: “Sosyal hizmetlerin ağır olduğu ve Metro için çalışmaya gelen memurların yeni bir şey yapmak istedikleri için geldikleri bir yer. birini onlarca yıldır yaptıklarını unutmaya ikna etmeye çalıştığınız yer değil.”

Doğru hedef bu ama kolay değil. Yönetim kurulunun uğraşması gereken hala cevaplanmamış sorular var.

Metro personeli, sisteme her gün atanan yeminli personelin aynı sayıda tutulmasını, bunun da beş yıl içinde 600'den fazla memurun işe alınmasını gerektireceğini ve büyükelçilerin, evsiz sosyal yardım çalışanlarının ve akıl sağlığı klinisyenlerinin sayısının artırılmasını tavsiye etti, ancak bu durumun daha da artacağını öngörüyor. Mevcut sözleşmelerden daha düşük maliyet. LAPD ve Şerif Departmanı, Bass ve Belediye Meclisi'nin geçen yıl işe alıma yardımcı olmak için LAPD maaş ve ikramiyelerini artırdığı noktaya kadar işe alım yapmakta zorlanırken, bu ulaşılabilir bir hedef midir? Ayrıca sosyal hizmet uzmanları ve ruh sağlığı uzmanları konusunda da eksiklik var.

Zaman çizelgesi gerçekçi mi? 2028 Olimpiyatları bu beş yıllık geçişin tam ortasına denk geliyor. Bu nasıl sonuçlanacak? Toplu taşıma eşitliği savunucuları, kamu güvenliği için işe alınan paranın Metro'nun operasyon bütçesinden geldiğini, dolayısıyla polise yapılan harcamalardaki herhangi bir artışın daha sık otobüs ve trenler için ayrılan parayı azaltabileceğini ileri sürüyor.

30 yıl boyunca dış kolluk kuvvetleriyle karışık başarıyla sözleşme yaptıktan sonra, Metro'nun yolcuları güvende ve emniyette tutmak için yeni yollar aramasının zamanı geldi. Bu sefer, kamu güvenliği politik kaygıların önüne geçmeli ve yönetim kurulu şirket içi bir polis gücü oluşturma yönünde ilerlemelidir.