EV vergi kredisi sadece zenginlere yönelik bir sübvansiyon mu? Okuyucu tartışması

4 Ocak 2025 03:00 PT

Editöre: Elektrikli araç alıcılarına yönelik federal vergi kredisine karşı dava açan Veronique de Rugy, elektrikli araç satın alanların çoğunlukla zengin olduğu gerçeğini vurguluyor. Bunun anlamı, sıradan orta sınıf sürücülerin bundan faydalanmadığıdır.

Bu benim gerçekliğime uymuyor.

Ben emekli bir Los Angeles şehir okulu öğretmeniyim. Biraz araştırma yaptıktan sonra 2024 Hyundai Ioniq 5 EV satın aldım. Bayinin önerisi üzerine arabayı üç yıllığına kiraladım.

Eski arabam için 1.000$ aldım, peşinat olarak 5.500$ buldum ve toplam 14.000$'lık indirim ve kredilerle “kutsandım”. Arabanın net maliyetinin 20.000 dolar civarında olması nedeniyle aylık kira ödememi yaklaşık 280 dolar olarak belirlemeyi başardım.

Şu anki yakıt maliyetim: hiçbir şey.

Güç kullanımımdaki şu anki artış: Güneş panellerim olduğundan neredeyse hiçbir şey yok.

Şu andaki aylık araba maliyetim (280$'lık kira ödemesi hariç): neredeyse sıfır

İklim krizinin en aza indirilmesine yardımcı olmaktan duyduğum his: muazzam memnuniyet.

Gerald Schiller, Newbury Parkı

..

Editöre: Times'ın federal EV vergi kredisi hakkındaki “tut” başyazısı ve De Rugy'nin “öldürme” karşıt noktası mükemmel argümanlar sunuyor. İklim değişikliğini, hükümet gelirlerini ve yoksullar ile zenginler üzerindeki etkilerini vurguluyorlar.

Ancak ikisi de hibritlerden bir uzlaşma olarak bahsetmiyor.

Hem EV'ler hem de hibritler, yalnızca gazla çalışan arabalardan daha az yakıt tüketir. Bu nedenle, bu araçların sürücüleri yollarımızın bakımı ve iyileştirilmesine yönelik olarak daha az benzin vergisi ödüyor veya hiç ödemiyor.

Eyalet, EV ve plug-in hibrit sürücülerden araç tescil yenilemesinde ek ücret talep ediyor, ancak katedilen kilometreye bağlı olarak bu, farkı telafi etmeyebilir. Belki de devlet, kayıt ücretinin bir parçası olarak herkes için “kilometre kat edilen ücret” olarak ücretlendirmeyi düşünmelidir.

Belki bu açık ve daha şeffaf ücret, eyaletin gaz vergilerini düşürebilir ve Kaliforniya'yı bölge sakinleri ve turistler için daha uygun fiyatlı hale getirebilir.

George Wolkon, Pasifik Çitleri

..

Editöre: Benim bakış açıma göre De Rugy'nin argümanları başyazıda sunulanlardan daha iyiydi. Kredi, EV endüstrisinde iş yaratılmasına yardımcı olabilirken, gazla çalışan araçların üretiminde de benzer sayıda iş kaybı yaşanacak.

De Rugy, çoğu EV alıcısının sübvansiyon olmadan satın alma işlemini gerçekleştireceğinden, bu kredinin emisyonları azaltmak için çok az şey yaptığını daha ikna edici bir şekilde ortaya koyuyor.

Elektrikli araçların zaten benzin vergisini ödemeyerek sübvansiyon aldığını da belirtelim. Buna ek olarak, elektrikli araçlar Kaliforniya'da araç paylaşımı şeridinde yer almaya hak kazanabilir; bu yanlış yönlendirilmiş bir politikadır ve trafik sıkışıklığını artırarak kirliliğe katkıda bulunur. Trafik sıkışıklığı çevre için daha iyi olacaktır.

Allen Wisniewski, Redondo Plajı

..

Editöre: De Rugy, EV vergi kredilerinin etkisiz olduğunu, bütçe açığını artırdığını, yoksullara haksızlık ettiğini ve hükümetin kazananları ve kaybedenleri seçmesine izin verdiğini düşünüyor.

Katılmıyorum ama Enerji İnovasyonu ve Karbon Temettü Yasasını tercih edebilir.

Araştırmalar, yasanın yaptığı gibi karbon emisyonlarını fiyatlandırmanın ve toplanan ücretlerin tüm Amerikalılara eşit şekilde iade edilmesinin, bütçe açığını artırmadan gezegenin ısınmasına neden olan emisyonları azaltmanın en etkili yolları arasında olduğunu gösteriyor.

En yoksul üçte ikimiz ya başa baş gelir ya da para biriktirirdi; aramızdaki en yoksullar ise en çok tasarruf yapan ve hava kalitesinde en hızlı ve en büyük iyileşmeyi gören kişilerdi. Politika teknolojiden bağımsızdır; kazananı veya kaybedeni seçmeden, karbon yoğunluğu en az olan üreticileri ödüllendirir.

Tom Hazelleaf, Seal Plajı