Futbol kaba kuvvet işidir. Beyninize bir iyilik yapın ve dışarıda oturun

14 Aralık 2024 03:00 PT

Editöre: Sosyoloji profesörleri Nathan Kalman-Lamb ve Derek Silva, sahada kavgaya karışan üniversiteli futbolcuları utandırmanın ikiyüzlülüğü konusunda haklılar.

Michigan Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisiyken, bir fen bilgisi dersi verdim ve futbol sakatlığı nedeniyle sonbahar kursumu bırakmak zorunda kalan bir futbolcuya ders vermek üzere yaz döneminde işe alındım. Onunla çalışırken hâlâ 20 dakikadan fazla odaklanamadığını keşfettim.

Sahada gösterilen stratejileri takdir etsem de, bu deneyim bana oyunun esas olarak akılsız kaba kuvvetle ilgili olduğunu öğretti. Futbolun popülaritesi genellikle ömür boyu sürecek hasarı gölgede bırakıyor.

Artık hayranı değilim.

Margaret Hamilton, Portlandcevher.

..

Editöre: The Times'a, eski futbolcular arasındaki beyin hasarı ve Parkinson hastalığına ilişkin yıkıcı istatistiklerin, çocuklarını oynamaktan caydırabilen ebeveynler dışında, oyuna katılım konusunda caydırıcı olmadığı konusunda bizi bir kez daha uyardığı için teşekkür ederiz.

Ancak yazarların futbolu kınaması iki açıdan başarısız oluyor.

Birincisi, genel bir kınama çok basit bir yaklaşımdır çünkü rekabetçi sporların öğrettiği disiplin, sportmenlik ve dostluk gibi tüm iyilikleri göz ardı eder.

İkincisi, yazarlar, sorunu kabul eden National Collegiate Athletic Assn.'ye ve olgunlaşan çocukların öğretmenleri olarak sorumluluklarını ciddiye alan tüm antrenörlere itibar etmemektedir.

Oyuncular artık “hedef almanın” veya başka bir oyuncuyu alt etmek için gerekli olanın ötesinde zorla temas kurmanın sadece yard kaybıyla değil, aynı zamanda oyundan atılmayla da sonuçlanacağını biliyor. Sportmenlik dışı davranışlar oyunun kurallarını değiştiren cezalarla sonuçlanabilir.

NCAA umursuyor, çoğu antrenör umursuyor – ve evet, kavga bir rezalettir.

Louis Lipofsky, Beverly Hills

..

Editöre: Üniversite futbolu kavgalarına ilişkin ikiyüzlülük çığlıkları – sporun kendisi şiddete bulaştığında – daha bariz olan “Ne, benimle dalga mı geçiyorsun?”

Sahadaki her oyuncunun tepeden tırnağa sadece zarar vermemek için tasarlanmış koruyucu giysilerle kaplı olduğu göz önüne alındığında, bir kavgadan kaynaklanan herhangi bir yaralanmanın meydana geldiğinden oldukça şüpheliyim.

Flaş haber: Hiçbir zaman olmayacak.

William P. Bekkala, Batı Hollywood