Gazlı havuz ısıtıcıları kolay bir hedeftir. Peki ya benzinli arabalar?

Editöre: Hepimiz ayağa kalkıp Güney Sahili Hava Kalitesi Yönetim Bölgesi'ni (AQMD) gaz yakıtlı havuz ısıtıcılarını ortadan kaldırma kararından dolayı alkışlamalı mıyız? Bu, tüketicilerin parasına mal olacak, geçirilmesi kolay başka bir düzenlemedir.

AQMD ile yakınmam mı? Arabalara dokunmayacak. Dilediğiniz kadar arabaya sahip olabilirsiniz. Dilediğiniz kadar kilometre yol kat edebilirsiniz. Dilediğiniz kadar benzin alıp tüketebilirsiniz. Yollar araba ve kamyonlarla tıkandığı sürece hava kirliliği sorun olmaya devam edecek.

Şunu kabul edelim: Havuz ısıtıcılarının düzenlenmesi küçük bir adımdır. Sabah veya öğleden sonra 405 Otoyolu'na çıkın ve neden bu kadar çok hava kirliliğine sahip olduğumuzu göreceksiniz.

Peter Marquard, Northridge

..

Editöre: Gazlı havuz ısıtıcım var ve asla kullanmıyorum çünkü bunu yapmak çok pahalı. Havuzu ısıtmak istersem güneş örtüsü kullanıyorum.

Gazlı cihazlardan kurtulmanın bir diğer konusu da sadece elektrikli cihaz satın almak değildir. Yeni elektrikli cihazlara uygun kablo bağlantısı yapılmamış eski bir eviniz varsa, panelinizi yükseltmek için bir elektrikçi tutmanız ve yeni ekipmanı kullanacak şekilde evinizi yeniden kablolamanız gerekir. Bu, elektriğe geçmenin önemli bir maliyetidir.

Hükümetin yeni düzenlemelerde bunu dikkate alması gerekiyor.

Değişikliğin yapılmaması gerektiğini söylemiyorum ama iklim emisyonlarını ve hava kirliliğini azaltma hedefine ulaşmak için hükümetin daha fazla vergi indirimi sunması ve bu işi makul ücretlerle yapacak elektrikçilerin bir listesini sunması gerekiyor.

Linda Shabsin, Elmas Bar

..

Editöre: Bir kez daha, bir devlet kurumu yanlış anlıyor.

En son çevre koruma planı gazlı havuz ısıtıcılarının yasaklanmasıdır. Gerçekten mi? Nadiren kullanılan bir gazlı havuz ısıtıcısı, Kaliforniya'da her uyanık saatte kullanılan sayısız benzinli yaprak üfleyiciyle karşılaştırıldığında çevremize zarar verme açısından hiçbir şey değildir.

Gün doğumundan gün batımına kadar düzensiz benzinli yaprak üfleyicileri duyuyorum ve kokusunu alıyorum. Yaprak üfleyici için duman kontrolü yapıldığını hiç duydunuz mu? Buna karşılık, gazlı havuz ısıtıcısını henüz bir kez bile duymadım veya koklamadım.

Rodney Kemerer, Beverly Hills