GI Bill yalnızca siyah gaziler için servet uçurumunu genişletmedi

Editöre: GI Tasarısı yalnızca Afro-Amerikan savaş gazileri arasındaki servet açığını genişletmekle kalmadı. Aynı zamanda Meksika Amerikan GI'lerini de etkiledi. (“GI Tasarısı Siyah-beyaz servet açığını nasıl genişletti,” Görüş, 23 Haziran)

Annem bana İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yeni bir ev almaya çalıştığı zamanın hikayesini anlattı. Açık eve ve satış ofisine gitti, bir ev satın almakla ilgilendiğini ve bu evin GI Bill aracılığıyla satın alınacağını söyledi. Satıcı anneme evlerin onun türünden insanlara uygun olmadığını söyledi.

Ertesi gün babam satış elemanıyla konuşmak için içeri girdi. Açık tenli bir Meksikalı Amerikalıydı. II. Dünya Savaşı sırasında Almanca öğrenmişti, bu yüzden ofise girdi ve adamla Alman aksanıyla konuştu ve birkaç Almanca kelime kullandı.

Satıcı hemen babama satın almayla ilgili belgeleri verdi. Ertesi gün babam ve annem gerekli belgelerle içeri girdiler.

Ev satın alma şansı elinden alınan tüm koyu tenli Meksika kökenli Amerikalı askerleri düşünün.

Bill Bermudez, Güney Whittier

..

Editöre: Ebony Reed'in, Siyahi gazilerin GI Yasa Tasarısından ne ölçüde yararlanamadığına ilişkin muhteşem köşe yazısını yayınladığınız için teşekkür ederiz.

Büyük Buhran'ın San Jose'ye etkisini inceleyen bir tarihçi olarak, federal mevzuatın siyahi insanlar için ne sıklıkla ayrımcı sonuçlar doğurduğunun gayet farkındayım.

Benimki gibi beyaz aileler, çoğu siyah ailenin yapamayacağı şekilde nesiller boyu süren serveti kullanabildiler. Bu hikaye daha iyi bilinmeli.

Glenna Matthews, Laguna Plajı

..

Editöre: Kasım 1955'te USC'den mezun olduktan sonra, liberal sanatlar diploması ve gazeteci olma arzusu dışında hiçbir işe yarayacak beceriye sahip olmadan askere alındım. Şans eseri, ABD Donanması'na alındım ve uçak gemisi USS Yorktown'a atandım; burada sözleşmeli olarak hizmet ettim ve gece yarısından sabah 4'e kadar nöbetlerin çoğunu yakaladım.

Zaman açısından çok zor olsa da Deniz Kuvvetleri'nde görev yapmak benim için iyi bir olgunlaşma deneyimiydi, çünkü ordu oy veren bir topluluk değil.

İki yıllık askerliğim sona erdikten sonra terhis edildim. Federal Konut İdaresi kredisiyle bir ev satın aldım ve 1.000 dolarlık peşinatı kredi kartımdan nakit avansla aldım. Gaziler İşleri Bakanlığı kredisi almaya uygun değildim, ancak gaziyim.

Union Oil Co. tarafından kredi analisti olarak işe alındım ve başka bir şirkette farklı bir pozisyon almadan önce iki yıl boyunca müşterilerle fikir alışverişinde bulundum. Nihayet 2006 yılında emekli olmadan önce 50 yıl boyunca birçok zorlu görevde çalıştım.

Ben beyazım ve hiçbir zaman özel bir teklif almadım. Sadece çok çalışmaya istekliydim ve akıllıydım.

Donald Vernon, Hermosa Plajı