Görüş: Kuzey Kaliforniya'da bir SAT testi sitesi bulmak neden bu kadar zor?

Kuzey Kaliforniya'da yaşıyorum ama Cumartesi günü SAT sınavına girmek için Teksas'a gidiyorum.

Bu benim planlama eksikliğimden kaynaklanmıyor. Öğrencilerin kaydolabileceği ilk günün ilk saatinde Haziran SAT sınavına kaydolmak için College Board sitesine gittim. Ancak birkaç dakika içinde ilçemdeki ve Kuzey Kaliforniya'daki tüm koltuklar tükendi. Kaydediliyor Körfez Bölgesi'ndeki SAT için Taylor Swift konserine bilet bulmak kadar zor.

tek kişi ben değilim Kaliforniya'da aşırılıklara gidiyor üniversiteye giriş sınavına girecek bir yer bulmak. Topluluğumdaki bir anne, Facebook sayfasında şunu paylaştı: “160 kilometreden fazla uzaktaki bir noktayı bulmak iki aylık bir çaba ve ACT'ye üç çağrı gerektirdi!” Diğer Kaliforniyalı aileler de konuşmaya katılarak şunları açıkladılar: “Aynı şey SoCal'da da var. Geçen yıl sabah 8'deki bir test için 160 mil yol kat etmek zorunda kaldık, bu yüzden geceyi çok sinir bozucu geçirdik.”

SAT ve ACT sınavlarının tartışmalı olduğunu biliyorum. Var olmaları gerekip gerekmediğini tartışmak için burada değilim. Gerçek şu ki, beğenip beğenmememiz hala önemli. 2025 üniversite başvuru döngüsüne göre, dört yıllık kolejlerin yalnızca %4'ü test körüdür, bu da test puanlarını kabul etmedikleri anlamına gelir. Çoğu okul (%87) sınava tabidir (diğer adıyla sınav tercihlidir) ve geri kalan %9'u sınav zorunludur, Fairtest'e göre. Eğer iyi bir sınav puanı potansiyel olarak dört yıllık üniversitelerin %96'sına kabul edilme şansımı artıracaksa, o sınava girmek istiyorum. Çoğu kolejde test isteğe bağlı olduğu sürece, bu sınavlar tüm lise öğrencilerinin erişimine hazır olmalıdır.

Yani evet, SAT sınavına girmek için 1.800 mil yol kat ediyorum. (Dallas'ı seçtik çünkü çok sayıda koltuk mevcuttu ve uçuşlar ucuzdu.) Beni evden uzakta bir test alanına götürecek finansal imkanlara ve çalışma programlarındaki esnekliğe sahip ebeveynlere sahip olmak, diğer birçok kişinin sahip olmadığı bir avantaj. Kaliforniya'da test alanlarının olmaması sadece bir rahatsızlık değil, aynı zamanda bir eşitlik sorunudur.

Erişim eksikliği nedeniyle sınava giremeyen Kaliforniya öğrencileri, kararlarında SAT/ACT puanlarını dikkate alan veya zorunlu kılan bazı kolejlere ve burslara kabul fırsatlarını kaçıracaklardır. Pek çok öğrenci için, özellikle de düşük gelirli ailelerden gelenler için bu, üniversiteyi uygun maliyetli hale getirecek yardımdan mahrum kalmak anlamına gelebilir.

Yeterli test alanlarının bulunmaması özellikle Kuzey Kaliforniya'da problemli görünüyor. 24 Ağustos SAT test tarihine bakıldığında bunu gösteriyor. Bu haftanın başlarında College Board web sitesinde San Francisco, Dallas ve New York City'ye 160 kilometre mesafedeki test merkezlerini aramış olsaydınız, New York bölgesinde 103 test merkezi bulursunuz ve bunların 49'unda hala boş yer vardır. Dallas bölgesinde 69 test sahası vardı ve bunlardan 65'inin hâlâ kullanılabilirliği vardı. Ancak Körfez Bölgesi'nde yalnızca 12 test alanı vardı ve Ağustos testi için bunların %100'ü doluydu. Aslında, San Francisco'ya müsait olan en yakın test merkezi 645 km uzaktaydı. Bu erişim eksikliği, Kuzey Kaliforniya öğrencilerini dezavantajlı duruma sokuyor.

Kaliforniya'nın açıkça daha fazla test alanına ihtiyacı var. Ancak, California Öğrenci Performansı ve İlerleme Değerlendirmesi gibi diğer standart testlerde yapıldığı gibi, üniversiteye giriş sınavlarının her lise öğrencisine kendi okulunda normal bir okul günü içinde sunulmasını savunuyorum.

Ailem ve diğerleri, uygun test alanlarının bulunmaması sorununu müfettişimize ilettikten sonra, okul bölgemiz Ekim ayında bir SAT Okul Günü'ne ev sahipliği yapmayı kabul etti. Bu, bölgedeki öğrencilerin SAT sınavına normal okul saatleri içinde okullarında girmelerine olanak tanıyacak. Ancak tek bir okul bölgesinde değişiklik yeterli değildir. Kaliforniya'daki öğrenci ve velilerin, daha fazla Kaliforniya çocuğunun üniversite hayallerinin peşinden gidebilmesi için daha fazla okulda daha fazla test alanı talep etmesi gerekiyor.

Sebastian Gillmore, San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki Tamalpais Lisesi'nde üçüncü sınıf öğrencisidir.