Görüş: LAUSD Siyah öğrenci başarı programını neden değiştirmemeli?

Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi öyle olduğunu söyledi ırkı bir faktör olarak ortadan kaldırmak Siyahi Öğrenci Başarı Planının hangi öğrencilere yardım edeceğini belirlemek için. Hareket, 2023 yılında Virginia'daki muhafazakar bir grubun programla ilgili federal sivil haklar şikayetinde bulunmasının ardından geldi. Grup, planın yalnızca ırka dayalı olarak öğrencilere yönelik desteği hedef alması nedeniyle anayasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Başlangıcından bu yana Siyah Öğrenci Başarı Planı konusunda LAUSD'ye danıştık. Ebeveynlerin ve topluluk aktivistlerinin, bölgenin Siyah öğrencilerine hizmet veren kasvetli geçmişine dikkat çekmesinin ardından 2021 yılında kuruldu. George Floyd cinayetinin ardından okul yönetim kurulu, okul polisliğine ayırdığı fonun bir kısmını Siyah öğrencilerin akademik deneyimleri ve sonuçlarına yönelik bir iyileştirme planına yönlendirme yönünde oy kullandı.

O zaman bu kararı destekledik ve sonuçlarının, ırkı bir değerlendirme faktörü olarak ortadan kaldırmadan planın yürürlükte kalması gerektiğini gösterdiğini düşünüyoruz. Yalnızca Los Angeles'taki Siyah öğrencilere yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda Siyah öğrenci başarı programları genellikle okullardaki tüm öğrencilere de yardımcı oldu.

LAUSD programının odak noktası, Siyah öğrencilerin sürekli düşük performansını bozan kaynakları tahsis etmek olmuştur. “Yüksek akademik performans, güçlü sosyal-duygusal farkındalık ve yönetim ve olumlu kültürel kimlik” Siyahi Öğrenci Başarı Planının bir parçasıdır başarının tanımı ve önümüzdeki çalışmanın amacı olarak kalmalıdır.

LAUSD'nin planı, başlangıcından bu yana Siyah öğrencilerin sonuçlarında dikkate değer gelişmelere yol açtı. Mezuniyet oranları arttı 2021 ile 2022 arasında yaklaşık %5 oranında2023'te bir düşüş olsa da bölge, bu okul yılında oranların yeniden yükseleceğinden emin. Anaokulunda erken okuryazarlık kriterlerini karşılamada başarı Bölge genelinde yüzde 11,4 arttı, kronik devamsızlık 2021-2022 ve 2022-2023 öğretim yılları arasında 9-12. sınıflardaki öğrenciler arasında yaklaşık %9 oranında azalma olmuş, İleri Düzey Yerleştirme kurslarına kayıt oranı ise %11 oranında artmıştır. İlçenin yaptıklarının takdir edilmesi ve programın arkasında durması gerekiyor.

Ek olarak LAUSD, büyük Siyah öğrenci popülasyonuna sahip okulları belirledi ve bu yerlerde psikiyatrik sosyal hizmet uzmanları ve öğrenci servis görevlileri gibi personeli işe aldı. Bu çalışanlar ek zihinsel sağlık desteği sağlıyor ve kronik devamsızlık sorununa çözüm buluyor. Siyah öğrenciler için yüksek – okullara kayıtlı herkes için.

Siyahi Öğrenci Başarı Planı aynı zamanda daha fazla sayıda Siyahi öğrencinin bulunduğu okullarda ve sınıflarda özel öğretmenlerin işe alınmasını da destekliyor. Araştırma gösterdi Bire bir veya küçük gruplar halinde, haftada birkaç kez, profesyonel olarak eğitilmiş aynı eğitmenle yapılan “yüksek dozda” özel ders, öğrencinin öğrenmesine ve akademik ilerlemesine önemli ölçüde fayda sağlayabilir. LAUSD'nin planıyla çalışan kişiler aynı zamanda Siyahi ebeveynleri ve bakıcıları da dahil etmek için adımlar attı ve diğer şeylerin yanı sıra, Siyahi öğrencilere eğitim vermedeki en iyi uygulamalar hakkında öğretmenlere hedefli mesleki gelişim sağladı.

LAUSD içindeki ve dışındaki bazı kişiler, Siyah öğrencilerin neden özellikle kendilerine odaklanan bir girişimi hak ettiklerini sordular. Özel müdahale programları ve finansman aynı zamanda İngilizce öğrenenleri, engelli öğrencileri, evsiz öğrencileri, koruyucu bakımda olanları ve düşük gelirli öğrencilere yöneliktir.

Araştırmalar hedeflenen desteğin faydalarını göstermiştir tüm gruplarVe ön veriler öneriyor Siyahi öğrencilerin LAUSD'nin planı aracılığıyla aldıkları özel ders işe yarıyor. Sadece sonuçlar iyileşmekle kalmıyor, aynı zamanda daha fazla Siyahi öğrenci de artık yetenekli programlar ve planın uygulanmasından önce olanlara göre onur kursları.

Bu cesaret verici eğilimler göz önüne alındığında, LAUSD'nin Siyah Öğrenci Başarı Planını yürürlükte tutmak için adımlar atması gerektiğine inanıyoruz. Öneri 209 ve Yargıtay'ın olumlu ayrımcılığa karşı son karar bazıları tarafından bu tür bir girişimin adaletsiz olduğu yönünde yorumlanmıştır. Ancak federal hükümet hâlâ okullardan öğrencilerin akademik sonuçlarını ırka göre ayrıştırarak raporlamalarını talep ediyor; bu da halkın, tüm öğrenciler için sonuçların iyileştirilmesinde ilerleme sağlanıp sağlanmadığını izlemesine olanak tanıyor. Bölgenin Siyah öğrencilerin eğitimindeki zayıf hizmet geçmişinin mevcut planı gerekli kıldığına inanıyoruz.

Bölge geri çekilmek yerine, Siyahi Öğrenci Başarı Planını ona yönelik suçlamalara karşı savunmalıdır. Bu sadece siyahi öğrenciler için neden önemli olduğunu değil, aynı zamanda bu programa sahip okullardaki tüm öğrencilerin bundan nasıl yararlandığını da açıklayabilir. LAUSD'yi, ilerlemenin devam etmesini sağlamak için planın oluşturulmasında hayati önem taşıyan topluluk üyeleri ve taban örgütleriyle yakın çalışmaya devam etmeye teşvik ediyoruz.

Bölgenin programı, Siyahi öğrencilerin başarısını artırmaya çalışan ülke genelindeki diğer bölgeler için bir plan görevi görebilir. Düşük performans gösteren öğrencilerin gelişmesi tüm okulun yararına olur. LAUSD, Siyah Öğrenci Başarı Planını sağlam tutmak için alet kutusundaki her kaynakla mücadele etmelidir.

Tyrone C. Howard, UCLA Eğitim ve Bilgi Çalışmaları Okulu'nda profesördür. Pedro Noguera dekandır USC Rossier Eğitim Okulu.