Görüş: Los Angeles yangınları 'Nasıl yardım edebilirim?'

Eaton ve Palisades ateşlediğinden, bir soruyu duymaya devam ediyorum: “Nasıl yardımcı olabilirim?” Kuzey Pasadena'da yaşıyorum ve tahliye edildim. Ailem evimizin hayatta kaldığı için şanslı ama sadece birkaç blok ötede, komşu her şeyi kaybettikten sonra komşu. Yeniden yapılanma kolay olmayacak. Şehirleri, halk sağlığı ve göçü inceleyen bir tarihçi olarak, derhal, bireysel yardım tekliflerinin, yürekten ve somut olmasına rağmen yeterli olmayacağını biliyorum.

Federal, eyalet ve yerel yönetim afet yardımına ek olarak, uzun vadeli, kurumsal taahhütlere, altyapımıza entegre olan çabalara, insanların büyük yangınların yıkılmasına veya ne olursa olsun sürekli yanıt vereceklerini öğrenmelerine yardımcı olan programlara ihtiyacımız var. Bir sonraki felaket olabilir. Bu tür yapılar olmadığında, insanlar sonunda yeterince talep eden ve daha geniş topluluklardan giderek daha fazla atomize olan günlük yaşamlarına geri dönerler.

Öğrettiğim USC'de, mikrokozmadaki çözümün meydan okumasını ve bir kısmını görüyorum.

Öğrencilerim parlak ve şefkatli bireylerdir, ancak gönüllülük ve eğitimcilerin “hizmet öğrenimi” dediği şey, birincil hedeflerine kolayca uymuyor – akademik başarı, derece alma, mezun. Sonuçta, gelecekleri hakkında sorulan en yaygın soru “Mezun olduktan sonra planınız nedir?” “Nasıl hizmet edecek, gönüllü olacak veya geri vereceksiniz?” Diye sormak nadiren kültürümüzün bir parçasıdır.

İyi belgelenmiş Sosyal-duygusal becerilerin azalması Pandemik Gen Z'de sürekli, anlamlı toplum katılımı oluşturulmasına yardımcı olmaz.

İleri adım atmaya ve “Yardım edebilirim” diyen 20 şeyleri gözlemlediğim bir Kızıl Haç barınağında gönüllü oldum. Bilgisayar becerilerine, organizasyon becerilerine, hatta EMT becerilerine sahipler, ancak genellikle ne yapmaları gerektiğini söylerler. Şaşırtıcı değil-bu gençler lise yıllarını Covid-19 pandemi sırasında tek başına geçirdi, konuştukları kişi onlarla aynı odada veya arabada olsa bile, öncelikle metin ve DM yoluyla iletişim kurdular.

Geçen dönem, Los Angeles'taki topluluk odaklı projelere sınıfımı tanıtmak için bir dizi saha gezisi tasarladım. Metro almalarını ve LA şehir merkezinde benimle buluşmalarını istediğimde, hafif rayda sadece 5 mil uzakta bir yolculuk, bazıları hiç bir metro treninde olmadıklarını ve nadiren “kabarcıklarına” başladığımızın ötesine geçtiklerini itiraf etti. “

Öğrencilerin baloncukları ne kadar sınırlayıcı? Konuşma ile vızıldayan sınıflara girerdim. Şimdi bir telefona bakarak herkesin kafasının kapandığı sessiz odalara giriyorum. Küçük sınıflarda bile, öğrencilerimin çoğu birbirlerinin isimlerini bilmeyebilir.

Bu sosyal yalıtım özel üniversite çocuklarıyla sınırlı bir fenomen değildir. Aksi takdirde, USC öğrencileri farklı bir çok şeydir-bu yılın gelen sınıfının% 22'si birinci nesil üniversite öğrencileridir. Ve mali yardım sağlamdır: ABD ailelerinden birinci sınıf öğrencileri, tipik varlıklarla 80.000 dolar veya daha az kazanan USC eğitimsizine katılabilir.

USC, öğrencilere hizmet öğrenimi, iş çalışması ve gönüllü fırsatlar sunan çok sayıda 50 yıllık ortak eğitim programına sahiptir. Her yıl 2.000'den fazlası bundan yararlanır. JEP öğrencileri anlamlı topluluk katkıları yapabilir, genellikle sınıf dışındaki çalışmalar için kurs kredisi kazanabilirler. Bununla birlikte, program şu anda USC'nin 21.000 lisans öğrencisinin sadece küçük bir kısmını ele alıyor ve öğrenciyi ve kar amacı gütmeyen katılımı genişletmek ve derinleştirmek için önemli fırsatlar bırakıyor.

Bir okul ortamında güçlü bir “geri ver” ahlakını teşvik etmenin karmaşıklıkları USC'ye özgü değildir. Pandeminin öğrencilerin eğitim deneyimleri üzerindeki etkisini incelerken, 2021 Ulusal Öğrenci Katılımı Araştırması, hizmet öğrenmeye birinci yıl katılımının ve stajlara kıdemli katılımın sırasıyla yaklaşık% 30 ve% 22 oranında düşüş gösterdiğini bildirmiştir. Öğrencilerin genellikle yapmayı umdukları yurtdışında eğitim bile% 25 isabet aldı. Benim bakış açımdan, pandemik durgunluk devam ediyor.

Ve yine de yangın kurbanları için desteğin patlamasında, bir okulun topluluğundaki kayıplar için harekete geçtiğini gördüm. Yangınlardan sonraki bir gün içinde, La's Loyola Lisesi hızla bir bağış sürüşüne adım attı. Bir profesör ve Loyola mezunu, çabalarını “eylemdeki düşünceler” olarak nitelendirir-inanç temelli bir kültürün bir kanıtı değil, aynı zamanda okul müfredatında yerleşik olan hizmet yapısının bir kanıtıdır: Loyola öğrencileri mezuniyetten önce en az 120 saat toplum hizmetini tamamlamalıdır.

Loyola'nın örneği bizi sormaya davet ediyor: Hizmeti müfredatın bir parçası haline getirmek nasıl olabilir, diğer her şeyin üstüne eklenen bir şey yerine üniversite düzeyinde bir gereklilik?

Benimki gibi üniversiteler sponsor oldukları hizmet öğrenimi üzerine inşa edebilirler. Tüm ana dallar için mezuniyet için bir koşul yapalım veya en azından gerekli bir kursun yerine geçelim. 2025 yangınları ve şehrin iyileşmesine yardımcı olmak için ihtiyaç duyulacak kısa, kısa ve uzun vadeli çaba, hedefi vurgulayın: Toplum katılımında deneyimli ve hazır bir öğrenci kohortuna girmek ve oluşturmak için daha iyi bir yola ihtiyacımız var “Nasıl yardımcı olabilirim?” Sorusuna sürekli bir cevap vermek için

Natalia Molina, USC'de Amerikan Çalışmaları ve Etnik Köken Profesörüdür. Son kitabı “Nayarit'te Bir Yer: Meksikalı bir restoran nasıl bir topluluğu besledi”.