Haksız yere suçlanan McMartin ailesi hâlâ adalet bekliyor

Editöre: Bir gazeteci olarak, McMartin Okul Öncesi davasını beş yıl boyunca çeşitli dergiler için takip ettim. Medyadaki çoğu kişinin bu dava hakkında nihayet gerçeği gördüğünü ve artık bunu büyük bir adaletsizlik olarak tanımladığını görmek beni rahatlatsa da, bu dolandırıcılığı gerçekleştirenlerin tamamen hesap verebilir olmamasına hala şaşırıyorum. (“Çılgın çocuk tacizi iddiaları Los Angeles'taki bir sahil kasabasını sarstı. Gerçek ilk kurban oldu,” 17 Temmuz)

The Times'ın makalesinde de doğru bir şekilde anlatıldığı gibi, dava “güvenilir kurumların, yani kolluk kuvvetlerinin, mahkemelerin, çocuk terapisi kuruluşlarının ve medyanın büyük başarısızlığını” içeriyordu.

McMartin sanıkları okul öncesi eğitimlerini ve itibarlarını kaybetmekten daha fazlasını kaybettiler. Evlerini, birikimlerini, özgürlüklerini kaybettiler ve pencerelerine taş atılan ve ölüm tehditleri alan “canavarlar” olarak ortaya çıktılar. Sanık Ray Buckey beş yıl boyunca kefaletsiz hücrede tutuldu.

Şerifin minibüsünde diğer mahkumlarla birlikte mahkemeye giderken kız kardeşinin saçları ateşe verildi.

Ve yine de, bugün bile, artık histeri, hırs ve beceriksizliğin masum kurbanları olduklarının farkına varmalarına rağmen, yetkili hiç kimse öne çıkıp McMartin ailesi için bu büyük adaletsizliği telafi edecek bir şey yapmadı. Bu utanç verici.

Mary A. Fischer, Los Angeles