Katkıda bulunan: Lise erkekleri neden manosfere çekiliyor?

Bu çocuk bana yalan söylüyordu. Sandalyesinde dönme şeklinden, tüylerini kaldırıp tüylü saçlarını okşadığını söyleyebilirim. Beni beslediği prova cümlelerinden, sesi sıkılmış ve monotondan söyleyebilirim. “Ben beyaz bir adamım,” dedi. “Dünyada birçok avantajım var.”

Normalde, ayrıcalığını kabul etmesinden memnun olurdum. Bir gencin sistematik olarak avantajlı olduklarını itiraf etmesi nadirdir. Ama gözleri sırlanmıştı ve telefonundaki zamanı kontrol ediyordu. Ona izin vermedikçe bana gerçeği söylemeyeceğini biliyordum.

Bu yüzden yaptığım kaydı duraklattım ve eğildim, ona ırkçı veya cinsiyetçi görüşler için onu iptal etmeye çalışmadığımı söyledim. Sadece onun bakış açısını duymak istedim. Ve telefonumun sesli notunu yeniden başlattığımda farklı bir insanla konuşuyordum. Ne söylemek istediğini biliyordu; Sadece duymak istediğimi düşünmüyordu. Tek gereken, ilerici cephesini dökmek için izniydi. Bu beni şaşırtmadı çünkü yalnız olmadığını biliyorum.

A anket 2025 ilkbaharında yapılan 18-29 yaş arası erkeklerin sadece% 7'sinin çeşitlilik, eşitlik ve dahil etme programlarının onlara yardımcı olduğunu düşündü. Bu, % 54 Aynı yaştaki erkeklerin Başkan Trump'a oy verdi. Trump'ın onay numaraları reddetti ama liberalizm hala erkek çocukları manosfer ideolojisine kaybediyor – bu cepheden düştüğünde sınıf arkadaşımdan duyduğum şey.

Charlie Kirk ve Joe Rogan gibi gürültülü konuşan kafaların genç erkek ve genç erkeklerin sosyal medya yayınlarını sular altında bıraktığını biliyordum. New York'taki kendi sol eğilimli lisemde bile bunun doğru olup olmadığını görmek istedim. Nisan ayının ortalarında hayatımda Teenage Boys ile röportaj yapmaya başladım. İnternetin dijital kadın düşmanlığına abone olup olmadığını, umursamadığım, umudum olduğunu bilmem gerekiyordu.

Genç erkeklerin, özellikle beyaz ve düz olanların sağa doğru ilerlediğinden şüpheliydim çünkü solda hoş karşılanmadılar. “İptal edilme” korkusu, 2020'den beri Liberal okullara devam eden birçok gençte-özellikle erkek çocuklarda-birçoğu iptal kültürünü yaşam süren bir tehdit olarak görmeye başladı. İptal kültüründen korkmaktan “uyanıklıktan” nefret etmekten küçük bir adımdı.

Bir röportaja başlamak için dizüstü bilgisayarımı açtım ve dört video çektim: podcast'inden Joe Rogan'dan ikisi, birincisi açık sınırlar ve göçmenlik ve ikincisi transseksüel sporcularda. Andrew Tate'den biri, Wokeizm'in kötülükleri ve Charlie Kirk'ten biri siyah bir kolej öğrencisi ile sistemik ırkçılık hakkında tartışıyor. Klipler arasında, erkek sınıf arkadaşlarıma neden bunların genç erkeklere cazip veya ikna edici olacağını düşündüklerini sordum.

Aldığım ilk yanıt estetikle ilgiliydi. Bir beyzbol maçından hemen önce röportajda tıkamak zorunda kalan bir kıdemli “Yaptığı videoda görebilirsiniz” dedi. “Sporcular genç erkekler için en büyük rol modellerinden bazıları.” Bir ikinci sınıf öğrencisi Rogan'ı “çok erkeksi” olarak tanımladığında görünüşten bahsedildi. Bir kefal ve beyaz bir tank topu fanila spor yapan görüşmeci, “derin bir sese sahip kel bir adam” ın “25 yaşında uyanan” dan daha çekici olduğunu açıkladı.

Bir diğer tekrarlayan tema, bu lise çocuklarının bilgisayar ekranımda gördükleri güçlü söylem ve korkuları görmesiydi. Rogan'ın göç konusundaki görüşleri “Bu saldırı altında olma fikrine bağlan” dedi. Beyaz adamlar “kuşatma altında” diye ekledi. Bu doğru mu? Diye sordum. Önemli değil, cevap verdi: bunun gibi aşırı retorik “her şeyi basit ve alıntı yapılabilir hale getiriyor.”

Sadece bu çocuklara liberal olup olmadıklarını sorduğumda, videolardan erkekleri desteklemedikleri herhangi bir gösterge var. Bu gençlerin neredeyse tamamı bana liberal olduklarını söyledi ve yine de Manosferin çekiciliğini görebiliyorlardı.

Geri kalanımız durmayı göze alamıyoruz. Nüfusun bu yarısının solda evinde hissetmesi gerekiyor. Demokratlar, her ilerici politikayı kabul etmeyen genç beyaz erkekleri karşılamaya dikkat etmeli ve daha adil, daha adil bir ülke yaratmaya yardımcı olmak için masada yer almalarını sağladığından emin olmalıdır.

Diğer taraftan bölücü çekicinin güçlü olduğu kanıtlandı. “Gördüğüm kadarıyla,” dedi sınıf arkadaşlarımdan biri bana Liberaller “Tüm bunları söylüyor [negative] Genç beyaz erkekler ve Trump hakkında şeyler değil. … Neden kendimize kötü bir servetin arkasına geçelim? ” Başkan, onu uzun süre dayanacak bir grubun şampiyonu gibi görünüyor: Liberallerin onları düşman yaptığını hisseden genç beyaz adamlar.

Demokrat Parti aslında anti -beyaz veya antimale değil, ama bunu söylemek yeterli değil. Demokratlar, sol gündeminin her yönüyle aynı fikirde olmayan insanların desteğini memnuniyetle karşıladıklarını açıkça belirtmelidir. Görecelik de önemlidir: Liderler gençlerin bulunduğu yere gitmeli ve sevimli olmalıdır. Demokratların genç izleyicilere ulaşmak için ne yapabileceğini sorduğunda, “Podcast'lere gitmek yardımcı olabilir” dedi. “Görüntüleme almaları gerekiyor.”

Bu sınıf arkadaşlarım oylamadan birkaç yıl uzakta. Sağlıklı söylem için savaşmak, Instagram ve Tiktok dışındaki alanların siyaset hakkında konuşması onların sorumluluğudur. Birliğin düşmanlığını ele almayın, gerekli basamak taşı olarak düşünün. Soldan bir alan talep edin. Yapılacak iş var – çok fazla iş. Fakat akranlarımın gelecekte anneleri ve kız kardeşleri göz önünde bulundurularak oy kullanacağına inanıyorum. Umarım bunu düşünmek için saf değilim.

Naomi Beinart New York'ta bir lise öğrencisidir.