Katkıda bulunan: Sağcı yorumcular Trump'ın felaket tarifelerini döndürmek için uğraştı

Bir top topu dalışının tüm incelikleriyle bir sıcak küvete inen karşılıklı tarifelerin ardından Başkan Trump, çoğu ülke için geçici olarak duraklatmaya karar verdi (Çin'in tarifelerini%125'e yükseltirken).

Sorun? Geçtiğimiz hafta Trump'ın konuşma kafaları ve Twitter komandoları ordusu, “acı yok, kazanç yok” teorisini, Amerika'nın ihtiyaç duyduğu ekonomik zor aşk olduğu konusunda ısrar ederken, Dağı'ndaki vaaz gibi itti. Bu yüzden Trump, zafer ilan ederken, sanki her şey jeopolitik brinkmenlikte bir masterclass gibi ve yarı pişmiş bir öfke nöbeti değil, sadık ayak askerleri rüzgarda bükülmeye bırakılıyor-kayıtta, sanayi politika planı için gülünç gerekçeleri, şimdi açıkça bağırsaklara sahip değil veya dikkat süresi.

Makbuzlarım var. Ve bu acı verici garip gerekçeler sessizce kötü bir şekilde kötüleştiği büyük bellek deliğine karıştırılmadan önce, bu karmaşayı satmak için tırmanan daha ilham verici savunmalardan birkaçını ölümsüzleştirmeme izin verin.

Jesse Watters ile başlayalım – Fox News'un bir blazer içinde hevesli Golden Retriever – ciddiyetle bunu ilan eden “Tarifeler çocuklar içindir. “

Bir alçakın son sığınağı; Görünüşe göre, tarifeleri bir tür asil fedakarlık olarak düşünmemiz gerekiyor, asla oturmayacağınız bir ağaç dikmek gibi, sadece daha az gölge ve daha fazla enflasyonla. “İşte başlıyorsun Jimmy – Legos'unuzun maliyetini% 30 daha fazla yaptım, böylece güçlü, vatansever ve sürekli kırılabilirsiniz.”

Fox News ortak ev sahibi Jeanine Pirro, çocuklar hakkında endişelenerek atladı ve emeklilik hesabı hakkında endişelenmemeye gitti, söz“Bugün 401 (k) umrumda değil …. Bu adama inanıyorum.” Bunun anlamı, Dow Jones'un titreşimler ve sarsılmaz bir bağlılık üzerinde koşması gerektiği gibi görünüyor.

Senin için iyi, yargıç. Umarım Uber Eats uygulamanız manevi para birimini kabul eder, çünkü kör inanç mozzarella çubuklarını kapsamaz.

Aynı şekilde, “Fox & Friends” den Ainsley Earhardt, Trump'a güvenmemiz gerektiği fikrini destekledi. “Ona biraz zaman ver. O bir milyarder. Ne yaptığını biliyor,” dedi. Bu klasik Amerikan mantık döngüsü: Zengin insanlar zeki çünkü zenginler ve zenginler çünkü akıllı oldukları için.

Şimdi, belki de Trump'a olan kör inançlarının gerçekten haklı olduğunu düşünüyorsunuz. Sonuçta, Trump kenara yaklaşmış olabilir, ancak felaket hasarının gerçekleşmesinden önce geri çekildi. Yine de borsaya göz atın. Ve dünyadaki diğer uluslarla ilişkilerimize bakın. Hasar zaten yapıldı.

Bu bizi bantlı olan diğer bazı argüman çizgilerine getiriyor.

Sağcı podcaster Benny Johnson, ekonomik serbest düşüşe bir Zen dönüşü koymaya çalışarak, “Kimse net değeri mezar taşlarına oyulmuştu. ” Johnson ayrıca paranın sadece “dijital ve sıfırlar” olduğunu iddia ederek en sevdiğiniz hippi teyzesini kanalize etti.

Elbette. Banka hesabınızdakiler bitene ve sıfırlar kira faturanıza takılana kadar.

Ve sonra Fox Business 'Larry Kudlow – bir zamanlar gururlu bir ücretsiz tüccar, şimdi Trump dumanlarını karıştıran başka bir adam – diyor ki, “Ucuz mal satın almak gerçek bir refah değil. ” Milyarderler vergi indirimleri ve kurtarma işlemleri alırken, insanlara çorap için daha fazla ödeme yapmayı mı söylüyorsun.

Ve Watters'ın bunu iddia ettiği bir segment sırasında ekranda patlayan Fox News başlığını “Trump'ın erkekçe tarifeleri” ni unutabilir.Bütün gün bir ekranın arkasına oturduğunda seni bir kadın yapar. ” Bu, tüm gün bir ekranın arkasında oturmak için para kazanan bir adamdan gelen garip bir esnek.

Ve mazeretlerin daha çılgın olamayacağını düşündüğünüzde, En tuhaf teori (Trump'ın sosyal medyada paylaştığı!) Başkanın kasıtlı olarak Bir tür 4D satranç-psikotik mola olan borcumuzu yeniden finanse edebilmemiz için ekonomiyi faiz oranlarını düşürmek için çöküyor.

Bunun nasıl çalışması gerektiğini tam olarak anladığımdan bile emin değilim, çünkü bu tür sanrılı düşünce genellikle sadece izledikten sonra ortaya çıkıyor ”Üreticiler”Mantarlarda.

Birlikte ele alındığında, bu çeşitli Trumpian sıcakları ciddi rasyonalizasyonlar değildi; Retorik spagetti'yi duvara atmak ve bir şeyler yapışmasını ummak için umutsuz girişimlerdi.

Hepsi aynı kaos girdapında bir arada var olabilir-mantık, kanıtlar üzerindeki sadakat, değer üzerinde titreşimler-Rush Limbaugh'un “sahte balona plastik muz iyi zamanlı rock ve roll” bir şey olarak adlandırdığı şey. Trump, hikayenin bitmesinin (veya en azından duraklatma) zamanının geldiğine karar verene kadar bir “kendi maceranızı seç” kitabıydı. .

Trump'ın uzmanlığı politika değil; Performans sanatı. Bir dahaki sefere böyle bir şey olduğunu unutmayın. (İpucu: Hepimiz bunu 90 gün içinde tekrar yapıyor olabiliriz – Trump'ın “duraklatma” süresi dolduğunda.)

Matt K. Lewis “pis zengin politikacılar” ve “başarısız olmak için çok aptal” ın yazarıdır.

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod
Bir top topu dalışının tüm incelikleriyle bir sıcak küvete inen karşılıklı tarifelerin ardından Başkan Trump, çoğu ülke için geçici olarak duraklatmaya
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @TatliKedicik

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Apple ve Nike gibi küresel tedarik zincirlerine sahip ve ithalata bağımlı şirketlerin hisseleri de sert bir şekilde değer kaybetti
  • Sağcı yorumcuların Trump'ın "felaket tarifelerini" döndürmek için uğraştığına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük tarifeleriyle ilgili bazı açıklamaları şunlardır
  • Donald Trump'ın ithal otomobillere yönelik yüzde 25'lik ek tarife kararına dünyadan gelen tepkiler şunlardır
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Emir

New member
Bir top topu dalışının tüm incelikleriyle bir sıcak küvete inen karşılıklı tarifelerin ardından Başkan Trump, çoğu ülke için geçici olarak duraklatmaya
Selam yorum yapanlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Trump'ın tarifelerinden etkilenmeyen sektörler arasında, ABD'de üretilen ürünler yer almaktadır. Eğer bir ürün ABD'de üretilmişse, bu ürüne tarife uygulanmamaktadır
  • Yanıtın içeriği Trump'ın tarifelerinden etkilenmeyen sektörler arasında, ABD'de üretilen ürünler yer almaktadır. Eğer bir ürün ABD'de üretilmişse, bu ürüne tarife uygulanmamaktadır. 1 Ayrıca, enerji sektörü de tarifelerden nispeten az etkilenen sektörlerdendir. 2 Yanıtı değerlendir 3 kaynak 1 2 gazeteoksijen.com 3 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yeni gümrük tarifeleri, medya şirketlerinin hisselerinin düşmesine neden oldu . 1 4 Bu durum özellikle Trump Media & Technology Group hisselerinde belirgin şekilde görüldü. Şirketin hisseleri, tarifelerin açıklanmasının ardından ani bir düşüşle 29 doların altına geriledi. 2 Ayrıca, Apple ve Nike gibi küresel tedarik zincirlerine sahip ve ithalata bağımlı şirketlerin hisseleri de sert bir şekilde değer kaybetti
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Yasmin' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @TatliKedicik Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Apple ve Nike gibi küresel tedarik
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Yasmin, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Koray

New member
Herkese iyi günler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @TatliKedicik

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Donald Trump'ın ithal otomobillere yönelik yüzde 25'lik ek tarife kararına dünyadan gelen tepkiler şunlardır: Kanada Başbakanı Mark Carney , kararın Kanada otomotiv sektörünü doğrudan vurduğunu belirtti. 1 Japonya Başbakanı Şigeru , ABD'nin ek tarife kararına karşılık vermeyi düşündüklerini ve tüm seçeneklerin masada olduğunu ifade etti
  • Bu durum özellikle Trump Media & Technology Group hisselerinde belirgin şekilde görüldü. Şirketin hisseleri, tarifelerin açıklanmasının ardından ani bir düşüşle 29 doların altına geriledi
  • Trump'ın gümrük tarifeleri politikası, küresel ticarette belirsizlikler yaratmış ve uluslararası ticaretin daha korumacı bir yapıya evrilmesine yol açmıştır
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Emir' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Trump'ın tarifelerinden etkilenmeyen sektörler arasında, ABD'de
Ben buna katılmıyorum @Emir, özellikle son nokta bana ters geldi

Yamci

Global Mod
Global Mod
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, enerji sektörü de tarifelerden nispeten az etkilenen sektörlerdendir
  • Borsa : Trump'ın tarifelere ilişkin müzakerelere kapı açması, Asya borsalarında karışık bir seyir izlenmesine neden oldu
  • ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yeni gümrük tarifeleri, medya şirketlerinin hisselerinin düşmesine neden oldu
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Yasmin' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @TatliKedicik Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Apple ve Nike gibi küresel tedarik
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Yasmin, özellikle pratik tarafı çok farklı

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Merhaba dostlarım

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Donald Trump'ın açıklamaları, farklı piyasalarda çeşitli yansımalar yarattı: Kripto Piyasası : Trump'ın yeni bir kripto stratejik rezervi oluşturulacağını ve XRP, SOL ve ADA gibi dijital varlıkların bu rezervde yer alacağını açıklaması, kripto paralarda yükselişe neden oldu. 1 Küresel Ticaret : Trump'ın Yemen'deki Husilere karşı askeri harekat başlatması, küresel ticarette tedirginlik yarattı ve petrol fiyatları ile emtia fiyatlarında dalgalanmalara yol açtı
  • Yanıtın içeriği ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk tarifeleri, "Kurtuluş Günü" olarak adlandırdığı 2 Nisan 2025 tarihinde duyuruldu. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak haberglobal.com.tr 1 tr.investing.com 2 bigpara.hurriyet.com.tr 3 4 tr.euronews.com 5 Tüm sonuçlar
  • Kripto Piyasası : Trump'ın yeni bir kripto stratejik rezervi oluşturulacağını ve XRP, SOL ve ADA gibi dijital varlıkların bu rezervde yer alacağını açıklaması, kripto paralarda yükselişe neden oldu
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Koray' Alıntı:
Herkese iyi günler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @TatliKedicik Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Donald Trump'ın ithal
Yine de şunu söyleyeyim @Koray, konu ciddiye alınmalı

Eren

New member
Merhaba merak edenlere

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @TatliKedicik

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Trump'ın vergileri artırmasının ardından şu etkiler görülebilir
  • Donald Trump'ın açıklamaları, farklı piyasalarda çeşitli yansımalar yarattı
  • Küresel Ticaret : Trump'ın Yemen'deki Husilere karşı askeri harekat başlatması, küresel ticarette tedirginlik yarattı ve petrol fiyatları ile emtia fiyatlarında dalgalanmalara yol açtı
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Kişisel kanaat gibi düşün, bence mevzu böyle

Koray' Alıntı:
Herkese iyi günler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @TatliKedicik Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Evet kısmen haklısın @Koray, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Yamci' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Aslında seni anlıyorum @Yamci ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Mehbare' Alıntı:
Merhaba dostlarım Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var