Katkıda bulunan: 'Şerefe' kurgu idi, ancak Norm gerçekti

Asla zevk hayranı değildim çünkü zaman kaybı gibi görünüyorlardı. İki kişinin birbirlerine gerçek şeyler söylemeden önce söylediği bir şey. Yıllar geçtikçe, giderek daha fazla sözel etkileşimimiz genişletilmiş zevkler biçimini aldı. Küçük, insanların birbirlerine gerçek olduğunu söylüyor. Nasıl bakmak istedikleri, kendilerini en iyi nasıl konumlandırabilecekleri, gündemle ilgilidir.

Bu, Norm Peterson'ın karakterini her zaman 76 yaşında sekmesini para kazanan ve bu dünyevi barroomu fıçıların asla kuru olmasını umuyorum.

Norm, pansiyona ilk girdiği ilk kez evrenseldi-sürekli öğrenci ve çok etkili olmayan garson Diane Chambers'ın koyacağı gibi.

Amerikan televizyon tarihinde Norm tarafından yapılan birçok kişiden daha fazla sanatsal giriş yoktu ve çok iyiydiler ve değişkenlik için çok fazla yerleri vardı, şovun her bölümünde bir tanık olduk.

Gag'ı biliyorsunuz: Norm kapıdan geliyor, soğuk bir biraya hazır, birisi ona nasıl yaptığını soruyor ve cevap veriyor.

Ama bundan daha fazlası var, değil mi? Gag'a gag olarak adlandırmakta tereddüt ediyorum, çünkü dünyamızda giderek daha nadir görülen bir kalite ile dolu: özgünlük.

Norm soruşturmayı ele almıyor – “Dünya sana nasıl davranıyor, norm?” – Pauscunktory zevk olarak. Neredeyse her zaman yaptığımız şey budur.

Bir bölümde yanıtı, “Köpek-yemek-köpek dünyası ve süt kemiği iç çamaşırı giyiyorum.” “Ne sallıyor?” “Dört yanak ve birkaç çenenin tamamı” cevabını istemektedir.

Ama gerçek hayatta, birisi bize nasıl olduğumuzu sorduğunda, “İyi ve sen?” Diyoruz. Gerçek şu ki, tek bir düşünce olmadan otomatik olarak cevap verdik ve diğer kişinin bize verdiği cevabı dinlememiz pek mümkün değil.

Ama birisine nasıl olduklarını sormak ve cevabı önemsemek ne harika bir fikir. Başlangıçtan itibaren refahlarına yatırım yapmak. Sarsmak ve formalite. Ve başkasının atış sorgusu sanki umursuyormuş gibi davranmanın ne kadar yıkıcı olduğu. Belki bu hepimizi dikkat etmeye doğru kaydırır.

Norm her zaman doğru cevap verdi. Muhatapını – ve quips'in tadını çıkaran barın patronlarını verdi – zekâlı bir tart tepkisi. Ama aynı zamanda oraya gitmeye hazırdı. Ve bu nerede? Alçakgönüllü bir yere. Mücadele etmeyi kabul etmek.

Şimdi, Norm'un hayatı zorlu görünmemiş olabilir. Bir eve sahipti, akşamlarını çeteyle şez alanlarına geçirmesine rağmen onun yanında duran bir karısı vardı – sık sık telefon görüşmelerinden kaçıyordu. Hiç çalıştığında o kadar da çalışmadı.

Şimdi yalnızlık ile çarpışmış bir dünyada, Norm'u izlemek ve “Keşke Barfly'nin sahip olduğu şeye sahip olsaydım” diye düşünmek kolaydır. Norm'un insanları var. Hem sevildi hem de sevildi.

Zaman değişir. Şu anki yaşam yinelememizde tezahürat tipi bir kurulum olabileceğini sanmıyorum, ama belki de sitcom büyüsü olmadan bir tane olamazsınız. İdealize eder. Ancak hem “Şerefe” hem de Norm'da, tezahüratların tezahürat olmayacağı gerçek ve bilgelik var. Ve yine de dileyebiliriz. Yapmalıysak.

“Suç ve Ceza” da Dostoyevsky, herkesin bir yere ihtiyacı olduğunu yazdı. Bir yerlerde biri olabilir. Kendimiz olmamıza yardımcı olan şey bu. Çıplak ve açık. Duygusal olarak. Ruhsal olarak.

Norm asla süslemeye ihtiyaç duymadı. Mücadelelerine sahipti – onun depresyonu olabilir. Onun başarısızlıkları. Pensées'teki içeceklerini ödeyen susamış bir Pascal gibi her girişle bons motosunu buldu, bu da ona ilham kaynağı oldu.

Gag asla daha az etkili olmamıştı. Sherlock Holmes'un Dr. Watson'ı sadece bastonlarına bakarak biriyle ilgili her şeyi söyleyerek Dr. Watson'ı göz kamaştıracağı zaman, Conan Doyle'ın “Hile” ın sitcom analoguydu.

8 yaşındayken Norm'u izlediğimi ve o zaman bile havalı olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. Bu bir yıldız atlet değildi. Caddenin karşısında yaşayabilirdi. Beni güldürdüğü için beni havaya uçurdu – sadece nerede olduğu hakkındaki gerçeği söyleyecek kadar cesur olarak.

Norm ile, Quotidian asla sadece Quotidian değildi. Beyzbolda olduğu gibi: Herkes Mayıs ayında sezonun başlarında olduğunu söylüyor, önemli değil, ancak tüm oyunlar hala diğer oyunlardan herhangi biri kadar sayılıyor.

Norm böyle yaşadı ve George Wendt'e Norm'un örneği için teşekkür etmek için var, çünkü kısımdaki başka kimseyi hayal edemezsiniz. Dünyanın normu nasıl tedavi ettiği sorusuna gelince, bence cevabın normların dünyada neyin önemli olduğunu nasıl anladığı bir yerde yatıyor. Evde bir tura değer.

Colin Fleming en son “Sam Cooke: Live at The Harlem Square Club, 1963'ün yazarıdır.