LA County'nin 'Jane Fonda Günü' ve Vietnam Savaşı hakkındaki karşıt görüşler

Editöre: Vietnam Savaşı'ndan etkilenmiş bir vatandaş olarak, Vietnamlı bir Amerikalı olan The Times'daki mektup yazarının “birçok Vietnamlı göçmenin Vietnam tarihini anlamadığını” yazdığına katılıyorum.

Fransız sömürgeciliği altındaki Vietnam ve onun keyfi olarak kuzey ve güneye bölünmesiyle ilgili çeşitli gerçekleri aktardı. Yazar ayrıca ABD'nin 1964 yılında Tonkin Körfezi'nde Donanma gemilerine yönelik bir saldırı düzenledikten sonra askeri faaliyetlerini yoğunlaştırdığını da belirtti.

Vietnam'a ve onların Orange County'deki siyasi liderlerine karşı çok güçlü hisleri olan insanların, savaşla ilgili hayali anlatılarını bırakmalarının zamanı geldi. Fransız sömürgeciliğini ve Amerikan askeri gücünü alt edip hayatta kalmayı başaran Vietnam ve halkının, ABD'nin yatırım desteğiyle piyasa odaklı modern bir ekonomiye dönüştüğünü kabul etmeleri gerekiyor.

Kendi kaderini tayin etmeye kararlı birleşik bir ülke haline geldiğinden bu yana Vietnam'ın sosyoekonomik ve politik gelişimini anlamak için, Vietnam'da üretilen kıyafetleri bulmak için Costco'dan alışveriş yapmak yeterlidir.

Larry Naritomi, Monterey Parkı

..

Editöre: Bir ABD vatandaşı olarak Jane Fonda'nın 1960'larda ve 70'lerde Vietnam'daki savaş çabalarımıza karşı açıkça konuşma hakkı vardı. Bununla birlikte, 1972'de düşman uçaksavar silahının koltuğunda oturmasını da içeren Hanoi gezisiyle düşmana verdiği destek, sağın önemli ölçüde ötesindeydi. (“Vietnamlı gruplar LA County'deki 'Jane Fonda Günü' nedeniyle öfkeli,” 15 Mayıs)

Bir hain rolünü oynadı. Bu, düşmana yardım ve teselli veren bir hareketti. Bir vatandaş olarak sorumluluğunu ihlal etti.

Başkomutanımızın talimatıyla kendini isteyerek tehlikeye atan bir Amerikan uçağının pilotuydum ve kırgınlığım çok derin. Fonda'nın beyazperdede rol almadaki başarısı, ona beni veya yoldaşlarımdan herhangi birini o silahın görüş açısına sokanları yüceltme hakkını vermiyordu.

Amerikan vatandaşlığının ahlaki yükümlülüğünü ihlal edecek şekilde davrandı.

Stephen Sloane, Lomita