Los Angeles devlet okullarının cep telefonu yasağını neden memnuniyetle karşılıyorum?

Ne zaman akıllı telefonların ergenlere zarar verdiği hakkında yazı yazsam, beni ahlaki paniğe teşvik etmekle suçlayan eleştirmenlerin azarlarına maruz kalıyorum.

Bu çok saçma.

Telefonların küçükler arasında kaygı, depresyon veya düşük özgüven artışına katkıda bulunup bulunmadığını tartışmak için burada değilim. Pek çok uzman bu konu üzerinde çalışıyor ve pek çok çelişkili sonuç elde ediyor.

Ama ben ben Burada size genç bir ergen yetiştiriyorsanız, akıllı telefonlar ve sosyal medya hakkında endişelenmenin değişime karşı mantıksız, “Soğuk Çılgınlık” tarzı bir tepki olmadığını iliklerinize kadar bilmeniz gerektiğini söylemek için buradayım.

Bu, çocuklarımızın sürekli telefonlarına gömülü olan yüzlerindeki burunlar kadar sade. Bana, yemek masasında, arkadaşlarıyla birlikte, arabada, kaldırımda, plajda, alışveriş merkezinde, akıllı telefonunu bir kenara bırakma konusunda çocuğuyla düzenli olarak kavga etmeyen bir ebeveyn bulun. bisikletlerinde – ve sana görevlendirilmiş, ayrılmış veya ölmüş bir ebeveyn bulacağım. Dürüst olalım: Çocuklarımız bağımlı.

Çocuklarımızın okul dışında akıllı telefon kullanımını kontrol etmek çok zor ama akıllı telefon kullanımlarını kontrol edemememiz için hiçbir neden yok sırasında okul. Aslında dünyanın her yerindeki eğitimciler bu bakış açısına yaklaşıyorlar.

Bazı okullar telefonları saklamak için dolaplar kullanır; diğerleri okul binasının kapısındaki manyetik bir cihaza dokunuluncaya kadar kilitlenen keseler kullanıyor.

Yakın zamanda Times'ın görüş yazısında Los Angeles Eğitim Kurulu üyesi Nick Melvoin, Los Angeles'taki devlet okullarında akıllı telefonların yasaklanması çağrısında bulundu.

“Sınıfta telefon kullanımının azaltılması akademik performansı artırıyor; test puanı kazanımları, okul haftasına bir saat eklendiğinde elde edilen kazanımlara benzer” diye yazdı. İspanya'da akıllı telefonları yasaklayan okullardaki öğrencilerin test puanlarının arttığını ve buna “siber zorbalıkta önemli bir düşüş” eşlik ettiğini ekledi.

Melvoin, eve daha yakın olan birkaç Los Angeles devlet okulunun halihazırda telefon yasağı uyguladığını belirtti. “LAUSD'de telefonsuz okul günü politikalarını uygulayan okul müdürleri kavgaların azaldığını, öğrenci katılımının arttığını ve genel kampüs ortamının daha olumlu olduğunu bildiriyor” diye yazdı.

Melvoin'in bölge personeline bir telefon yasağı geliştirmesi yönünde talimat veren kararı Salı günü kurul tarafından kabul edildi.

Neyse ki okullarda akıllı telefonların yasaklanması yönündeki koro daha da yükseliyor.

Geçen ay Kaliforniya Meclisi devlet okullarındaki öğrencilerin akıllı telefon kullanmasını yasaklayacak bir yasa tasarısını kabul etti. Tasarı şu anda eyalet Senatosunda görüşülüyor.

Pazartesi günü ABD'li genel cerrah Dr. Vivek Murthy, Kongre'den sosyal medya uygulamalarında uyarı etiketleri talep etmesini isteyeceğini söyledi.

New York Times'da şöyle yazdı: “Sosyal medyanın ergenler için önemli zihinsel sağlık zararlarıyla ilişkili olduğunu belirten bir genel cerrahın sosyal medya platformlarına uyarı etiketi koymasının zamanı geldi.” Bir uyarı etiketinin “ebeveynlere ve ergenlere sosyal medyanın güvenli olmadığını düzenli olarak hatırlatacağını” yazdı.

Akıllı telefonlar yıllardır evimde gerginlik yaratıyor. Yeğenim 2019 yılında 8 yaşındayken yanıma taşındıktan sonra sürekli bir telefon istediğinden bahsetti. Daha sonra, ortaokulun sonuna kadar ona bir iPhone almama konusunda “8'ine Kadar Bekle” taahhüdünü imzaladık, ancak çoğu arkadaşının iPhone'u olduğu için beni daha erken bir iPhone için aradı. Ben çizgiyi korumaya kararlıydım ve bunu da yaptım.

Ama yine de ısrarcıydı. Yedinci sınıftayken “iPhone Almam İçin Nedenler” başlıklı 10 maddelik bir bildiri hazırladı.

Neredeyse cihazdan mahrum değildi. iPhone'a benzeyen ancak yalnızca telefon görüşmesi, mesaj ve fotoğraf göndermek ve almak için kullanılabilen bir Gabb telefonu vardı. İnternet donanımlı değil, dolayısıyla hiçbir uygulaması veya sosyal medyası yok. Ama o yaptı iPad'i var ve arkadaşlarıyla oynamak için tercih ettiği sosyal medya platformu Snapchat'e ve oyun uygulaması Roblox'a erişimi var.

Bir akıllı telefona yönelik argümanını nasıl sıraladığı konusunda akıllıydı; mantıkla başlayıp daha sonra duygusal şahsa yöneldi.

“1. Numara) QR kodlarını taramak için: Hayatım boyunca buna ihtiyacım var çünkü insanlar artık kağıt menüler hazırlamak ya da sadece çıktı almak istemiyor.”

Ortaokulunun bilim fuarındaki sergilerde deneylerle ilgili bilgi sağlayan QR kodlarının bulunduğunu fark etmiştim. Bazı okul duyurularında QR kodları da yer aldı. Eğer bunları tarayamazsa önemli bilgileri kaçırmış olur muydu?

“2 numara) Müzik dinle: Bunu seçtim çünkü müzik dinlemek için telefonuma bir şeyler kaydetmem gerekiyor. Ayrıca iPad'in ne olacak diyeceksen, okuldan eve giderken iPad'imi taşıyamam.”

Ve sonra akıllı kız korku kartını oynadı:

“5 Numara) Facetime: Telefonumda yalnızca sesli arama yapabiliyorum. Acil durumlar için birine nerede olduğumu söylemem gerekirse Facetime'ı isterim.”

“7 Numara) Bir şeylere bakmak: Eğer eve ya da herhangi bir yere yalnız başıma yürürsem, nerede olduğuma bakabilmek isterim. Ya da bulunduğum yerden nasıl çıkacağımı.”

Bunların hepsi elbette doğrudur.

Ancak akıllı telefonların güzel yanlarından biri de “Bul” işlevidir. Kullanma Benim akıllı telefonumdan her zaman nerede olduğunu veya en azından telefonunun nerede olduğunu görebiliyorum.

Okul saatleri sırasında güvenli bir şekilde kilitlenirse çok daha iyi olur.

[URL='https://twitter.com/RobinKAbcarian']@robinkabcarian

[/URL]