Los Angeles'ın tehlikeli kaldırımları beni toplu taşımayı bırakmaya zorladı

24 Kasım 2024 03:00 PT

Editöre: Silver Lake Bulvarı'nda yaşıyorum. Metro, Hat 201'i durdurduktan sonra ve hareket kabiliyetim bozulmadan önce, nihai hedefime giden bir otobüse binmek için Sunset Bulvarı'na yürüdüm. Kıdemli Metro biletim vardı. (“LA, sokaklarını ve kaldırımlarını onarmak için harcanabilecek milyonları nasıl israf ediyor,” başyazı, 19 Kasım)

Şimdi, Berkeley Bulvarı ile Sunset Bulvarı arasındaki kaldırımın kötü durumu nedeniyle, ya araç paylaşımı hizmetinden yararlanıyorum, bir arkadaşımdan beni götürmesini rica ediyorum ya da gitmiyorum. Birkaç kez düştüm ve en azından bir keresinde bana yardım etmeleri için sağlık görevlilerini çağırmak zorunda kaldım. Şans eseri hiç yaralanmadım.

Yazınızda belirttiğiniz sorunların onarımını finanse etmenin ne kadar süreceğini bilmiyorum ama çözümlerin vadesi çoktan geldi.

Sue Kamm, Los Angeles

..

Editöre: Los Angeles şehrinin bir sermaye altyapı planını finanse edecek parası yoksa, yetkililer daha yoğun bir kalkınmaya olanak sağlamak için tek aileli evlerin bulunduğu mahalleleri yeniden bölgelendirmeyi düşünmelidir.

Genişleyen banliyö konutları, yollar, kaldırımlar ve sokak lambaları gibi temel özelliklerin bakım masraflarını karşılamaya yetecek kadar emlak vergisi geliri üretmiyor.

Böyle bir değişiklik, NIMBY'leri korkutan büyük apartman kulelerine bile ihtiyaç duymaz. Daha küçük apartmanlar, şehir evleri ve karma kullanımlı geliştirmeler, altyapımızın bakımı için gereken gelirin elde edilmesinde uzun bir yol kat edebilir.

Şehir bakım sorunlarını ve konut krizini aynı anda çözebilir.

Justin Johnson, Hermosa Plajı

..

Editöre: The Times'ın yayın kurulunun, bükülmüş kaldırımlar ve kırık sokak lambaları gibi temel altyapıyı onarmaya yönelik bu ulaşılabilir hedefe ışık tutmasından çok memnunum. Bu kısa listeye ayrıca sokak ağaçları eklemeyi (gölge eşitliği için) ve grafiti kaldırmayı da koyardım.

Bu hedefe ulaşmak için belediye yetkililerine yürümek yerine koşmaları yönünde çağrıda bulunmamız gerekiyor. Melekler Şehrimizi parlatmak için 2028 yazına ve dünyanın dört bir yanından Olimpiyat patronlarının gelmesine kadar vaktimiz var.

Wally Marks, Los Angeles