Lütfen, seçilen Başkan Trump, BM Nüfus Fonu'nu finanse etmeye devam edin

26 Aralık 2024 03:00 PT

Editöre: 2002 yılında Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun (UNFPA) Dünya Nüfusunun Durumu raporunu okudum. Raporda Nijerya'nın toplam doğurganlık oranının kadın başına yediden fazla olduğu belirtiliyor. Kadın başına düşen bu yedi çocuk, eğer hepsi hayatta kaldıysa (ki hayatta kalmadılar) artık genç yetişkinler ve muhtemelen bazıları, yayınladığınız Associated Press makalesinde anlatılan hayır kurumlarının dağıttığı yiyecek için izdiham yaşıyor.

UNFPA'ya göre doğurganlık oranı o günden bu yana kadın başına beş çocuğa düştü; bu hâlâ sürdürülemez bir rakam. Yüksek anne ölüm oranlarına, güvenli olmayan kürtajlara, aile planlamasına erişim eksikliğine, cinsiyet eşitsizliğine, siyasi istikrarsızlığa ve sefalete işaret ediyor. Dünya kadınlara sahip çıkarken, kadınlar da dünyaya sahip çıkıyor.

UNFPA'nın 34 Milyon Dostları grubunu 2002 yılında, o zamanki Başkan George W. Bush'un Kongre'nin ajansa tahsis ettiği 34 milyon dolarlık bütçeyi veto etmesiyle kurdum. O zamanlar Donald Trump, UNFPA'yı destekleyen fahri komitede (benimle birlikte!) yer alıyordu.

Elon Musk'un bütçe kesintileri için UNFPA'yı hedef alabileceğini düşünmeden edemiyorum. Gelecek dönem başkanı da gidecek mi?

Jane Roberts, Redlands