Manipur: Okullar 1 Temmuz’a kadar kapalı kalacak

Ferhat

New member
Manipur hükümeti, şiddetin vurduğu kuzeydoğu sınır eyaletindeki tüm okullar için normal derslerin yeniden başlaması tarihini 1 Temmuz 2023’e erteledi.

Manipur’daki tüm okullar 4 Mayıs 2023 itibarıyla kapatıldı. (AFP fotoğrafı)

Pazartesi günü yayınlanan bir emirde, (Eğitim – Okullar) Müdürü L Nandakumar Singh şunları söyledi: “Manipur’daki Eğitim ve Okullar Bakanlığından tüm bölgesel eğitim yetkilileri, tüm ilgilileri bilgilendirmeye ve uygun önlemleri almaya yönlendirilmiştir.”

Daha önce, Milli Eğitim Müdürlüğü (Okullar), 21 Haziran’dan itibaren eyaletteki tüm okullarda normal derslere devam etmeyi planlamıştı.

Ayrıca okuyun:Manipur’da Şiddet: Muhalefet partileri, Başbakan Narendra Modi’ye imzalı muhtıra teslim etti

Manipur’daki tüm okullar, Eyalet Eğitim Bakanı Thounaojam Basantakumar Singh’in 4-30 Mayıs tarihlerini yaz tatili ilan etmesi ve eyalette hüküm süren kanun ve düzen durumu göz önünde bulundurarak emirler yayınlamasının ardından 4 Mayıs 2023’ten itibaren kapatıldı.

Ülkedeki tüm okulların yaz tatili 19 Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldı.

Manipur Orta Öğretim Kurumuna göre, Manipur’da 643 özel okul, 384 devlet okulu ve 83 sübvansiyonlu okul dahil olmak üzere yaklaşık 1.110 okul bulunmaktadır.

Yetkililer, şu anda Merkezi Silahlı Polis personelinin eyaletteki çeşitli devlet okullarında görev yaptığını söyledi.