Okuyucular Donald Trump'ın zaferine dehşetten sevince kadar tepki gösterecek

6 Kasım 2024 10:49 PT

Editöre: Büyürken bana belirli değerler öğretildi ve aşılandı.

Herkese saygılı davranın. Hoşgörülü olun ve farklı bir popülasyondan öğrenin. Yardıma ihtiyacı olanlarla ilgilenin. Yalancı şahitlik yapmayın. Çalmayın. Birinin amaçlarını değerlendirirken eleştirel düşünün. Hayatınızı sonsuzluğunuzda olmasını istediğiniz gibi yapın.

Benim demokrasi tanımım herkese yer olan bir yemek masasının metaforu haline geldi. Amerika bu seçimle bencil ve dışlayıcı olmayı seçti. Başkan seçilen Trump bana öğretilen değerlerin hiçbirine sahip değil ve görünüşe göre bu Amerikalıların çoğunluğu için sorun değil.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra hepimizin faşizme karşı olduğumuzu hatırlıyorum; artık tercih haline geliyor. Ciddi olarak “yeniden hizalanmayı” düşünüyor muyuz? Otoriter yönetimler altında bireyler ve onların hakları pek iyi durumda değil.

James Severtson, Reseda

..

Editöre: Adolf Hitler'i çağrıştıran yüz milyonlarca (milyarlarca olmasa da) doların israf edilmesine, abartılı retoriğe, adalet sistemimize olan inancımızı baltalayan politik motivasyonlu amansız kanunlara, suikast girişimlerine ve onu destekleyen Amerikalıların yarısından fazlasının hakaretlerine rağmen Trump, galip geldi.

Demokratlar, savaş çığırtkanlığını sona erdirmeye çalışmak, sağlam mali politikalar benimsemek ve mücadele eden ulusumuzun karşı karşıya olduğu sayısız iç sorunu çözmeye çalışmak yerine, Trump'ı “kazanmaya” odaklanmayı seçtiler. Bu onun statüsünü sadece şehit statüsüne yükseltti ve şimdi Amerikan halkı da buna göre tepki veriyor.

Demokratların önümüzdeki dört yıl içinde Amerikalıların seçilmiş yetkililerinin kişisel kan davalarına değil kendilerine odaklanmasını istediklerini anlamak için biraz iç araştırma yapmaları için dua ediyorum.

Michael Pravica, Henderson, Nev.

..

Editöre: Teksas'taki kuzenim seçimlerden sadece iki gün önce Facebook'ta “Son alışveriş faturam beş günlük alışveriş için 500 dolardı” diye yazmıştı.

Wisconsin'deki sandık çıkış anketlerini okurken, bu seçimde ortalama seçmeni harekete geçiren acı, endişe ve korku beni şaşırttı. Trump seçmenlerinin gördüğü Amerika, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in seçmenlerinin bu anketlerde gördüklerinden çok farklı: Çoğu, ülkenin ekonomisini zayıf olarak algılıyor, dört yıl öncesine göre daha kötü durumda hissediyor ve ülkenin gittiği yöne kızıyor.

Demokratlar ortalama bir Amerikalı için bu sorunları nasıl çözeceklerini net bir şekilde iletmekte başarısız oldular. Çoğumuz için, sofraya yemek koymakta zorlanırken, haklarımızı kaybetme endişesi ikinci planda kalıyor.

Anketler bu gerçeği Amerika'nın kalbini kırmızıya boyadı.

Christina Kesme, Van Nuys

..

Editöre: Trump sadece başkanlığı kazanmak için gereken yeterli seçmen oyu toplamakla kalmadı, aynı zamanda popüler oyu da almış gibi görünüyor ki bu oldukça aydınlatıcı bir gelişme. Bu bana Amerika'nın konuştuğunu söylüyor. Peki Amerika kim ve nedir (ve Demokratlar dinliyor)?

Amerika kesinlikle eğlence endüstrisindeki A listesindeki ünlülerden oluşan bir topluluk değil ve ana akım “haber” medyasının çoğunu bu varilin içine atacağım – hepsini değil ama çoğunu. “Gerçek” gazeteciler Harris'i ya da Trump'ı desteklemiyorlardı; işlerini yapmakla o kadar meşguldüler ki, kaosu ellerinden geldiğince objektif bir şekilde aktardılar.

Son olarak, Amerika mega bağışçılardan biri değil (bunların sayısı tüm nüfusa kıyasla aslında o kadar da fazla değil).

Bana göre Amerika, sokaktaki, ortalama bir işe ve ortalama bir aileye sahip ortalama bir insandır. Zengin, ünlü ya da güçlü değiller. Onlar sadece insan ve 5 Kasım 2024 Salı günü bu insanlar konuştu. Ve Harris'in temsil ettiği şeyden ziyade Trump'ın temsil ettiğini tercih ettiklerini söylediler.

Yeterince basit mi?

Arthur Saginian, Santa Clarita

..

Editöre: Çarşamba sabahı (uyuyamadıktan sonra) uyanmak, iki kızıma bakmak ve onları getirdiğim Amerika'yı düşünmek çok zordu.

Sonra biri bana mutlulukla farkında olmadan gülümsedi ve diğeri mutlu bir şekilde “Günaydın baba” dedi.

Önümüzdeki dört yıl zor olacak, hasar daha da uzun sürecek, ancak içinde büyümeleri gereken dört başkanlık döngüsü var ve sonra oy verip bu ülkeyi olması gerektiği gibi Amerika'ya doğru itecekler.

Bu bana umut veriyor.

Michael Smallberg, Menlo Parkı, Kaliforniya.

..

Editöre: 93 yıllık hayatımda hemen hemen her şeyi gördüğümü sanıyordum. Sanırım artık yalancı, hilekar, ahlaki açıdan iflas etmiş bir yılan yağı satıcısı bu topraklarda en yüksek makama seçilmiş durumda.

Yüksek Mahkememiz bir sahtekarlık ve Cumhuriyetçiler partiyi ülkenin üstünde tutuyor, bu ülkedeki hemen hemen her şeye olan tüm saygımı kaybettim.

Trump'ın sahip olduğu tek akıllılık nasıl manipüle edileceği, göz yumulacağı ve yalan söyleneceğidir. Bu konuda çok iyidir.

Tanrı ülkemizi korusun; buna gerçekten ihtiyacımız olacak.

Ardyce Martin, Banning

..

Editöre: 40 yıldan daha kısa bir süre önce, bir adamın kucağında eşi olmayan bir kadınla birlikte oturduğu bir fotoğrafın, kamuoyu mahkemesinde onu başkanlıktan diskalifiye etmeye yettiğini hatırlıyor musunuz?

Gary Hart açıkça zamanının ilerisinde bir adamdı.

Ronald O. Richards, Los Angeles

..

Editöre: Trump'a oy veren herkese gerçek dünyaya hoş geldiniz diyorum. Büyük Yanılsama yakında ortaya çıkacak ve maskesi düşecek.

Bakkaliye gibi tüketim mallarında daha düşük fiyatlar gerçekleşmeyecek. Milyonlarca göçmenin sınır dışı edilmesi asla gerçekleşmeyecek. “Böcek”i bulamazsınız çünkü onlar hiçbir zaman var olmadılar.

Ekonomiyi iyileştirecek tarifeler – hiçbir şekilde. Yasalar önünde eşit adalet de dahil olmak üzere Amerika'yı herkes için daha iyi bir yer haline getirmek – bunu unutun.

Büyük Yanılgı altında olanlar yakında gerçekliğin “kasırgasını biçecekler”, ancak önümüzdeki dört yıl inişli çıkışlı bir yolculuk olacağından hepimiz kemerlerimizi bağlasak iyi olur.

Rex Altman, Los Angeles

..

Editöre: Ben… nefes alamıyorum.

Judith Braun, Woodland Hills