Pek çok Kaliforniyalı ebeveyn çocuklarını kimin öldürdüğünü bilmiyor

Birçok ebeveyn gibi ben de uzun yıllar gittiğim her yere oğlumun fotoğrafını taşıdım. Çoğunun aksine hiç yaşlanmayan bir çocuğum var: Oğlum George, 17 Temmuz 1996'da vurularak öldürüldü.

Oğlumun fotoğrafları bana torunum Gabriel'e 6. yaş gününde babasının öldüğünü söylemek zorunda kaldığım günleri hatırlatıyor. Telefonun diğer ucunda duyduğum çığlık, düşmanlarımın başına gelmesini dilemeyeceğim bir çığlıktı.

Silahlı şiddet karşıtı grubun başkanı olarak acımı amaca dönüştürmeme rağmen Brady Kaliforniya, Her gün cevapsız sorularla boğuşuyorum ve bunlardan biri en yüksek sesle yankılanıyor: Oğlumu kim öldürdü? Çünkü oğlumun katili hiçbir zaman adalet önüne çıkarılmadı.

George'u kimin öldürdüğünü bilmemek akıl almaz derecede zor ama olağandışı da değil. Kaliforniya'nın eyalet çapındaki cinayet vakalarının temizlenme oranı %65'e yakın veya altı son on yıldır. Bu, eyaletteki cinayetlerin üçte birinden fazlasının faili meçhul kalması, ailelerin ve toplulukların suçu kimin işlediğini bilmeden sevdikleri insanları gömmelerine neden olması anlamına geliyor. Ve orantısız derecede yüksek silahlı şiddet oranlarına sahip olan birçok Kaliforniya şehri ve ilçesinde cinayet temizleme oranları var Daha da alçak eyaletin ezici ortalamasından daha fazla.

Kapanış onarıcıdır, ruhlarımızı ve topluluklarımızı iyileştirir. Bir cinayetin tam öyküsünü bilmek, şiddet döngülerini kırabilir ve bu süreçte hayat kurtarabilir. Ancak ben ve silahlı şiddetten en çok etkilenen Siyah ve kahverengi topluluklardaki binlerce anne, baba ve aile bu bilgiden mahrum kalıyor.

Anneler, büyükanneler, eşler, kız kardeşler, kız arkadaşlar ve sevdiklerini anlamsız silahlı şiddet nedeniyle kaybeden diğer kadınlardan oluşan bir örgüt olan Sorumlu Anneler'in San Francisco bölümünü yönetiyorum. Üyelerimizin çoğunun davaları çözümsüz kaldı. Grubun Los Angeles bölümünü yöneten arkadaşım Paula Dix, tek oğlunu 14 yıl sonra çözülemeyen ölümcül bir silahlı saldırıda kaybetti.

Bu çözülmemiş vakalar korku, şiddet ve umutsuzluktan oluşan kısır bir döngüyü sürdürüyor. Sevilen birinin katilinin izini sürme konusunda algılanan ilgisizlik polise olan güveni sarsıyor. Hatta bazı kişilerin, silah sahibi olmanın risklerine rağmen, yetkililerin kendilerini koruyamayacağını veya koruyamayacağını düşünmeleri nedeniyle silahlanmalarına bile yol açabilir.

Bu bir ailenin başına geldiğinde, bu bir trajedidir. Silahlı şiddetin dokunduğu tüm bir topluluğa yayıldığında, kriz. Ve Siyah Kaliforniyalılar bu krizin ağırlığını çoğu kişiden daha fazla hissediyor: Araştırmalar sürekli olarak, silahlı şiddet mağduru Siyahi olduğunda vakaların eşit olduğunu gösteriyor çözülme olasılığı daha düşüktür.

Vali Gavin Newsom'a son zamanlarda bu konuya gösterdiği ilgiden dolayı müteşekkirim. ödüller eyalet çapındaki faili meçhul cinayetler için. Ancak daha az ailenin bu acıyı bilmesini sağlamak için mevzuatta çok daha ileri gidebiliriz.

Geçen hafta, Los Angeles bölgesi Meclis üyesi Mike Gipson'ın benim gibi hayatta kalanlara daha fazla şeffaflık ve adalet sağlanmasına yönelik yasa tasarısını savunmak için elimde George'un fotoğrafıyla Sacramento'ya gittim. 2913 sayılı Meclis Tasarısı, aile üyelerinin faili meçhul cinayetlerde dava dosyalarının incelenmesini talep etmelerine yönelik bir süreç oluşturacaktı. Aileler bu sözde çözülmemiş vakaların yeniden araştırılmasını hak ediyor.

Bu suçların çoğunda tetiği kimin çektiğini öğrenirsek, ilgili ateşli silahların ömrü boyunca geriye doğru çalışabiliriz. Silah satıcılarından hesap sorabiliriz, baskı yapabiliriz Sorumsuz satıcılar işlerin durması ve yasadışı silahların topluluklara akışının durdurulması. Hükümete ve adalet sistemlerimize olan güvenin yeniden tesis edilmesiyle, toplumsal şiddete müdahale programlarını kullanarak bizi silahlı şiddetin olmadığı bir geleceğe yaklaştırabiliriz.

Daha fazla silahlı cinayet vakasını kapatarak kolluk kuvvetlerini iyileşme sürecinin bir parçası haline getirebilir, sevdiğimiz insanları öldüren döngüleri kırabilir ve hak ettiğimiz huzuru daha fazla elde edebiliriz.

Mattie Scott, Brady California'nın başkanı ve Healing 4 Our Families & Our Nation'ın kurucusudur.