Pete Hegseth'e ulusun sırları konusunda güvenilemez

26 Kasım 2024 03:00 PT

Editöre: Pete Hegseth'in dahil olduğunu inkar etmediği 2017'deki cinsel ilişkinin rızaya mı yoksa saldırı mı olduğuna bakmaksızın, polis raporu onun Savunma Bakanı olarak kabul edilemez bir güvenlik riski olacağı sonucunu destekliyor. (“Monterey'de kader dolu bir gece: İçki içmek, muhafazakar şakalar, Pete Hegseth'in dahil olduğu cinsel saldırı iddiaları,” 22 Kasım)

En az bir üçüncü taraf tanık, onun halka açık gösteri noktasına kadar sarhoş olduğunu anlattı. Kendisini söz konusu kadından bir gizlilik anlaşması talep etmeye sevk eden bir cinsel ilişkiye girdiğini inkar etmiyor, bu da kadının hikayesinin kişisel ve mesleki itibarına yönelik bir tehdit oluşturduğuna inandığını gösteriyor.

Karşılaşmanın gerçekleştiği yıl, Hegseth üçüncü karısı olacak kadınla evlilik dışı bir ilişki yaşarken ikinci karısından boşandı.

Bu tür davranışlar onu açıkça olası şantaja maruz bırakıyor. Milletin en önemli sırları veya milletin güvenliğini en üst düzeyde etkileyecek kararlar ona emanet edilemez.

John Miller, Irvine

..

Editöre: 1980'lerde UC Berkeley'de Donanma ROTC biriminin komutanı olarak görev yaptım. O zamanlar kadınların savaşta görev yapması yasaktı; şimdiki Savunma bakanı adayımız da şimdi bu politikaya dönmek istiyor.

Bir gün Deniz Kuvvetlerinden bir müsteşar yardımcısı konuşmaya geldi. Zeki bir kız öğrenci şunu sordu: “Donanma neden kadınları savaşla ilgili olabilecek işlere vermiyor?” VIP ziyaretçimiz, “Çünkü kadınlar kavga edip ölmek istemiyor” diye cevap verdi.

“Erkekler öyle mi?” diye sordu.

Daha sonra gemide onurlu bir subay olarak görev yapacak olan kadın, bu iki sözle meselenin aydınlatılması için söylenmesi gereken her şeyi söylemiş oldu.

Ona baktım. Bana baktı. Sekreter yardımcısı bana baktı. Sekreterle yüzleştim ve sanki “Öyle mi?” der gibi omuzlarımı silktim.

Öğrenciyi hemen orada takdir etmek istedim. Başımı ona doğru eğdim ve olumlu anlamda başımı salladım ama zar zor, sanki “Aferin” der gibi.

Stephen Sloane, Lomita