Seçim kolejinden kurtulmak için iyi şanslar

2 Aralık 2024 03:00 PT

Editöre: tamamen katılıyorum George Skelton'ın seçim koleji hakkındaki görüşleri. 1989'da, Kaliforniya'dan Demokratik Ulusal Komite'nin yeni seçilmiş bir üyesi olarak, seçim kurulunun kaldırılması çağrısında bulunan bir kararı DNC Kararlar Komitesi'ne sundum. Tecrübesizliğimden dolayı karar komiteden asla çıkmadı.

DNC'de 32 yıl görev yaptım ve Demokrat adayın halk oylarını kazandığı ancak seçim kurulunda kaybettiği iki başkanlık seçimini (2000 ve 2016) yaşadım.

Mary Ellen Erken, Sherman Oaks

..

Editöre: Seçim kurulu, bir başkanı seçmenin tuhaf bir yoludur ve birden fazla durumda bu yöntemi sorguladım. Ancak bozuk değilse tamir etmeyin.

Benim gördüğüm kadarıyla burası Amerika Birleşik Devletleri ve en önemlisi “Devletler” kelimesi. Her eyaletin seçimlerimizde söz sahibi olması ve Kaliforniya ya da New York gibi kalabalık “zorbaların” ülkenin geri kalanı üzerinde büyük bir güce sahip olması fikri hoşuma gitmiyor.

George W. Bush halk oylarını Al Gore'a kaptırdı ve çoğu kişiye göre başarısız bir başkandı. İkinci Irak savaşı ve “büyük ekonomik durgunluğun” başlangıcı doğrudan onun ayaklarına atfedilebilir.

2020'de elitlerin “Donald Trump veya Bernie Sanders dışında herkes” stratejisi Joe Biden'ın seçilmesiyle sonuçlandı. Halkın oylarını ve seçim kolejini kazandı. Ekonomik kararları ve sınır politikası birçok kişi tarafından başarısızlık olarak görülüyor.

Yani bir başkanın halk oylamasını kazanıp kazanmaması, Amerikalıların Oval Ofis'te geçirdikleri yılların başarılı olduğunu düşünecekleri anlamına gelmiyor.

Skelton seçim kurulunun modası geçmiş olduğunu düşünebilir, ancak “zorba” devletlerin ülkeyi kontrol etme gücünü kısıtlamanın değerini gören kurucu babalarımızın çılgınlığının bir yöntemi vardı.

Mark Walker, Yorba Linda

..

Editöre: Anayasa değişikliği müzakerelerinin, başkanların görev süresinin kaldırılması gibi ek değişiklikler anlamına gelebileceğini unutmamak önemlidir.

Nebraska ve Maine'in seçmen oylarını hesaplamak için kullandığı yöntemlerin (eyalet geneline karşı kongre bölgesine göre) ülke genelinde benimsenmesini diliyorum.

Demokratların bu seçimdeki başarısızlığı doğrudan Başkan Biden'ın elinde. Kamala Harris yetkin bir kampanya yürüttü ve Kaliforniya'daki evine (muhtemelen bir vali adayı olarak) geri döndüğünde çok hoş karşılanacak.

Ancak Demokrat Parti mevcut seyrini sürdürürse ulusal seçimlerde yine kaybedecek.

Larry Furman, Woodland Hills

..

Editöre: Seçim kurulundan kurtulmamızın tek yolu, bir Demokratın halk oylarını kaybederken başkanlığı kazanmasıdır. Yeni seçilen başkan onun ortadan kaldırılması için baskı yapabilir ve ancak o zaman Cumhuriyetçiler seçim kurulunun kötü bir fikir olduğu konusunda hemfikir olacaktır.

Sanat Lacher, La Cañada Flintridge