Sheila Kuehl, Kaliforniya'nın ilk açıkça eşcinsel yasa koyucusu, Sarah McBride hakkında

27 Kasım 2024 03:00 PT

Editöre: Temsilci seçilen Sarah McBride'a (D-Del.) yönelik uyumlu, çocukça ve sefil muameleye ilişkin makale, Kaliforniya Meclisine seçilen ilk açık eşcinsel veya lezbiyen üye olarak 1994'teki deneyimimi hatırlattı. (“Demokratlar Kongre'nin ilk transseksüel üyesinin arkasında toplandı, Cumhuriyetçilerin saldırılarını kınadı,” 23 Kasım)

LGBTQ+ öğrencilerini Kaliforniya okullarında tacizden, şiddetten ve ayrımcılığa karşı korumak için bir yasa tasarısı sunduğumda, Cumhuriyetçi “meslektaşlarım” tarafından şeytanın çocuğu ve “doğal olmayan” bir insan olarak aşağılandım. Bu sözler, erkek izci üniformaları ve uzun çoraplar giymiş üyeler tarafından yerde söylendi – şaka yapmıyorum.

Neyse ki, McBride'da olduğu gibi, bu tiradlar sırasında koltuğuma gelip elini omzuma koyan Demokrat meslektaşlarımın güçlü ve sıcak desteğini aldım. O günleri atlatmamı sağlayan da bu destek ve dostluk oldu.

Belki de, ne kadar utanç verici olursa olsun, birkaç kadın üye, McBride'ın saldırıya uğramadığından emin olmak için ABD Kongre Binası tuvaletini aynı anda ziyaret etmeye karar verebilir. Her zaman çılgın ya da incitici bir kuralın cevabının basitçe “hayır” olduğunu bulmuşumdur.

Sheila Kuehl, Santa Monica

Yazar, Kaliforniya Meclisi üyesi, eyalet senatörü ve LA İlçe Denetleme Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

..

Editöre: Toplantı odasına, askeriyeye, atölyeye veya erkek egemen diğer işyerlerine kapıdan ilk giren kadınlar McBride'ın rahatsızlığını biliyor. Farklı olduğun için sırtında hedef var.

İlk olmak zor bir görevdir ve bir onurdur. Sadece daha ağır bir paket taşıyoruz.

Hiçbir tarih kitabı, kadın olduğu için ironik bir şekilde bu tuvalet görevini yürütmek üzere seçilen Temsilci Nancy Mace'i (RS.C.) hatırlamayacak. McBride sonsuza kadar listesinin başında yer alacak. Tarih onun cesaretini hatırlayacak.

Denise M. Hoppess, San Diego

..

Editöre: Temsilciler Meclisi Sözcüsü Mike Johnson (R-La.) “kadınların yalnızca kadınlara özel alanları hak ettiğini” belirtti.

Hiç kadınlar tuvaletine girip girmediğini merak ediyorum. Eğer olsaydı, hepsinde özel bölmeler olduğunu ve açık pisuarların olmadığını fark ederdi.

Aslında, içinde bulunduğum yeni inşa edilen pek çok binada (bir sinagog dahil), erkekler ve kadınlar için ayrı tuvaletler yok. Bunun yerine, her cinsiyetin kullanabileceği uzun özel bölmeler ve dışarıda ortak bir sıra lavabo var.

Johnson'ı bilmiyorum ama bir odacıkta “kadınlara özel” alanımı ayırdıktan sonra bir erkeğin yanında ellerimi yıkamaktan çekinmiyorum. En azından ellerini yıkadığını bilirdim.

Barbara Rosen, Fullerton