Teşekkür kartları geçmişte bir şey mi?

Benim için, küçük işletme sahiplerinin, kışın ve tatillerin kızı, yemek masasında daha fazla aile zamanı anlamına geliyordu, sadece yemek için değil, el yazısı müşterilerimize teşekkür notları.

Kardeşim, annem ve ben Noel'den sonra bir önceki yıl satın aldık, yerel mağazalardaki tatil günleri% 75 indirim kutuları ve kutuları sunduğunda, tebrik kartlarıyla dolu çöp kutularını indirmek için çatı katına çıkacaktı.

Bir tamirci olan babam, oto tamirhanesinde uzun, zor bir çalışma gününden eve gelir, kıyafetlerinden değişir ve günün son birkaç saatini teşekkür ederek geçirmek için çatlamış, çatlamış elleriyle bir kalem alırdı.

Müşterimiz olduğunuz için teşekkür ederiz. Bize arabanızla güvendiğiniz için teşekkür ederiz. Sadakatiniz için teşekkür ederim.

Bu geleneğe katıldığımda 10 ya da 11 yaşındaydım. O yaşta, benim cezalandırmam çok etkileyici değildi, ama asla mesele bu değildi. Mesele, minnettarlığımızı yazılı olarak iletmek için zaman ayırmaktı.

Şimdi Harvard'da yazmayı öğretiyorum, kimsenin yeterli zamana sahip olmadığı bir yer. Öğrenciler her zaman bitiyor: son teslim tarihlerini incelemek, araştırmak, yazmak ve karşılamak için daha fazla zamana ihtiyaçları var. Öğretmenler her zaman daha fazlasına sahip olmalarını isterler. Keşke kağıt iade etmek için daha fazla zamanımız olsaydı, öğrencilerle konferansa daha fazla zamanımız olsaydı.

Asla yeterli zamanın olmadığı bir yerde, bir yazma sınıfında bile birine yazılı olarak teşekkür etmek gibi küçük jestleri kaybetmek kolaydır.

Bir fırsat kendini sunduğunda, aldım. Sınıfımın her zamanki sınıfımız dışında iki oturumu vardı. Birincisi, araştırma yapmayı öğrendiğimiz Lamont Kütüphanesi'ndeydi. İkincisi, Sanat ve nesneleri birincil kaynaklar olarak düşünmeye başlamamıza yardımcı olmak için bir tura çıktık. Tabii ki, hem kütüphaneciye hem de araştırma küratörüne şahsen teşekkür ettik ve her sınıfın sonunda bir alkış sunduk. Ancak eğitmenlerimize yazılı olarak teşekkür etmeyi de önemli buldum.

Ertesi hafta, öğrencilerin onlara yazabilmesi için iki teşekkür kartı almak için Harvard Meydanı'ndaki CVS'ye yürüdüm. İlk olarak ne kadar az teşekkür kartları (doğum günü, bebek ve düğün kartları dolu bir duvarda sadece üç gördüm) ve ikincisi satın alınabilecek seçeneklerle şok oldum. Bir kart basitçe şöyle dedi: “Kişim olduğum için teşekkür ederim.”

Tebrik kartı Assn. 6.5 milyar kart her yıl. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, doğum günü kartları bu satışların yarısından fazlasını oluşturur. Ancak teşekkür kartları üçüncü sırada yer alarak karşılaştığım seçeneklerin eksikliğini daha da kafa karıştırıcı hale getiriyor.

Beş dakikalık bir iş olacağını düşündüğüm şey, bir sonraki saat için bir mağazadan diğerine koşmamla, umutsuzca iyi bir kart aradığımla sonuçlandı.

Tabii ki, bir “boş iç” kartı satın alabilirdim, ancak belirlenen teşekkür kartlarının olmaması beni rahatsız etti. Kime teşekkür edeceğimizi ve onlara ne için teşekkür edeceğimizi bilmediğimiz bir işaret gibi hissettim.

İnsanlara teşekkür etmeyi bıraktık mı? Şimdi e -posta veya metinle mi yapıyoruz? Teknoloji odaklı dünyamızda bir kart aramak ve satın almak, elle yazmak ve sonra birine vermek veya postalamak çok karmaşık hale geldi mi? Yoksa müteşekkir olmayı bıraktık mı?

Belki de Harvard Meydanı deneyimim bir anormalliktir. Ama buna rağmen, bir üniversite kasabasında şükran eksikse, öğrencilerimizin gelecek nesillere aktarılmasını bekleyebiliriz?

Ailem bana erken öğretti, teşekkür etmek ve teşekkür etmek arasında bir fark var. Sözlü Teşekkürler geçicidir – anlamsız olduğunu söylemek değil, ancak yazılı olarak uzatmak, onu daha kasıtlı, daha düşünceli, süresi dolmayan bir tür arşivlenmiş şükran haline getirir, bir an için bir an.

Sonunda, Harvard Meydanı'ndaki küçük bir işletme olan Bob Slate Stationer'daydı ve sonunda aralarından seçim yapabileceğiniz canlı bir teşekkür kart seçimi buldum. Seçtiğim, “Sana yazılı olarak teşekkür etmek istiyorum.” Dedi. Bir Sharpie ile “ben” i bir “biz” e dönüştürdüm ve öğrencilerimden sınıfımızın son birkaç dakikasını yazmalarını istedi. Bazıları kısa notlar yazarken, diğerleri Ukraynalı ve Choctaw da dahil olmak üzere ana dillerinde teşekkür ederiz.

Ben senin yazma öğretmeni değilim, ama senin için bir önerim var. Bir dahaki sefere birisi size sağlamlaştığında, yavaşlamak için bir dakikanızı ayırın. Bir teşekkür kartı aramaya ve onlara yazın. Küçük görünebilirler, bu işletmeler, bu anlar, bu jestler, bu ders. Ancak daha büyük resim onlarsız daha az umut verici görünüyor.

Taleen Mardirossian Torrance'de büyüdü ve şu anda Cambridge'de yaşıyor ve burada Harvard Üniversitesi'nde yazmayı öğretiyor. Beden ve kimlik hakkında bir makale koleksiyonu üzerinde çalışıyor.