'Trump özel milislerinin üyelerini affetti. Tam durak'

22 Ocak 2025 10:05 PT

Editöre: Televizyondaki konuşanlar, Başkan Trump'ın 6 Ocak suçlularını affetmesi karşısında gergin durumda. Ancak bu kaçınılmaz bir sonuçtu.

Eğer Trump bu kişilerin kilitli kalmasına izin vermiş olsaydı, bu onların aslında suçlu olduklarının zımni bir kabulü olurdu; davranışlarının kanuna aykırı olduğunu ifade etti. Bu şekilde hareket etmek için yasal bir dayanak yoksa, bu yalnızca yasaya aykırıydı.

Bu, Trump'ın “Alacakaranlık Kuşağı” referans çerçevesinden tam olarak 180 derece uzakta. Trump'ın ruhuna göre 2020'de kazandı ve seçim gerçekten çalıntıydı. Yani şiddet yanlısı çetenin yaptığı şey yasal olarak haklıydı.

Trump, yasal olarak mahkum olanları affetmeyi reddetmiş olsaydı, bu, eski Başkan Biden'ın 2020'de gerçekten kazandığını itiraf etmekle eşdeğer olurdu. Trump'ın zihninde bu, onun doğru ve yanlış anlayışını yansıtıyor. Bu nedenle afların çıkarılması gerekiyordu.

Bette Davis'in ünlü sözünün değerini düşürmek için: “Kemerlerinizi bağlayın, inişli çıkışlı bir gece olacak” – ya da dört yıl.

Robert G. Brewer, Sherman Oaks

..

Editöre: Şiddet yanlısı suçluların, isyancıların, polis dayakçılarının ve Kongre'deki temsilcilerimizin hayatlarını tehdit edenlerin affedilmesinden büyük rahatsızlık duyuyorum. Bu suçlular artık geleceğe hazır durumdalar.

Ayrıca Kongre'deki Cumhuriyetçilerin çoğunun sessiz kalması veya kabul etmesinden de derin bir rahatsızlık duyuyorum. Oy verdiğiniz şey bu mu? Sana ne yapacağını söyledi.

Diana Crispi, Los Angeles

..

Editöre: Trump özel milislerinin üyelerini affetti. Tam durak.

Thomas D. Penfield, Cardiff, Kaliforniya.

..

Editöre: Yıllardır özellikle Cumhuriyetçilerden hukukun üstünlüğü ve ülkemizde adil bir adalet sisteminin olması gerektiğini duydum. Bu kişilerin serbest bırakılması hukukun üstünlüğü ve adalet sistemimizle alay etmektir.

Bu insanlar demokrasinin kahramanları değiller. Capitol'ümüzün kutsallığını bozdular. Amerika Birleşik Devletleri'nin başkan yardımcısını asma arzularını dile getirdiler. Kongre üyelerini aradılar. Polis memurlarını aşağıladılar ve yaraladılar.

Trump bu aflarla hukukun üstünlüğünü ve adalet sistemimizi lekeledi. Bu demokrasimizin yüreğinde bir bıçak yarasıdır.

Stevi Carroll, Pasadena

..

Editöre: Bir kişi olarak muhalefetimi ifade etmekten ve bir dahaki sefere duygularımı oylamaktan başka yapabileceğim pek bir şey olmadığını biliyorum. O yüzden şimdi başlayacağım.

Yeni başkanın 6 Ocak suçlularını affetmesinden tiksiniyorum.

Hayatımın alacakaranlığındayım ama kendimi duyurmam gerekiyor. Biz halk olarak arkamıza yaslanıp anayasal demokrasimize ve hukukun üstünlüğüne aykırı olan şeyleri kabul edemeyiz.

David Housh, Glendora