USC, mezuniyet konuşmasını iptal ederek kendisine bir morarma daha yaşattı

Editöre: Asna Tabassum'un USC'nin yaklaşmakta olan mezuniyet töreninde mezuniyet konuşmacısı olarak görevden alınması bana USC tarihindeki bir başka üzücü bölümü hatırlattı: Dr. George Tyndall'a karşı yapılan cinsel istismar suçlamalarına okulun sönük tepkisi. Her iki durumda da, mezun olduğum okulun en büyük varlığı olan öğrencilerini korumadaki başarısızlığı beni şaşırttı.

USC'nin Gazze Şeridi'ndeki savaşla ilgili bir pozisyon almaktan kaçınmayı seçme konusundaki zor durumunu takdir edebiliyorum. Tabassum'un konuşmasına izin verilmesi İsrail destekçilerini kızdırabilir. Onun görevden alınması Filistin'i destekleyenlerin ayaklanmasına neden oldu.

Her iki durumda da bir taraf mutsuz olacaktır. USC sayısız insanı yabancılaştırma riskiyle karşı karşıya ama beğenin ya da beğenmeyin, bu konu artık kapısının eşiğine gelmiş durumda. Böyle bir durumda üniversitenin en azından kendi topluluğu açısından nasıl doğru yapabileceğini sormasını beklerdim.

USC, Tabassum'a yaptığı teklifi iptal etmeyi seçerek bunu başaramadı. Akademik üstün zemini ve söylemi terk etti ve Tabassum'u dışarıda bıraktı.

Donesh Olyaie, Los Angeles

..

Editöre: Herhangi bir üniversitenin birincisi, mezun olan sınıfın net bir yansıması olmalıdır. Sosyal medyasında nefret söylemi bulunan herkes bu eşiği karşılamıyor.

Üniversite bu adayı incelemek için gereken özeni göstermedi. USC Valisi Andrew T. Guzman'a yazıklar olsun.

Bu USC'nin başka bir kara gözü.

Laurie Kelson, Encino

..

Editöre: Vay, USC. Başarılı, hak eden bir öğrenciye sınıf birincisi olma onurunu verdiniz, ancak daha sonra onun mezuniyette akranlarına hitap etme yeteneğini elinden aldınız. Bahaneniz (güvenlik arzusu) sahte ve siyasi amaçlı görünüyor.

Yaklaşık 25 yıl önce UC Berkeley'den birincilikle mezun olduğumda, sesimi Iraklı sivilleri öldüren insanlık dışı ABD yaptırım politikasına dair farkındalık yaratmak için kullandım. Üniversite güvenliği, mezuniyet töreni konuşmacısı Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ı, masum çocuklara verilen zarara rağmen yaptırım politikasının bedelinin “buna değer” olduğuna dair tüyler ürpertici görüşünü paylaştığı için utanmaktan korumak için adımlar attı.

Ama benim sesim o kürsüden duyuldu ve Berkeley'den Los Angeles'a, Bağdat'tan İşgal Altındaki Filistin'e kadar kutlandı.

Öğrencilerinizi statükoyu sorgulamaya teşvik etmek yerine, onları susturmak için aktif adımlar atarsınız; en iyi ve en parlaklarınızı bile. Ne ayıp.

Anestezi olmadan sezaryenle acı çeken Filistinli annelere, yataklarında bombalanan çocuklara ve ailelerine yiyecek bulmak için hayatlarını riske atan gençlere güvenlik konusunda bir zerre kadar saygı gösterseydiniz. Tarihin yanlış tarafındasınız.

Fadia Rafeedie Khoury, La Crescenta

..

Editöre: Gururlu bir 1970 USC mezunu olarak korkarım ki üniversitenin Tabassum'un birincilik konuşmasını iptal etme kararı öğrenciler, öğretim üyeleri ve mezunlar üzerinde kalıcı, olumsuz bir etki yaratacaktır.

Ama durun, burada limonata yapmanın bir yolu var. Tabassum'a konuşmasını kaydetme ve USC'nin web sitesinde yayınlama fırsatı verin. Bu sayede konuşması, bazı insanlar ne kadar kışkırtıcı olduğunu düşünse de, isteyen herkes tarafından izlenebilecek.

Denny Freidenrich, Laguna Plajı