Yorum: Dağlara giderseniz Los Angeles'ta bahar gerçektir

“Los Angeles'ta bahar” ifadesi, “Los Angeles'ta bahar” ifadesi ile hemen hemen aynı düzeyde anlamsızlığa sahiptir.salı gibi hissettiriyor.” Evet, biz sahibiz jakaranda sezonu ve haziran kasveti (veya mayıs grisi) – her ikisi de bahar olarak bilinen üç aya denk gelir – ancak dünyanın bu bölgesinde baharı “kıştan biraz daha sıcak” ve “kıştan biraz daha serin” olmaktan çok daha fazla düşünmek zor. yaz.”

Yıl boyunca Akdeniz keyfini yaşamanın bedeli bu: İlham veren mevsimsel yenilenmeden vazgeçiyoruz şairler Ve şarkı yazarları.

Los Angeles fikriniz yalnızca şehrin ve banliyölerinin taş döşeli manzaralarını kapsıyorsa tüm bunlar doğrudur. Kuzey kentsel sınırımızın hemen ötesine ve San Gabriel Dağları'na doğru ilerleyin; gerçek bir baharın görkemli bir ihtişamla ortaya çıktığını – karların eridiğini, nehirlerin ve derelerin aktığını, yaban hayatının ortaya çıktığını – göreceksiniz.

Bu, yürüyüşçüler veya yerel dağlarda dolaşarak vakit geçirenler için yeni bir haber değil. Yeterli yağmur ve karla geçen bir kışın beslediği baharlar ve yazlar boyunca tükürük salgılarız (bu olduğu gibi); alternatif olarak kurak yıllarda kontrol edilemeyen yangınların çıkması ihtimalinden korkuyoruz. Dağlara yapılan her ziyaret, her şeyin yolunda olduğuna dair geçici bir güvence getirir; bu, ancak başka bir tırmanışla eski haline getirilebilecek bir duygudur.

Yine de Güney Kaliforniya'da birçoğumuz San Gabriel'leri (ve bu konuda San Bernardino'ları) yalnızca kentsel düzlüklerden izleyiciler olarak deneyimliyoruz. Buradan bakıldığında, dağların güneye bakan yamaçları kuru ve hatta donuk görünebilir, bu da daha yeşil, daha karlı kuzey yamaçlarını hiç görmeden Los Angeles'ta bir ömür geçiren insanlara çekici gelmeyebilir.

Bunu biliyorum, çünkü ne zaman biriyle görkemli Angeles Crest Otoyolu'nda ya da Mt. fikrim yok.”

Şokun bir kısmı, ülkenin en büyük ikinci metro alanının bu kadar bozulmamış doğal güzelliğe ne kadar yakın olduğunu deneyimlemekten kaynaklanıyor. Boş zamanımın çoğunu San Gabriels'de geçiriyorum ve Angeles Crest'ten aşağı doğru giderken La Cañada Flintridge'in üzerinde LA Havzası dramatik bir şekilde görüş alanına girdiğinde hala bir kırbaç hissi hissediyorum.

Bu hafta, evimde 80'lerdeki sıcaklıkların beni baharda eriyen karların tadını çıkarmak için dağlara çıkmaya teşvik ettiği bu hafta, tezat özellikle keskindi. Hayal kırıklığına uğramadım.

Angeles Crest Otoyolu'nun genellikle sonbahar ile ilkbaharın sonları arasında kapandığı Glendora'nın kuzeyinde, bulunması zor bir büyük boynuzlu koyunla karşılaştım; bu, birçok yerel yürüyüşçü için ömürde bir kez yaşanacak bir olaydı. Los Angeles'a en yakın kayak alanı olan Mt. Waterman'ın eteğinde, San Gabriels'in bu bölümünün Nisan ayına kadar nasıl iyi bir kar örtüsünü korumayı başardığına hayret ettim (birkaç yıl). son fırtınalar da yardımcı oldu).

Aslında bu kışın kar koşulları, kar yapma ekipmanı bulunmayan Mt. Waterman'ın mart ve nisan aylarında birkaç hafta sonu teleferiklerini çalıştırması için yeterince idealdi. 2020 başından bu yana ilk kez açıldı. Tek başına bu gerçek bile 2024'ün San Gabriel'ler için özel bir yıl olduğunu gösteriyor.

Yine de dağların ve ormanların istikrarsız durumuna dair işaretler çoktur. Yamaçlar kavruldu Bobcat ateşi 2020 felaketinde neredeyse yanacak olan Waterman Dağı'nın net görüş alanında yer alıyor. Hala yeterli miktarda karla kaplı ormanlık dağ yamaçları ile yanmış, çıplak kalan dağ yamaçları çok daha hızlı kuruyor ve San Gabriel'lerin iklim değişikliği altındaki geleceğine dair kasvetli bir tablo çiziyor.

Yıllardır, “benim” noktalarımın birçoğu ateşle patlatıldıYerel dağlara yapılan her yolculuk, son bir hac yolculuğu gibi geldi. Bu baharın geçici ihtişamı bir erteleme gibi gelebilir ama bunun ne kadar süreceğini tahmin etmeyeceğim.

En azından San Gabriels'e olabildiğince sık geri dönmek için iyi bir motivasyon; çünkü şu anda Los Angeles'ta (ya da sağ kısmında) bahar muhteşem bir gösteri.