Baş Yargıç John Roberts'ın etik olmayan davranışı nedir?

Editöre: Yüksek Mahkeme Baş Yargıcı John G. Robert Jr., yargıçlara yönelik etik kuralları tartışmak üzere yalnızca Demokrat senatörlerle konuşmanın uygunsuzluğunu görürken, yargıçların isyancılarla ilgili bayraklar taşımasının veya Cumhuriyetçilerden değerli hediyeler kabul etmesinin uygunsuzluğunu gözden kaçırıyor gibi görünmesi ilginçtir. mahkeme önündeki davalarda payı olan milyarderler. (“Roberts, Senato Demokratlarının Yüksek Mahkeme etiği ve Alito tartışmasını tartışma talebini reddetti,” 30 Mayıs)

Eğer partizanlık yargıçları doğru ve yanlışa karşı körleştiriyorsa, o zaman belki de asıl mesele yeterliliktir; kişisel tercihlerin üzerine çıkmak için gerekli temel becerilere sahip olmaktır.

Pamela Kelly, Long Beach

..

Editöre: 1968 yılı milletimiz için çalkantılı bir yıldı. 11 yaşındaydım, Nebraska'nın küçük bir kasabasında yaşıyordum ve politik olarak farkındalık kazanmaya başlamıştım.

Babam Hubert Humphrey'in başkan adaylığını ateşli bir destekçisiydi. Mahallede siyasi tabelaların çoğaldığını fark ederek ona neden ön bahçemize Humphrey tabelası asamadığımızı sordum. Uzun süre memur olan babam bana şunu söyledi:

“Federal hükümet için çalışıyorum. Bahçemize bir tabela koyarsak iş yerinde beni görmeye gelen insanlar, Humphrey'e oy verdiğim için onlara karşı adil olabileceğimi düşünmeyebilirler. Bu önemli, çünkü ben bir siyasi parti için çalışmıyorum, halk için çalışıyorum ve onların da benim onlara karşı adil davrandığıma güvenmeleri gerekiyor.”

Bu hikaye bende kaldı ve bir şehir ve eyalet çalışanı olarak kendi eylemlerime yön verdi. Yüksek Mahkeme Yargıcı Samuel A. Alito Jr.'ın orta düzey bir memurun mesleki etik ve önyargı görünümü konusunda ne yaptığını anlamaması üzücü.

James Buglewicz, Los Angeles