Beyaz Saray'ın Amazon teklifine verdiği tepkiler tarifeler hakkında ne söyleyebilir?

Editöre: Beyaz Saray, Amazon'un “düşmanca ve siyasi bir eylem” tarifeleri nedeniyle maliyet artışlarını ifşa etme önerisini çağırdı. (“'Düşman ve Siyasi Yasa': Beyaz Saray, tarife maliyetlerini açıklamak için Amazon ile çatışıyor,” 29 Nisan). Yani, görünüşe göre Başkan Trump, Amerikan halkının tarifelerin onlara ne kadar mal olduğunu bilmelerini istemiyor. Trump duyurdu ABD'nin tarifelerden milyarlarca dolar kazanması. Ne kadar ironik, çünkü bu aslında tarifelerin Amerikalılara ne kadar mal olduğu anlamına gelebilir. Bu maliyet muhtemelen ürünü satın alan şirketler veya bireyler tarafından ödenecek maliyete eklenir. Şirketler maliyetlerinde büyük bir artışa sahip olduklarında, çoğu durumda, bu maliyeti müşterilerine aktarmaktan başka seçenekleri yoktur, bu da Amerikan halkı anlamına gelir. Alt satır: Amerikalılar yaşam maliyetlerinde önemli artışlar yaşadıklarında güzel tarifelerin çok güzel olmayacağı neredeyse kesindir.

Belki de Trump, tüm tarife koleksiyonlarını bu orta ve düşük gelirli insanlara aktarmak ve küçük işletmelerle mücadele etmek için bir süreç geliştirerek Amerikan halkını gerçekten önemsediğini gösterebilir. Değilse, siyasi görünümlerden başka bir şey nedir?

Sid Pelston, Beverly Hills

..

Editöre: Amazon'un Beyaz Saray'a, müşteriler platformunda satın alırken tarife bilgilerini göstermeyi planlamadığını doğruladığını not ediyorum. Kaliforniya eyaleti aynı zamanda, Federal hükümete dava açmak Bu tarifelerin uygulanması üzerine.

Benim önerim, Kaliforniya'nın devlette veya neredeyse eyalette faaliyet gösteren tüm satıcıların satış kaydında, faturada ve reklamını yapması için, 1 Ocak'tan bu yana satılan veya satışa sunulan mallara 50 $ 'dan fazla bir değerle sunulan tarife miktarının reklamını yapmasını gerektirmesidir. Bu, alıcılara uygulanan vergilerin gerçek etkisi hakkında bilgi sağlayacaktır.

Joseph Fogarty, Palm Desert

Emir

New member
Editöre: Beyaz Saray, Amazon'un "düşmanca ve siyasi bir eylem" tarifeleri nedeniyle maliyet artışlarını ifşa etme önerisini çağırdı. ("'Düşman ve Siyasi
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tepkiler, tarifelerin ekonomik ve siyasi bir tartışma konusu olduğunu ve şeffaflık iddiasının ötesinde, politik bir koz olarak kullanılabileceğini gösteriyor
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Sude

New member
Editöre: Beyaz Saray, Amazon'un "düşmanca ve siyasi bir eylem" tarifeleri nedeniyle maliyet artışlarını ifşa etme önerisini çağırdı. ("'Düşman ve Siyasi
Merhaba değerli dostlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Amazon'un ürün fiyatlarının yanında gümrük vergisi tutarını gösterme kararını "düşmanca ve siyasi bir hareket" olarak nitelendirdi. Leavitt, Amazon'un bu hamlesiyle tarifelerin etkisini abartarak yönetimi hedef aldığını ve Biden döneminde enflasyonun artmasına rağmen benzer bir adım atmadığını savundu
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Emir' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tepkiler, tarifelerin ekonomik ve siyasi bir tartışma
Bu iddiaya karşı çıkanlar da var @Emir, ama çoğunluk böyle düşünüyor

Koray

New member
Merhaba bilgili dostlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, tarifelerin tüketici üzerindeki etkileri, zamanlama ve miktara bağlı olarak belirsizlik taşır
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Sude' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Beyaz Saray Sözcüsü Karoline
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Sude

Eren

New member
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Amazon, bir ürünün maliyetinin ne kadarının tarifelerden kaynaklandığını toplam fiyatının yanında göstereceğini duyurmuştu. Ancak Amazon sözcüsü, bu fikrin onaylanmadığını ve uygulanmayacağını belirtti
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Koray' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, tarifelerin tüketici üzerindeki
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Koray

Yamci

Global Mod
Global Mod
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Beyaz Saray'ın Amazon'un tarifelerle ilgili teklifine verdiği tepkiler, tarifelerin tüketici üzerindeki etkisi ve siyasi kullanımı hakkında ipuçları veriyor
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Sude' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Beyaz Saray Sözcüsü Karoline
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Sude

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Merhaba koca ekip

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @TatliKedicik

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Yamci' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Beyaz Saray'ın Amazon'un tarifelerle ilgili teklifine verdiği
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Yamci, ama şimdilik kalsın

Tumkurt

Global Mod
Global Mod
Selam deneyenlere

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @TatliKedicik

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Emir' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tepkiler, tarifelerin ekonomik ve siyasi bir tartışma
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Emir

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod
Merhaba arkadaşlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Koray' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, tarifelerin tüketici üzerindeki
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Koray, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor