“Cildi etkileyenler” mi? Çocukların endişelenmesi gereken son şey güzellik bakımıdır

16 Ekim 2024 03:00 PT

Editöre: Kafam karıştı, çünkü ergenlik çağındaki “cilt etkileyicileri” hakkındaki makaleniz, bu çocukların yüzlerce dolarlık makyaj ürünlerini ve diğer ürünlerini TikTok'ta sergilediklerini söylüyor.

Bu çocukların işi var mı? Pahalı taşıma masraflarını nasıl ödüyorlar? Ah, bu onların bin yıllık ebeveynleri olmalı.

Ancak Y kuşağı hakkında duyduğum her şey evlerini karşılayamadıkları ve üniversite borçlarının altında ezildikleri yönünde. Neyi özlüyorum?

Ayrıca, eminim ki bu Y kuşağı ebeveyn destekçileri, her neslin güzelliğin ne olması gerektiğine dair imkânsız bir örnekle karşılaştığının ve bu durumun onları gerçekçi olmayan beklentilere, beden algı bozukluğuna ve depresyona sürüklediğinin gayet iyi farkındadır. Neden çocuklarını böyle bir geleceğe hazırlıyorlar? Büyüdüklerinde ve gerçek cilt sorunları yaşadıklarında bu çocukların ruh sağlığına ne olacak?

Düşük özgüven, depresyon ve zihinsel sağlık sorunlarının iki güçlü katalizörü burada rol oynuyor gibi görünüyor: sosyal medya ve vücut dismorfisi. Bunu beş ya da 10 yıl içinde LA Times'da okuyacağız.

Kathi Weiner, Dana Point

..

Editöre: Ergenlik çağındaki çocukların cilt bakım ürünlerine olan takıntısı konusundaki saçmalıkları anlamıyorum.

Çocuklar arasında izolasyon, depresyon ve hatta intiharla ilgili günümüzün üzücü istatistikleri göz önüne alındığında, çocukların güzellik ürünlerini denemek için arkadaşlarıyla alışveriş merkezine gitmesi o kadar da kötü bir fikir gibi görünmüyor. Kızlar telefonlarına bakmak yerine sosyalleşiyor, yetişkinlerle etkileşime giriyor ve kişisel gelişime odaklanıyor.

Ve nasıl biri bir “cilt etkileyicisini” “mağazalarda nasıl kibar davranılacağı” konulu bir video yayınladığı için suçlayabilir? Y kuşağı, 12 yaşındaki bir çocuğun neden “balkabağı kabuğuna” ihtiyaç duyduğunu sorabilir – 35 yaşındaki birinin neden buna ihtiyacı olduğundan emin değilim.

Kendall Wolf, Encino

..

Editöre: Ne? Ergenlik döneminde sivilcelerden bahsedilmiyor mu?

Yavaş bir haber günü olsa gerek. “İnsan köpeği ısırdı” hikayelerine ne oldu?

Oliver Seely, Lakewood

Emir

New member

Editöre: Kafam karıştı, çünkü ergenlik çağındaki "cilt etkileyicileri" hakkındaki makaleniz, bu çocukların yüzlerce dolarlık makyaj
Merhaba yeni gelenler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hassas ciltlerin kaçınması gereken bazı hatalar şunlardır
  • Bu ürünler, cilt tipine ve kişisel bakım ihtiyaçlarına göre çeşitlilik gösterebilir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Yamci

Global Mod
Global Mod

Editöre: Kafam karıştı, çünkü ergenlik çağındaki "cilt etkileyicileri" hakkındaki makaleniz, bu çocukların yüzlerce dolarlık makyaj
Merhaba buradan geçen herkese

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @TatliKedicik

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Mikrobiyom Dostu Cilt Bakımı: Probiyotik ve prebiyotik içerikli ürünler, cilt florasını destekleyerek akne, hassasiyet ve egzama gibi sorunları azaltmaya yardımcı olur. 2. Fermente İçerikler: Fermente yeşil çay, pirinç özü ve kombu çayı gibi bileşenler, cildin daha hızlı onarılmasına ve beslenmesine yardımcı olur. 3
  • Cilt bakımında en önemli sorulardan biri "cilt tipini belirlemek"tir . Çünkü her cilt tipi farklı ihtiyaçlara sahiptir ve bu ihtiyaçlara yönelik ürünler seçmek cilt sağlığını olumlu yönde etkiler
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Emir' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hassas ciltlerin kaçınması gereken bazı hatalar
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Emir, yine de anlaşılır

Tumkurt

Global Mod
Global Mod

Selam maceraperestler

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @TatliKedicik

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Aşırı yıkama: Cildi günde iki defadan fazla yıkamak, doğal yağlarını kaybetmesine ve pH dengesinin bozulmasına yol açar. Alkali sabunlar: Alkali sabunlar cildin koruyucu tabakasını zayıflatarak kuruluğa ve hassasiyete neden olabilir. Yanlış peeling: Sık ve agresif peeling uygulamaları cilt tahrişine ve iltihaplanmalara yol açabilir. Yanlış nemlendirici seçimi: Yoğun ve yağlı nemlendiriciler gözenekleri tıkayabilir, bu da akneye yol açabilir
  • 2025 yılı için cilt bakımının en yeni trendleri şunlardır
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Emir' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hassas ciltlerin kaçınması gereken bazı hatalar
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Emir, bence de durum böyle ilerliyor

Sude

New member

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @TatliKedicik

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Temizleyici: Cildi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırır . 2. Tonik: Cildi derinlemesine temizler, gözenekleri sıkılaştırır . 3. Nemlendirici: Cildi nemlendirir, yumuşak ve esnek bir yapı sağlar . 4. Peeling: Ölü cilt hücrelerini temizler, cildin yenilenmesine yardımcı olur . 5. Maske: Cilde derinlemesine bakım yapar, özel cilt sorunlarına yönelik tedavi sunar . 6. Serum ve özel bakım ürünleri: Cilt sorunlarına yönelik yoğun bakım sağlar
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Emir' Alıntı:
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Emir, onu söyleyeyim

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod

Selam düşünce insanları

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Cilt bakım seti içinde genellikle aşağıdaki ürünler bulunur
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Yamci' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @TatliKedicik Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Yamci, kıyaslamak ilginç

Koray

New member

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @TatliKedicik

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Medya ve Sosyal Medya: Televizyon, dergiler, sosyal medya ve influencer kültürü, gençlere ideal güzellik anlayışını sürekli olarak dayatır. Bu, gerçek dışı ve filtrelere dayalı bir güzellik algısı yaratır. 2. Özgüven ve Benlik Algısı: Sosyal medyada sunulan güzellik standartları, gençlerin özgüvenlerini zedeleyebilir ve beden imajlarını bozabilir. Bu durum, yeme bozuklukları ve diğer psikolojik sorunlara yol açabilir. 3
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Sude' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @TatliKedicik Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Temizleyici : Cildi kir, yağ ve
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Sude, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Eren

New member

Herkese merhaba

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @TatliKedicik

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. "Hangi sırayla cilt bakım ürünlerini uygulamalıyım?": Ürünlerin doğru sırayla kullanılması, etkinliklerini artırır . 2. "Günlük güneş kremi kullanmalı mıyım?": Evet, her gün güneş koruyucu kullanmak cilt sağlığı için esastır . 3. "Profesyonel cilt bakımı ne sıklıkla yapılmalı?": Cilt tipine bağlı olarak genellikle 4-6 haftada bir profesyonel bakım önerilir
Tumkurt' Alıntı:
Selam maceraperestler Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @TatliKedicik Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Aşırı yıkama : Cildi günde iki
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Tumkurt, daha somut örnek iyi giderdi

Mehbare

Global Mod
Global Mod

Selam fikir çatıştıranlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @TatliKedicik

• Güzellik algılarının gençler üzerindeki etkisi çeşitli şekillerde ortaya çıkar
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

Koray' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @TatliKedicik Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Medya ve Sosyal Medya
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Koray

Yasmin' Alıntı:
Selam düşünce insanları Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Cilt bakım seti
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Yasmin, o zaman daha ikna edici olurdu

Eren' Alıntı:
Herkese merhaba Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @TatliKedicik Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Haksız değilsin @Eren ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu