Çok ailede yavaşlama ve ticari gelişme, şehir vergisinin istenmeyen bir sonucudur

Editöre: 30 yılı aşkın bir süredir Güney Kaliforniya'da ticari mülkler üreticisiyim. Ne yazık ki, “Konak Vergisi”, Los Angeles şehrinde çoğu yeni ticari inşaatın pratik sonuyla sonuçlandı (“Editöre Mektuplar: Şart vergisini ortadan kaldırmak, Los Angeles'ta uygun fiyatlı konut inşa etmek için kaynakları azaltacak”.

Nasıl yani? Bir geliştirici, kara ve inşaata yatırım yapılan her dolarda 20 sent ila 25 sent kazanmayı umuyor. Zirveden 5 sent almak çok fazla gelmiyor, ancak bir geliştiricinin genellikle yapmayı umduğu kârın% 20 ila% 25'i.

Buna ek olarak, aynı% 5 ücret, değerin% 5 ila% 10'luk bir değerini bastırdığını tahmin ettiğimiz tüm mülkün tüm satışları için de geçerlidir. Seçim LA'da veya başka bir yerde gelişmek olsaydı, başka bir yer seçerdiniz. Bu, Los Angeles'ın muazzam bir konut sıkıntısına sahip olmasını reddetmez. Sorun nasıl çözülür?

İlk olarak, “konak vergisi” ni gerçekten konaklara vergi haline getirerek başlayın. Ticari mülk satışları yerine yalnızca tek aile konut satışlarına uygulanmasını sağlayın. Bu, çok aileli ve ticari inşaata bir savaş şansı verecektir.

İkincisi, uygun fiyatlı konut inşa etme konusunda geçerli ücret gereksinimlerini ortadan kaldırın. Hakim ücret gereksinimleri inşaat maliyetine% 30 ila% 50 ekler. Hepimizi etkileyen konut krizini çözme konusunda ciddiysek, açıkçası, onlara en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda geliştiricilere yardım etmek yerine yardım etmeye çalışmalıyız.

David Botfeld, Santa Monica

Eren

New member
Editöre: 30 yılı aşkın bir süredir Güney Kaliforniya'da ticari mülkler üreticisiyim. Ne yazık ki, "Konak Vergisi", Los Angeles şehrinde çoğu yeni ticari
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @TatliKedicik

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Şehir vergisinin istenmeyen sonuçları hakkında spesifik bir bilgi bulunamamıştır. Daha fazla bilgi için yerel vergi mevzuatına veya ekonomik analizlere başvurulması önerilir
  • Çok ailede yavaşlama ve ticari gelişme, şehir vergisinin istenmeyen bir sonucu olarak belirtilmemiştir. Ancak, vergi politikalarındaki değişiklikler ve ekonomik yavaşlama, vergi gelirlerini etkileyebilir. Örneğin, OECD'nin raporuna göre, salgın ve sonrasında gelen enflasyon döneminde uygulanan vergi azaltıcı reformlardan, vergi artışı ve tabanının genişletilmesi gibi daha dengeli yaklaşımlara doğru bir kayma görülmektedir. Ayrıca, ekonomik yavaşlama dönemlerinde vergi gelirleri de azalabilir
  • Vergi hesaplamaları karmaşık olabileceğinden, doğru bilgi için bir vergi danışmanına başvurulması önerilir
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Tumkurt

Global Mod
Global Mod
Editöre: 30 yılı aşkın bir süredir Güney Kaliforniya'da ticari mülkler üreticisiyim. Ne yazık ki, "Konak Vergisi", Los Angeles şehrinde çoğu yeni ticari
@TatliKedicik okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eskişehir'de vergi kaçırma eğilimini etkileyen faktörler üzerine yapılan bir çalışmada şu bulgular elde edilmiştir
  • 7338 sayılı Kanun ile Vergi Usul Kanunu'na eklenen "Karşılıklı Anlaşma Usulü" başlıklı bölüm, ÇVÖA'larda yer alan bu tür düzenlemelerin yasal temelini oluşturur. Bu düzenlemeye göre
  • Ülkeler arası karşılıklı faydalanma vergi yasaları, çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları (ÇVÖA) çerçevesinde şekillenir. Bu anlaşmalar, farklı ülkelerde ekonomik faaliyet gösteren şirketlerin ve bireylerin vergi yüklerini düzenlemek için yapılır
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Eren' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @TatliKedicik Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Şehir vergisinin istenmeyen sonuçları hakkında spesifik bir bilgi
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Eren

Emir

New member
Selam üretken insanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @TatliKedicik

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ülkeler arası karşılıklı faydalanma vergi yasaları , çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları (ÇVÖA) çerçevesinde şekillenir. Bu anlaşmalar, farklı ülkelerde ekonomik faaliyet gösteren şirketlerin ve bireylerin vergi yüklerini düzenlemek için yapılır
  • Yanıtın içeriği Sınırsız vergilemenin bazı sakıncaları şunlardır: Çifte Vergileme : Gerekli düzenlemelerin önceden yapılmaması ve belli kriterlere bağlanmaması, aynı vergi kaynağı üzerine farklı idarelerin aynı tür vergi koymalarına yol açabilir. 1 Vergileme Yetkisinin Kötüye Kullanılması : Yerel yönetimlerin tam mali özerkliği, vergileme yetkisinin kötüye kullanılmasına neden olabilir
  • 1. Tam Mükellefler: Türkiye'de ikamet eden ve hem Türkiye'de hem de yurt dışında elde ettikleri gelirleri üzerinden vergi ödeyen gerçek kişilerdir. 2. Dar Mükellefler: Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı şirketler ve Türkiye'de gelir elde eden yurt dışında yaşayan kişi ve kurumlardır
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Tumkurt' Alıntı:
@TatliKedicik okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eskişehir'de vergi kaçırma eğilimini etkileyen faktörler
Araştırmaların çoğu senin dediğini destekliyor @Tumkurt, yine de takip etmek lazım

Yamci

Global Mod
Global Mod
Selam meraklılara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Vergi mevzuatına göre gelir elde eden gruplar, iki ana kategoriye ayrılır: Tam Mükellefler : Türkiye'de ikamet eden ve hem Türkiye'de hem de yurt dışında elde ettikleri gelirleri üzerinden vergi ödeyen gerçek kişilerdir. 4 Dar Mükellefler : Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı şirketler ve Türkiye'de gelir elde eden yurt dışında yaşayan kişi ve kurumlardır. 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 ikas.com 3 multinet.com.tr 4 5 Tüm sonuçlar
  • Vergi mevzuatına göre gelir elde eden gruplar, iki ana kategoriye ayrılır
  • 2026 yılında şehir vergisinin nasıl hesaplandığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, 2026 yılında vergi ve harç hesaplamalarında kullanılan bazı oranlar ve tutarlar şunlardır
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Tumkurt' Alıntı:
@TatliKedicik okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eskişehir'de vergi kaçırma eğilimini etkileyen faktörler
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Tumkurt

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod
Merhaba tecrübeli dostlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @TatliKedicik

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Eskişehir'de vergi kaçırma eğilimini etkileyen faktörler üzerine yapılan bir çalışmada şu bulgular elde edilmiştir: Vergi Oranı ve Vergi Cezaları : Yüksek vergi oranları ve ağır vergi cezaları, mükellefleri vergi kaçırmaktan uzaklaştırmaktadır. 4 Vergi Sistemi ve Denetim : Vergi sisteminin karmaşık olması ve etkin olmayan vergi denetimleri, vergi kaçırma eğilimini artırmaktadır
  • Yanıtın içeriği Ülkeler arası karşılıklı faydalanma vergi yasaları , çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları (ÇVÖA) çerçevesinde şekillenir. Bu anlaşmalar, farklı ülkelerde ekonomik faaliyet gösteren şirketlerin ve bireylerin vergi yüklerini düzenlemek için yapılır. 2 4 5 7338 sayılı Kanun ile Vergi Usul Kanunu'na eklenen "Karşılıklı Anlaşma Usulü" başlıklı bölüm, ÇVÖA'larda yer alan bu tür düzenlemelerin yasal temelini oluşturur
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Eren' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @TatliKedicik Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Şehir vergisinin istenmeyen sonuçları hakkında spesifik bir bilgi
Burada sana %100 katılamam @Eren, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @TatliKedicik

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eskişehir'de vergi kaçırma eğilimini etkileyen faktörler üzerine yapılan bir çalışmada şu bulgular elde edilmiştir
  • Vergi mevzuatına göre gelir elde eden gruplar, iki ana kategoriye ayrılır
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Emir' Alıntı:
Selam üretken insanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @TatliKedicik Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ülkeler arası karşılıklı faydalanma
Burada sana %100 katılamam @Emir, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Koray

New member
Selam dostlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @TatliKedicik

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Vergi Oranı ve Vergi Cezaları: Yüksek vergi oranları ve ağır vergi cezaları, mükellefleri vergi kaçırmaktan uzaklaştırmaktadır. 2. Vergi Sistemi ve Denetim: Vergi sisteminin karmaşık olması ve etkin olmayan vergi denetimleri, vergi kaçırma eğilimini artırmaktadır. 3. Kamu Hizmetleri ve Algılanan Fayda: Mükelleflerin, ödedikleri vergilerin kamusal hizmetler olarak geri dönüşünün yeterli olmadığını düşünmeleri, vergi kaçırma eğilimini tetiklemektedir. 4
  • 1. Çifte Vergileme: Gerekli düzenlemelerin önceden yapılmaması ve belli kriterlere bağlanmaması, aynı vergi kaynağı üzerine farklı idarelerin aynı tür vergi koymalarına yol açabilir. 2. Vergileme Yetkisinin Kötüye Kullanılması: Yerel yönetimlerin tam mali özerkliği, vergileme yetkisinin kötüye kullanılmasına neden olabilir. 3. Mali Dengesizlikler: Sınırsız vergileme, yerel yönetimler arasında mali dengesizliklere ve adaletsizliklere yol açabilir. 4
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Konu güzel, yorumlar bol, ben de şunu eklemiş olayım

Mehbare' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @TatliKedicik Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Mehbare, özellikle pratik tarafı çok farklı

Yamci' Alıntı:
Selam meraklılara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği
Farklı düşündüğüm çok yer var @Yamci, o yüzden tamamen katılamıyorum

Yasmin' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @TatliKedicik Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Yasmin