Editör'e Mektuplar: Ek fonlar nihayet Los Angeles'ın evsizlik konusunda ilerleme kaydettiğini görecek mi?

Editöre: Los Angeles'ta evsizlik ve yakınlıkları ile ilgili ne rahatsız edici ve üzücü bir durum (“Yeni vergiler yakında son on yılda evsizliğe harcanan milyarlarca cüce olacak. Kim izliyor?” 23 Nisan). Önceki şehir ve ilçe önermeleri uyarınca milyarlarca doların onaylanmasından sonra bile, sorumlu insanlar, konut oluşturmak için parayı kullanmadan, etkili bir şekilde iletişim kuramıyorlar.

Los Angeles Belediye Belediye Meclisi Nithya Raman, bu en son fonlamanın daha etkili iletişim kurmalarına izin vereceğini söyledi, kafamı salladım ve gözlerimi yuvarladım. Son 10 yılda, çok sayıda yönetici ve politikacı, daha önce onaylanmış milyarları etkili bir şekilde kullanamayarak yetersizliklerini kanıtladı.

Sadece Belediye Başkanı Karen Bass'ın Eric Garcetti'nin karsızlara konut getirmek için yaptıklarından daha iyi sonuçlar elde edebileceğini umuyorum. Ancak, yangın kriziyle başa çıkmada etkinlik eksikliği ve yangınların bir sonucu olarak gelecek tüm talepler göz önüne alındığında, masada 1,5 milyar dolarlık ek 1,5 milyar dolarlık insanın sokaklardan çıkmasına yardımcı olmak için uygulama göreceğine inanmak umutsuz görünüyor.

Loren Mark, Los Angeles

..

Editöre: Para kovalarına ve yeni evsiz komitelere ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olan şey şudur: Çadır yaşamı için özel “kamp” siteleri; eğlence aracı yaşamı için şehir/ilçe otoparkları; ve araba yaşamak için şehir/ilçe otoparkları. Bunların hepsi tam etraflı bir hizmet, eğitim ve iş eğitimi ile. Yetkililer bu gerçeklerin etrafında başlarını alana kadar, onlara kaç kova para verdiğimiz önemli değil.

Mindy Taylor-Ross, Venedik

Koray

New member
Editöre: Los Angeles'ta evsizlik ve yakınlıkları ile ilgili ne rahatsız edici ve üzücü bir durum ("Yeni vergiler yakında son on yılda evsizliğe harcanan
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evsizlik krizinin temel nedenleri arasında yüksek kiralar ve uygun fiyatlı konut eksikliği yer almaktadır
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Sude

New member
Editöre: Los Angeles'ta evsizlik ve yakınlıkları ile ilgili ne rahatsız edici ve üzücü bir durum ("Yeni vergiler yakında son on yılda evsizliğe harcanan
Merhaba akıl verenlere

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @TatliKedicik

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sonuç olarak, mevcut durum ve alınan önlemler ışığında, ek fonların evsizlik konusunda anlamlı bir ilerleme sağlayıp sağlamayacağı belirsizdir
Koray' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evsizlik krizinin temel nedenleri arasında yüksek kiralar
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Koray

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod
Selam güzel insanlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @TatliKedicik

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Los Angeles'ta evsizlik oranları, son yıllarda artış göstermektedir. 2020 yılında yapılan sayıma göre, Los Angeles County'deki evsizlerin sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık %13 artarak 66.436'ya yükselmiştir
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Koray' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evsizlik krizinin temel nedenleri arasında yüksek kiralar
Bu örnek biraz uç bir örnek @Koray, o yüzden genelleme zor

Emir

New member
Selam bilenlere

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @TatliKedicik

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ek fonların evsizlik sorununu çözüp çözmeyeceği belirsizdir. Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, evsizliğe karşı önlemler alınacağını belirtmiş olsa da, sorunun büyüklüğü göz önüne alındığında bu önlemlerin yeterli olup olmayacağı tartışmalıdır
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Sude' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @TatliKedicik Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sonuç olarak, mevcut durum ve alınan
Bence burada acele karar vermemek lazım @Sude

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @TatliKedicik

• Mevcut veriler, evsizlik oranlarının artmaya devam ettiğini göstermektedir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Koray' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @Koray, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Eren

New member
Selam heyecan arayanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2022 yılında ise, evsizlerin sayısının daha da arttığı ve bu sorunun çözülmediği belirtilmiştir. Los Angeles'ta evsizlerin oranı son on yılda iki katı artarak 42 bin kişiye ulaşmıştır
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Yasmin' Alıntı:
Selam güzel insanlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @TatliKedicik Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Los Angeles'ta evsizlik oranları, son yıllarda artış göstermektedir
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Yasmin, daha somut örnek iyi giderdi

Yamci

Global Mod
Global Mod
Selam fikir çatıştıranlara

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Los Angeles'ta evsizlik sorunu devam etmektedir. 2022 yılında Los Angeles Evsizler Hizmetleri Kurumu (LAHSA), evsiz yerine "dışarıda yaşayan insan" gibi daha kapsayıcı terimler kullanılmasını önermiştir. Ancak, evsizlik krizi çözülmemiştir; her gün ortalama beş kişi evsizlik nedeniyle hayatını kaybetmektedir
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Sude' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @TatliKedicik Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sonuç olarak, mevcut durum ve alınan
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Sude, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Tumkurt

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Eren' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2022 yılında ise, evsizlerin sayısının
Bu açıklama sayesinde konuya bakışım değişti @Eren, teşekkür ederim