Editöre Mektuplar: Geç Gazeteci KW Lee, Koreli Amerikalılara Haber Mevcut ve Erişilebilir Yaptı

Editöre: Hayatımda iki önemli insanı tanıyorum. KW Lee biridir (“Asya Amerikan Gazeteciliğinin Vaftiz Babası” olarak bilinen KW Lee, 15 Mart). 1970'lerin sonlarında onunla tanıştığından beri, hayattan daha büyük varlığı beni derinden etkiledi. Aynı zamanda bir akıl hocası, bir ortak, bir ortak ve bir arkadaştı. Sevdiği ve her gün, tüm ırkların ve renklerin kurbanlarına yardım etmek için her gün giydirdi ve çalıştı. Toplum ve hükümet genelinde adaletsizliği araştırmak ve ortaya çıkarmak için yaşadı. Kelimenin tam anlamıyla bir erkeğin hayatını kurtardı. Benim görüşüme göre, KW gazeteciliğin en bilinmeyen deviydi.

Karmaşık bir adam, dünya onun ailesiydi ve çok fazla şey öğretti. Ve gürültülü davranışı, müstehcen dili ve mizah anlayışı ile herkes tarafından sevildi. Tarih ve kültür bilgisi benzersizdi. Hem kamu KW'sini hem de özel tarafını biliyordum. Sonsuza dek onu özleyeceğim.

Steve Chanecka, Sacramento
Yazar, Koreatown Weekly'nin kurucu ortağıdır.

..

Editöre: Bu öncü Koreli Amerikalı gazeteciyi hiç duymamıştım, ama onun hakkında yazdığınız ölüm ilanından çok etkilendim. Tarihte şu anda, gerçek gazeteciliğin kendisi tehdit edildiğinde, daha fazla KW Lees'e ihtiyacımız var!

Gazeteciliği underdoglar için kullanan ve yazdığınız gibi “iktidara veya araçlara erişimi olmayan diğer insanları vurgulayan ve anlayan” insan haklarının gerçek bir savunucusuydu.

Patty Shenker, Los Angeles