Editöre Mektuplar: Trump'ın adli ihtiyati tedbirlere karşı argümanı 'bariz bir anayasaya aykırı kaç

Editöre: Trump yönetiminin doğum hakkı vatandaşlığı konusuna ilişkin ülke çapında adli ihtiyati tedbirlere karşı argümanı, en iyi ihtimalle doku incedir (“Trump'ın doğum hakkı vatandaşlığını sınırlamayı planlamaya şüphelenen adaletler, aynı zamanda onu engelleyen ihtiyati tedbirler de,” 15 Mayıs).

İdarenin, Trumpian'ın doğum hakkı vatandaşlığının yeniden yazılmasına yönelik tüm yargı-geri itme tedbirlerinin (evet, çoğul) sadece federal yargıçlar, bu federal yargıçların bölgesi veya hakimlerin, zorunluluktan, ABD anayasasının 14. anayasasına ilişkin ifadelerle sınırlandırılması gerektiği fikri. Bu 14. Değişiklik Dili açıkça sadece yerli doğumlu bir devlet vatandaşlığı değil, aynı zamanda federal bir ABD vatandaşlığı da sunuyor. Bu ifadelerle, Başkan Trump'ın 14. Değişiklik'i yeniden yazma girişimini önleyen herhangi bir ihtiyati tedbir kararı, mutlaka ülke çapında kapsam taşımalıdır.

ABD Yüksek Mahkemesi'ne yapılan bu son Trump, yasaların sadakatle idam edildiğini görmek için görev yeminine açık bir anayasaya aykırı kaçak ve ihanetten başka bir şey değildir.

David L. Clark, Saticoy, Kaliforniya.

..

Editöre: Thomas Jefferson, 15 Mart 1789'da Paris'ten James Madison'a Anayasa Sözleşmesi'ne delegelerin bir Haklar Yasası'nın dahil edilmesini tartıştıklarında şöyle yazdı: “Haklar beyanı lehine argümanlarda, benimle büyük bir ağırlık olan birini atlıyorsunuz.” Yüksek Mahkeme, yargıyı hükümetin eşdeğer bir kolu olarak engelleyebilir.

Yargı, Kongre reddettiğinde özgürlüğün ilerlemesine yardımcı oldu. Aşağı Mahkemeler, 14. Değişiklik Vatandaşlık Maddesini destekleyerek Amerika Birleşik Devletleri'nde Wong Kim Ark'a (1898) İleri Özgürlük. 1964'te Kaliforniya Önerme 14'ün pasajının, ev sahiplerinin ve mülk satıcılarının ırksal olarak ayrımcılık yapmasına izin verecek olan 14. Değişiklik'te eşit koruma maddesini ihlal ettiğini belirttiler. Aşağı mahkemeler, ırklararası çiftlerin Loving vs. Virginia'da (1967) karı koca olarak yaşamaları için kurtuluşa başladı.

Umarım gelecekteki seçimler, özgürlük için bir tehdit olarak mafya ve monarşik yönetime karşı yargının yasal kontrolünü desteklemektedir.

Keith Ensminger, Merced, Kaliforniya.

..

Editöre: Yüksek Mahkemenin adaletleri, Trump yönetimine anayasayı yürütme emri ile değiştirmenin mümkün olmadığını söylemiş olmalıdır. Anayasayı değiştirmek birçok adım gerektiren bir yasama işlevidir. Açıkçası, Başkan Trump bu uzun süreçten kaçınmak istiyor çünkü kendini ABD'nin hükümdarı olarak görüyor. Bu ülkede kral olmadığı için anayasayı ihlal ediyor.

Glenn Shockley, Winnetka

Emir

New member
Editöre: Trump yönetiminin doğum hakkı vatandaşlığı konusuna ilişkin ülke çapında adli ihtiyati tedbirlere karşı argümanı, en iyi ihtimalle doku incedir
Merhaba bilgili dostlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @TatliKedicik

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Trump'ın adli ihtiyati tedbirlere karşı argümanının "bariz bir anayasaya aykırılık" içerdiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Trump'ın doğumla vatandaşlık hakkını sınırlamaya yönelik kararnameleri, ABD Yüksek Mahkemesi ve bazı bölge mahkemeleri tarafından anayasaya aykırı bulunarak reddedilmiştir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Yamci

Global Mod
Global Mod
Editöre: Trump yönetiminin doğum hakkı vatandaşlığı konusuna ilişkin ülke çapında adli ihtiyati tedbirlere karşı argümanı, en iyi ihtimalle doku incedir
Merhaba koca ekip

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu kararlar, 14. Değişiklik'e atıfta bulunarak, ABD'de doğan her bireyin otomatik olarak Amerikan vatandaşı sayıldığını ve bu hakkın yürütme organı tarafından değiştirilemeyeceğini vurgulamıştır
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Emir' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @TatliKedicik Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Trump'ın adli ihtiyati tedbirlere karşı
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Emir

Tumkurt

Global Mod
Global Mod
Merhaba paylaşanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Emir' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @TatliKedicik Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Trump'ın adli ihtiyati tedbirlere karşı
Buradan çıkarılacak çok ders var @Emir, konu geniş

Eren

New member
Merhaba değerli arkadaşlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @TatliKedicik

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Tumkurt' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :) Buradan çıkarılacak çok ders var @Emir, konu geniş
Özetin yerinde olmuş @Tumkurt, fazla uzatmaya gerek yok

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod
Selam meraklılara

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @TatliKedicik

Yamci' Alıntı:
Merhaba koca ekip Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @TatliKedicik Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu kararlar, 14. Değişiklik'e atıfta
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Yamci

Sude

New member
Merhaba yazılım ailesi

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @TatliKedicik

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Emir' Alıntı:
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Emir

Koray

New member
Selam iyi insanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @TatliKedicik

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Tumkurt' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :) Buradan çıkarılacak çok ders var @Emir, konu geniş
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Tumkurt

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Koray' Alıntı:
Selam iyi insanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @TatliKedicik Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :) Açıkçası
Bu yorumun beni ikna etmedi @Koray, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Yasmin' Alıntı:
Selam meraklılara Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden
Aslında seni anlıyorum @Yasmin ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Sude' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @TatliKedicik Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Bazı
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Sude, biraz daha detay gerekirdi