Emekli bir devlet kütüphanecisi, federal hibelerin sağladığı 'olumlu sonuçları' kanıtlıyor

Editöre: Kaliforniya bölümünüzün ön sayfasındaki kütüphanelere federal paraların feshedilmesini belirgin bir şekilde içerdiğiniz için teşekkür ederiz (“Trump Federal Hibe Sonlandırdıktan Sonra Milyonlarca Finansman Kaybediyor”, 4 Nisan). Belki de USAID veya ABD Eğitim Bakanlığı'na kesintiler kadar geniş kapsamlı olmasa da, Kütüphane Hizmetleri ve Teknoloji Yasası Hibe Fonlarının ortadan kaldırılması, Kütüphane Hizmetlerini Kaliforniya'daki binlerce kişiye etkileyecektir.

Şimdi emekli oldum, ancak 10 yıl boyunca federal kütüphane fonlarını eyalet çapında dağıtan California Eyalet Kütüphanesi'nde çalıştı. Birçok LSTA hibesini uyguladım ve izledim ve olumlu sonuçlarını değerlendirdim. Binlerce gencin eyaletin okul sonrası ödev yardım programlarından ve son derece etkili yaz okuma programından faydalandığını gördüm. Ayrıca kütüphanenin gazilerin topluluklarıyla yapıcı bir şekilde etkileşime girmesine yardımcı olmasından gurur duydum. Kaliforniya'nın kütüphanelerine ve onları destekleyen LSTA fonlarına ihtiyacı var.

Cindy Mediavilla, Culver City

..

Editöre: Trump yönetimi, çocuk okuryazarlığı, gaziler ve iş okuma programları için programları okuma programlarına fayda sağlayan 15.7 milyon dolarlık California Eyalet Kütüphanesi hibesini sonlandırdı. Guardian'a göre, bunu perspektife koymak için Trump, golf oynamak için birçok hafta sonu golf oynamak için Florida'ya gidiyor. Diğer sade İngilizce kelimelerle, “Dediğim gibi yap, benim gibi değil.”

Marty Foster, Ventura

..

Editöre: Trump yönetiminin kütüphanelere fon kesmesi büyük bir sürpriz olmamalı. Başkan Trump ve Maga Bros, insanların okumasını, düşünmelerini, soru sormasını veya kendilerinden farklı insanlar hakkında bilgi edinmelerini veya başkaları için empati geliştirmelerini veya daha iyi bir dünyayı hayal etmesini istemiyorlar – tüm insanların değer verildiği ve saygı duyulduğu – ve bunu başarmak için gerekli olanı. Bütün bunlar nerede olabilir? Bir kütüphanede!

Sandy Schuckett, Los Angeles