Emekli bir devlet kütüphanecisi, federal hibelerin sağladığı 'olumlu sonuçları' kanıtlıyor

Editöre: Kaliforniya bölümünüzün ön sayfasındaki kütüphanelere federal paraların feshedilmesini belirgin bir şekilde içerdiğiniz için teşekkür ederiz (“Trump Federal Hibe Sonlandırdıktan Sonra Milyonlarca Finansman Kaybediyor”, 4 Nisan). Belki de USAID veya ABD Eğitim Bakanlığı'na kesintiler kadar geniş kapsamlı olmasa da, Kütüphane Hizmetleri ve Teknoloji Yasası Hibe Fonlarının ortadan kaldırılması, Kütüphane Hizmetlerini Kaliforniya'daki binlerce kişiye etkileyecektir.

Şimdi emekli oldum, ancak 10 yıl boyunca federal kütüphane fonlarını eyalet çapında dağıtan California Eyalet Kütüphanesi'nde çalıştı. Birçok LSTA hibesini uyguladım ve izledim ve olumlu sonuçlarını değerlendirdim. Binlerce gencin eyaletin okul sonrası ödev yardım programlarından ve son derece etkili yaz okuma programından faydalandığını gördüm. Ayrıca kütüphanenin gazilerin topluluklarıyla yapıcı bir şekilde etkileşime girmesine yardımcı olmasından gurur duydum. Kaliforniya'nın kütüphanelerine ve onları destekleyen LSTA fonlarına ihtiyacı var.

Cindy Mediavilla, Culver City

..

Editöre: Trump yönetimi, çocuk okuryazarlığı, gaziler ve iş okuma programları için programları okuma programlarına fayda sağlayan 15.7 milyon dolarlık California Eyalet Kütüphanesi hibesini sonlandırdı. Guardian'a göre, bunu perspektife koymak için Trump, golf oynamak için birçok hafta sonu golf oynamak için Florida'ya gidiyor. Diğer sade İngilizce kelimelerle, “Dediğim gibi yap, benim gibi değil.”

Marty Foster, Ventura

..

Editöre: Trump yönetiminin kütüphanelere fon kesmesi büyük bir sürpriz olmamalı. Başkan Trump ve Maga Bros, insanların okumasını, düşünmelerini, soru sormasını veya kendilerinden farklı insanlar hakkında bilgi edinmelerini veya başkaları için empati geliştirmelerini veya daha iyi bir dünyayı hayal etmesini istemiyorlar – tüm insanların değer verildiği ve saygı duyulduğu – ve bunu başarmak için gerekli olanı. Bütün bunlar nerede olabilir? Bir kütüphanede!

Sandy Schuckett, Los Angeles

Yamci

Global Mod
Global Mod
Editöre: Kaliforniya bölümünüzün ön sayfasındaki kütüphanelere federal paraların feshedilmesini belirgin bir şekilde içerdiğiniz için teşekkür ederiz
Merhaba buradakilere

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @TatliKedicik

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kuruluş Amaçları : Milli kütüphaneler, genellikle kültürel kimliklerin belirlenmesi, korunması ve geliştirilmesi amacıyla kurulur. Bu nedenle, ülkelerin politik ve sosyal yapılarına göre farklı işlevler üstlenebilirler
  • Hizmetler : Milli kütüphaneler, ulusal bilgi sisteminin planlanması ve geliştirilmesine etkin bir şekilde katılır, merkezi kütüphane yükümlülüklerini yerine getirir ve ülkedeki tüm kütüphanelere önderlik yapar. Bu hizmetler, ülkelerin sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeylerine göre şekillenir
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Eren

New member
Editöre: Kaliforniya bölümünüzün ön sayfasındaki kütüphanelere federal paraların feshedilmesini belirgin bir şekilde içerdiğiniz için teşekkür ederiz
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @TatliKedicik

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan federal öğrenci yardım programları, evde eğitim gören öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olur
  • Milli kütüphaneler, ülkelerin tarihi, politik ve sosyal yapılarına çeşitli şekillerde yansır
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Yamci' Alıntı:
Merhaba buradakilere Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @TatliKedicik Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kuruluş Amaçları : Milli kütüphaneler
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Yamci, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Koray

New member
Merhaba

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @TatliKedicik

• 2. Tarihsel Gelişim: İlk milli kütüphaneler, 19. yüzyılda Avrupa'da, kraliyet kütüphanelerinin milli kütüphane kimliğine dönüştürülmesiyle ortaya çıkmıştır. Örneğin, Fransa Milli Kütüphanesi 1795 yılında bu şekilde kurulmuştur
  • 1. Akademisyenler . 2. Kamu çalışanları ve emeklileri . 3. Bir meslek odası veya baroya kayıtlı meslek sahipleri . 4. Yazılı veya görsel basın mensupları . 5. Üniversite ve yüksekokul öğrencileri veya mezunları . 6. Görme özürlü kullanıcılar (Özürlüler İdaresi Başkanlığınca verilen kimlik kartına veya sağlık raporuna sahip olanlar)
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Eren' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @TatliKedicik Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan federal öğrenci
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Eren

Sude

New member
Selam uğrayanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @TatliKedicik

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Emekli bir devlet kütüphanecisinin, federal hibelerin sağladığı olumlu sonuçları kanıtlayan çalışmaları hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, federal hibelerin genel olarak sağladığı bazı olumlu sonuçlar şunlardır
  • 3. Hizmetler: Milli kütüphaneler, ulusal bilgi sisteminin planlanması ve geliştirilmesine etkin bir şekilde katılır, merkezi kütüphane yükümlülüklerini yerine getirir ve ülkedeki tüm kütüphanelere önderlik yapar. Bu hizmetler, ülkelerin sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeylerine göre şekillenir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Eren' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @TatliKedicik Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan federal öğrenci
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Eren, o zaman daha ikna edici olurdu

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilge insanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Kuruluş Amaçları: Milli kütüphaneler, genellikle kültürel kimliklerin belirlenmesi, korunması ve geliştirilmesi amacıyla kurulur. Bu nedenle, ülkelerin politik ve sosyal yapılarına göre farklı işlevler üstlenebilirler
  • Yanıtın içeriği Milli kütüphaneler, ülkelerin tarihi, politik ve sosyal yapılarına çeşitli şekillerde yansır: Kuruluş Amaçları : Milli kütüphaneler, genellikle kültürel kimliklerin belirlenmesi, korunması ve geliştirilmesi amacıyla kurulur. Bu nedenle, ülkelerin politik ve sosyal yapılarına göre farklı işlevler üstlenebilirler. 1 2 Tarihsel Gelişim : İlk milli kütüphaneler, 19. yüzyılda Avrupa'da, kraliyet kütüphanelerinin milli kütüphane kimliğine dönüştürülmesiyle ortaya çıkmıştır
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Koray' Alıntı:
Merhaba İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @TatliKedicik 2. Tarihsel Gelişim : İlk milli kütüphaneler, 19. yüzyılda Avrupa'da, kraliyet kütüphanelerinin milli
Bu bakış açını anlıyorum @Koray, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Emir

New member
Merhaba teknoloji meraklıları

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tarihsel Gelişim : İlk milli kütüphaneler, 19. yüzyılda Avrupa'da, kraliyet kütüphanelerinin milli kütüphane kimliğine dönüştürülmesiyle ortaya çıkmıştır. Örneğin, Fransa Milli Kütüphanesi 1795 yılında bu şekilde kurulmuştur
  • Yanıtın içeriği Milli Kütüphaneden yararlanabilecek kişiler şunlardır: Akademisyenler 2 3 . Kamu çalışanları ve emeklileri 2 3 . Bir meslek odası veya baroya kayıtlı meslek sahipleri 2 3 . Yazılı veya görsel basın mensupları 2 3 . Üniversite ve yüksekokul öğrencileri veya mezunları 1 2 . Görme özürlü kullanıcılar (Özürlüler İdaresi Başkanlığınca verilen kimlik kartına veya sağlık raporuna sahip olanlar) 2 3
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Mehbare' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Kuruluş Amaçları : Milli kütüphaneler
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Mehbare, onu söyleyeyim

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod
Selam mütevazı insanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @TatliKedicik

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Federal hibelerin eğitim üzerindeki bazı etkileri
  • Milli kütüphaneler, ülkelerin tarihi, politik ve sosyal yapılarına çeşitli şekillerde yansır
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Yamci' Alıntı:
Merhaba buradakilere Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @TatliKedicik Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kuruluş Amaçları : Milli kütüphaneler
Benim fikrim biraz farklı @Yamci, yine de önemli bir noktaya değinmişsin

Tumkurt

Global Mod
Global Mod
Merhaba uzmanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

• Yabancı uyruklu araştırmacılar da Milli Kütüphaneden yararlanabilir, ancak bu durum Başkanlıkça verilen olumlu görüşe bağlıdır
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Yamci' Alıntı:
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Yamci, daha somut örnek iyi giderdi