Granderson: Bir futbolcu kadınlar hakkında aptalca bir şey söyledi. Bırak gitsin

1800 ile 1900 yılları arasında kadınlar uydurdu Dünyadaki yazarların yalnızca %10'u. 1868'de doğan Evelyn Beatrice Hall, yayımlanma şansını artırmak için Stephen G. Tallentyre takma adını benimsedi ve 1906'da tarihin en önemli ifade özgürlüğü savunmalarından birini yazdı: “Söylediklerinizi onaylamıyorum ama ben bunu söyleme hakkınızı ölümüne savunacağız.”

Bu güne kadar sıklıkla Voltaire'e yanlış atfediliyor.

Köşe Yazarı

LZ Granderson

LZ Granderson Amerika'da kültür, politika, spor ve yaşam hakkında yazıyor.

Yayıncılık dünyasında 1970'lere kadar kadın yazarların sayısında büyük bir artış görülmedi; ancak bugün kadınlar erkeklerden daha fazla kitap yazıyor ve erkeklerden daha fazla okuyor. Artık kadınlar da makyaj yapıyor Yüksek lisans derecesi alanların yaklaşık %60'ı ABD'de ve lise birincilerinin yaklaşık %70'i.

Bazılarımız için bu ilerlemeyi temsil ediyor.

Ancak Kansas City Chiefs'in tartışmalı şutörü Harrison Butker gibi adamlar için başlangıç konuşması Küçük bir Katolik liberal sanatlar okulunda ifade özgürlüğü konusunda bir tartışma alevlendiğinde, kadınların kazanımları bir tehdit gibi görünüyor.

Geçtiğimiz hafta Kansas'taki Benedictine Koleji'nde erkek mezunlara şunları söyledi: “Erkekler olarak kültürün tonunu biz belirliyoruz ve bu olmadığında düzensizlik, işlevsizlik ve kaos ortaya çıkıyor.” Dinleyicilerin geri kalanına hitaben şunları söyledi: “Size en şeytani yalanları söyleyen siz kadınlarsınız. … Bazılarınız dünyada başarılı kariyerlere öncülük edebilir, ancak çoğunuzun en çok evliliğiniz ve bu dünyaya getireceğiniz çocuklar için heyecanlı olduğunu tahmin etmek isterim.

Ayrıca LGBTQ+ bireylerine tuhaf bir yumruk attı ve gururdan bahsetti ama “bir ay boyunca kendisine adanan ölümcül günah türü gururdan değil.”

Yanıt olarak Ulusal Futbol Ligi, Butker'ın “görüşlerini NFL'dekiler değil,” ve şunu ekliyor: “NFL, ligimizi daha da güçlü kılan katılım taahhüdümüzde kararlıdır.”

Hall'un sözlerini aktaracak olursam, Butker'ın sözlerini onaylamıyorum ama bunları söyleme hakkını savunacağım.

İfade özgürlüğünün anlamı budur.

Söylediklerine duyulan öfke de ifade özgürlüğüdür.

Butker'ın işini kaybetmesine gerek yok. Kimsenin iptal edilmesine gerek yok. Bu durumda ve önemsiz bir ünlünün aptalca bir şey söylediği diğer birçok durumda, hepimiz için en iyisi yolumuza devam etmek olacaktır.

Onun sözlerine gösterilen özen, onların öneminin çok ötesindedir. Politika belirleyebilecek seçilmiş bir yetkili değil. Üç Super Bowl galibiyetine katkıda bulunan yedinci tur draft hakkı.

Mezuniyet konuşmasından önce çoğu Amerikalının muhtemelen onun kim olduğu veya neye benzediği hakkında hiçbir fikri yoktu. Bir State Farm reklamı yok ya da Taylor Swift'in aşkı değil. O, zamanını yeni üniversite mezunlarının önünde, bir yüzyıl önce çürütülmüş olan toplumsal cinsiyet rolleri hakkındaki eski fikirleri papağan gibi tekrarlamak için kullanmaya karar vermiş önemli bir adam.

2. Dünya Savaşı sırasında kadınlar, daha önce binlerce şekilde yaptıkları ve o zamandan beri de yapmaya devam ettikleri gibi, iş yerlerini doldurdular ve bu ülkenin bir arada tutulmasına yardımcı oldular. Çok az kişi kadınların ev dışındaki katkıları nedeniyle daha kötü durumda olduğumuzu söyleyebilir.

Ne olursa olsun Butker, kendi görüşlerine katılan bir kadınla evlenmiş gibi görünüyor. Onun için iyi. Benimle aynı fikirde olan bir adamla evlendim.

Sosyal medyada mezuniyet konuşmasının “cesaret ve inanç gösterdiğini” söyleyen ünlü futbol koçu Lou Holtz da dahil olmak üzere Butker'ın söylediklerini destekleyen insanlar var.

Bu hafta Butker formalarının satışları arttıve şu anda ekibinde en popüler ikinci oyuncuya sahip. Yorumlarını beğenenler bu gömlekleri giyebilir. Bunların hepsi 1. Değişiklik tarafından korunan ifade özgürlüğüdür. Gurur bayrağını sergilemek veya Kurucu Atalarımız makyaj, topuklu ayakkabı ve peruk takarken muhafazakarların neden transeksüel erkeklerden bu kadar rahatsız olduklarını sormak da öyle.

Butker'ın birkaç yıl içinde yorumlarına dönüp belli bir pişmanlıkla bakacağından şüpheleniyorum. 28 yaşımdayken artık inanmadığım ve söylemediğim birçok şeye kesinlikle inandım ve söyledim. Butker'a bu açıklama geldiğinde, umudum onun bu anı hatırlaması, başını sallaması ve ifade özgürlüğünü kullanarak söylediklerinin aptalca olduğunu kabul etmesidir. O cesaret ve inanç gösterecektir.

@LZGranderson