“İçleri boşaltılmış”: The Times'ın başkanlık adaylığını onaylamaması üzerine okuyucular

24 Ekim 2024 03:05 PT

Editöre: 16 yıl boyunca The Times'ta kadrolu yazar olarak çalıştım. Gazetedeki birçok iniş ve çıkışlara rağmen sadık ve sadık bir okuyucu olarak kaldım. Şirketin sahibi Dr. Patrick Soon-Shiong'un The Times'ın yayın kuruluna başkanlık yarışına destek vermemesi emrini verdiğini öğrendiğimde içim parçalandı.

Adaylardan birinin burada yaşıyor olması ve bu eyaleti uzun süredir temsil ediyor olması, onay vermemenin eski Başkan Trump'ın kampanyası için şok edici bir nimet olacağı anlamına geliyordu. Sahibinin bunu bilmesi gerekiyordu ve tabii ki olan da tam olarak bu çünkü Trump, kararı Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e “aşağılayıcı bir darbe” olarak nitelendirdi.

Aboneliğimi yalnızca gazeteciliği ve yerel gazetemi sevdiğim için ve The Times'ın olağanüstü gazetecilerini desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim için iptal etmeyeceğim.

Ama bu pervasızca ve aptalca bir karardı. Sahibi şimdi bu seçimin terazisine parmağını koyarak haber yapıyor ve bu kuruma ve onun bütünlüğüne güvenen devlete zarar veriyor.

Scott Altın, Los Angeles

..

Editöre: Her iki adayı da desteklemediğiniz için gazetenize teşekkür ederiz. Gazetelerin ve diğer medya kuruluşlarının tarafsız olması, gerçekleri aktarması ve okuyucuların ve izleyicilerin kendi bilinçli kararlarını vermelerine izin vermesi gerekiyor.

Tüm bu abonelik iptalleri ve öfke nöbetleri aynı zamanda acıklı ve komik. Gerçekten kime oy vereceklerini söylemenize ihtiyaçları var mı?

Bu, sizi bir şekilde rahatsız eden bir sosyal medya sitesinden ayrılmak gibidir. Yayınlamaya gerek yok – sadece gidin!

Lee Frostad, Spokane, Wash.

..

Editöre: Ülkemizin şu anda içinde bulunduğu endişe verici siyasi ortamda, İç Savaş'tan bu yana demokrasi ve sivil haklara yönelik en ciddi tehditle karşı karşıyayken, demokrasimizi ve anayasal haklarımızı kurtarmak için cesurca mücadele edecek özgür basına ihtiyacımız var.

Ancak yine de böyle bir zamanda, LA Times'ın sahibi esasen bu konuyu dışarıda bırakmaya ve ABD başkanı için mümkün olan tek mantıklı desteği vermemeye karar verdi.

Trump'ın kendisini “ilk günde diktatör yapma”, kitlesel sınır dışı etmeler gerçekleştirme, aynı fikirde olmadığı insanlara karşı ABD ordusunu kullanma ve benzeri tehditlerle tehdit ettiği bir dönemde, sözde büyük bir gazetenin kenarda oturmasının zamanı değil.

Bu ana kadar yaşayamadığını düşündüğüm diğer gazetelere abone olmaktan vazgeçtikten sonra olası bir alternatif olarak The Times'a yöneldim. Bir Kaliforniyalı olarak eyalet ve yerel haberlere ve politikaya daha fazla yer verilmesini güzel buldum.

Ama artık yok. Aboneliğimi iptal edeceğim. ABD kurumsal medyası tarafından ne kadar hayal kırıklığına uğradığımı ve ihanete uğradığımı hissettiğimi anlatamam. Sana en çok ihtiyacımız olduğu anda bizi yüzüstü bıraktın.

Bob Green, Cupertino, Kaliforniya.

..

Editöre: Bir adayın 34 ağır suçtan mahkum olduğu, cinsel istismardan hukuki olarak sorumlu bulunduğu ve daha birçok iddianamenin derdest olduğu bir ortamda, başkan için bir seçim yapılamayacağına inanmak zor.

Onun olgunlaşmamış isim takması ve iğrenç yalanları, diğer insanlara saygılı davranan itibarlı bir kadına karşı bu kararı benim için hiç düşünmeden yapıyor ve bunun The Times için böyle olmaması beni şok etti.

Sue Robin, Los Angeles

..

Editöre: 30 yıldır The Times abonesiyim ve Harris'i desteklememe yönündeki korkakça kararım, 31'e ulaşamayacağım anlamına geliyor. Siz rotayı tersine çevirmediğiniz sürece aboneliğimi iptal edeceğim.

Trump'ın demokrasimiz için nasıl ve neden varoluşsal bir tehdit olduğunu okuyuculara anlatmak için neredeyse 10 yılınızı nasıl harcarsınız ve şimdi faşizme karşı bir siper olarak duran adaya tüm gücüyle, coşkulu bir destek vermeyi reddedersiniz?

Harris herkes için her şey olmayabilir ama aslında Anayasamızı koruyacak ve bizi bir araya getirmeye çalışacak iyi bir aday.

Doğru olanı yapın. Harris'i destekleyin ya da okurlarınızın öfkesiyle yüzleşin.

Mike Blum, Sherman Oaks

..

Editöre: The Times'ın Harris'i başkanlık için desteklememesi kesinlikle mantıksız.

Trump, özgür ve adil bir seçimi bozmak için darbe düzenleyen hüküm giymiş bir suçludur. Harris, 30 yılı aşkın bir süredir bu eyalet ve ülke için yorulmadan ve onurlu bir şekilde çalışan Kaliforniya yerlisidir ve desteğinizi hak ediyor.

Bu uzun süredir abone olan ve eski bir muhabirin kızını The Times'tan ayrılmaya zorlayan utanç verici bir karar verdiniz.

Jill Sanford, Los Angeles