Koşmayı bıraktım ve Pilates'e başladım. İşte sonucu

Yaklaşık bir buçuk yıl önce, eğer tekrar spor yapmaya başlamazsam, özensiz, gevşek bir orta yaşın sonlarına doğru kayacağımı düşündüm.

Ben her zaman bir koşucu olmuştum. 30 yıldan fazla bir süre boyunca antrenman partnerim ve ben Venedik'ten Santa Monica'ya kadar okyanus kıyısında düzenli olarak koştuk. Yağmur ya da güneş, hamilelikler, çocuk yetiştirme, aile evlilikleri, evlilikteki anlaşmazlıklar ve Yunanlı Zorba'nın bir zamanlar “tam bir felaket” olarak tanımladığı her şey boyunca koşarken konuştuk ve birbirimizin en iyi terapisti olduk.

Ve sonra, COVID-19 salgınından bir süre önce partnerim yeni ve yeni bir egzersiz türü keşfetti. Ben fiilen bir turşu dul eşi olduğum için, bildiğimiz koşu hayatımız temelde sona erdi.

2020 yılında pandemi nedeniyle eve kapandığımızda koşmayı neredeyse tamamen bıraktım.

Aynı sıralarda sol dizim de ağrımaya ve şişmeye başladı. Bunun, başıboş Golden Retriever'ımın bacaklarıma çarpmasının bir sonucu olduğundan emindim. Ama hayır, dedi doktor, artritti. (Ben mi? O kadar genç mi?)

Beni fizik tedaviye yönlendirdi. Fizik tedavi ofisi aramalarıma asla cevap vermedi.

Çaresiz (ve tombul) olarak Pilates'i denemeye karar verdim. Neden? Çünkü yakındaki Pilates stüdyosuna girip çıkan tüm kadınlar benim hayal ettiğim türden vücutlara sahipti. Ve dizim beni öldürüyordu.

İlk 45 dakikalık Pilates dersim bir felaketti. Eğitmen çeşitli pozisyonları seslendirdiğinde kayboldum – dans eden ayı, Fransız bükümü, ters diz çökme çıtırtısı. Nefes nefese ve mağlup hissederek Megaformer makinesinin üzerine oturdum.

“Neden alışana kadar birkaç özel dersi denemiyorsun?” stüdyo sahibi benim gibi yeni başlayanlara ders vermediğinden şikayet ettikten sonra önerdi.

Sonraki yıl boyunca özel derslere kullanılmış bir araba almaya yetecek kadar para harcadım. Hatta o kadar çok para harcıyordum ki, çok sevdiğim hocam Amsterdam'a taşınacağını söylediğinde gerçekten rahatladım.

Korkuyla tekrar grup dersleri almaya başladım. Bu sefer farklıydı. Ne yapacağımı biliyordum (çoğunlukla) ve ayak uydurabiliyordum (çoğunlukla).

Sınıf öğretmenim DeNae D'Auria, “Ganimet, ganimet, ganimet” diye sesleniyor, biz dört ayak üzerinde, direnci artırmak için bir ayağımızın üzerine ip bağlayarak eşek tekmesi yapıyoruz.

Pilates'in temel kavramlarını genişleten ancak daha yoğun olan Lagree eğitimi almış D'Auria, “Pelvik taban stabilitesi hakkında yeterince konuşmuyoruz” diyor.

“Bu titrek sallanmaları görmeyi seviyorum” diyor, bir kereste deposunu dolduracak kadar squat, hamle ve plank yaparken kaslarımız titriyor. “Yavaşlamayı ve nefes almayı unutmayın. İşin sırrı gerilim altındaki zamandır.”

Pilates makinesiyle ilk kez neredeyse 25 yıl önce The Times için profilini çıkardığım ikonik kuaför Vidal Sassoon'un evinde karşılaştım. Eksantrik görünüyordu ama 71 yaşında bir adam için harika görünüyordu.

Pilates dersleri kadınların ağırlıklı olduğu bir egzersizdir, ancak egzersiz, Birinci Dünya Savaşı sırasında Man Adası'nda İngilizler tarafından hapsedilen Alman vücut geliştirmeci ve jimnastikçi Joseph Pilates tarafından geliştirildikten kısa bir süre sonra yaralı ve engelli askerleri tedavi etmek için kullanılmaya başlandı. Ünlü makinelerinin ilk versiyonlarında yatak yaylarını yatak başlıklarına ve basamaklara takarak direnç oluşturdu.

Nefes almaya, sırtın postural kaslarına ve “core” olarak düşündüğümüz karın kaslarına odaklanan egzersiz sistemine “Kontrolji” adını verdi.

2011 tarihli “Pilates Anatomisi” kitabının yazarlarına göre, onlarca yıldır “dansçılar, şarkıcılar, sirk sanatçıları ve aktörlerin de dahil olduğu dindar ama küçük bir takipçi kitlesine sahip az bilinen bir egzersiz türü” olan Pilates, 1990'ların ortalarında ve sonlarında patlama yaşadı. .” Madonna ve Uma Thurman gibi ünlüler bunun faydalarını övdü.

Rael Isacowitz ve Karen Clippinger, “Birdenbire Hollywood filmlerinde ve televizyon reklamlarında, çizgi filmlerde ve komedi programlarında ve gece geç saatlerde yayınlanan televizyonda görünmeye başladı” diye yazdı. “Starbucks'a gitmek ve az yağlı üçlü shot soya latte'sinin tadını çıkarmakla eşanlamlı hale geldi (lütfen çırpılmış krema olmasın!).”

Pilates Vakfı, dünya çapında yaklaşık 12 milyon insanın egzersiz rejimini uyguladığını tahmin ediyor. Bu, yoga yapan tahmini 300 milyonun çok küçük bir kısmı.

New York Times'ın 2022'de bildirdiğine göre “Bilimsel araştırmalar Pilates'in bir dizi etkileyici sağlık faydasını desteklemektedir.” kas dayanıklılığı ve esnekliğiazaltmak kronik ağrı ve azaltmak Kaygı ve depresyon.”

Pilates'in popüler kültürdeki yeri, Nisan ayında “Saturday Night Live”ın uygulayıcılara ilham verdiği aşk-nefret ilişkisiyle alay eden bir skeçle onu ele almasıyla pekişti.

Kalın sesli bir anlatıcı “Pilates” diyor. “'Saw X'in yaratıcısından ve Alo'nun pazarlama direktöründen kız korkularına tüyler ürpertici yeni bir bakış geliyor.”

Benim gibi yüksek etkili aerobik çılgın çağında reşit olmuş insanlar için – Siyatik için teşekkürler Jane Fonda! — Pilates'in düşük etkili doğası çekicidir.

Genellikle haftada 45 dakikalık dört ders yapıyorum. Orada beni çevreleyen kıvrak genç kadınlara benzediğimi söyleyemem – çoğu o kadar genç ki onların annesi olabilirim – ama orta bölgemdeki çıkıntının altında gergin bir çekirdek oluştu.

Peki ya o korkunç diz ağrısı? Aylardır yok.

@robinkabcarian