Trump'ın 'utanmaz eylemleri' küresel tarifeler hakkında sorular ortaya koyuyor

Editöre: Bu okuyucu, katılımcı Josh Hammer'ın Başkan Trump'ın Japonya ve şimdi Çin'e karşı uyarıları hakkındaki yorumlarını buldu (“Trump'ın Çin ile son ticaret savaşına çok ihtiyaç var”10 Nisan) Küresel ticaretin bir yansıması değil.

Trump'ın karakter başarısızlıkları ve utanmaz hareketleri, ulusun ihtiyaçları küresel tarife hedefleri hakkında sorular sormadan önce kendini birinci sıraya koyuyor. Hammer, okuyuculara Trump'ın ilk döneminde Çin'in ticari marka ofisinin hem kendisine hem de kızı Ivanka'ya 18 ticari marka verdiğini hatırlatmayı ihmal etti.

Hammer ayrıca, 2024 seçim döngüsünde Trump'ın en büyük bağışçısının neden Çin'de bir Tesla araç imalat tesisi kurduğunu veya Apple'ın Çin'de iPhone'larının çoğunu neden ürettiğini belirtemedi. Çin'in Musk'ın Tesla EV'lerini ve Apple'ın iPhone'larını düşük bir fiyata ve pazar talebini karşılamak için miktar ve kalitede üretme yeteneği olmasaydı, her iki üretici de ürünlerini ABD'de üretmeyi seçecekti.

Larry Naritomi, Monterey Park

..

Editöre: Hammer'ın sütununun Trump'ın yıllardır sağ tarafta Çin'in ticaret politikaları hakkında olduğunu ve Çin ihracatındaki yüksek tarifeler için gerekçeleri olduğunu gösterdiğini itiraf ediyorum. Çin ile ticaret söz konusu olduğunda seçkinlerin “miyop ve yıkıcı bir şekilde hareket ettiğini” doğru bir şekilde not ediyor.

Ancak Çin Komünist Partisi'nin “Sınıf Hain Mükemmelliği Donald Trump tarafından ezilmesi gerektiğini” öne sürdüğünde impode olur. Birincisi, “komünist” kelimesi uzun zaman önce bir oligarşi dışında herhangi bir şeye benzemiştir ve Maga ile aynı şey anlamına gelir.

Çin, 47 yıldır istikrarlı (çoğunlukla) işleyen bir oligarşiye sahipken, ABD yaklaşık 250 yıldır istikrarlı (çoğunlukla) bir demokrasiye sahipti. Trump, hiçbir özenti Oligarch'ın modern zamanlarda kuramadığı bir oligarşi yaratmaya çalışıyor. Trump'ın ezilmesi çok daha olasıdır.

Carl Mariz, Irvine

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod
Editöre: Bu okuyucu, katılımcı Josh Hammer'ın Başkan Trump'ın Japonya ve şimdi Çin'e karşı uyarıları hakkındaki yorumlarını buldu ("Trump'ın Çin ile son
Merhaba buradan geçen herkese

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Yamci' Alıntı:
Selam herkese Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @TatliKedicik Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Editöre: Bu okuyucu, katılımcı Josh Hammer'ın Başkan Trump'ın Japonya ve şimdi Çin'e karşı uyarıları hakkındaki yorumlarını buldu ("Trump'ın Çin ile son
Selam paylaşımcılar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Yasmin' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Yasmin

Tumkurt

Global Mod
Global Mod
Selam yazanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @TatliKedicik

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Yamci' Alıntı:
Selam herkese Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @TatliKedicik Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm
Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum @Yamci, detay yoğun

Eren

New member
Merhaba merak edenlere

@TatliKedicik okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Yamci' Alıntı:
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Yamci

Sude

New member
Selam gençler

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Yamci' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Yamci, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Emir

New member
Selam bilgi avcıları

@TatliKedicik anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Tumkurt' Alıntı:
Selam yazanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @TatliKedicik Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum
Katılmak zorundayım diyemem @Tumkurt, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Koray

New member
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @TatliKedicik

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @TatliKedicik

Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Eren' Alıntı:
Merhaba merak edenlere @TatliKedicik okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Eren